ZWANGERSCHAP

Rug- en bekkenklachten, nekpijn en pijn in de bovenrug

Veel vrouwen krijgen, vaak tijdens of na een zwangerschap, last van pijnklachten in bekken en/of onderrug (achterzijde bekken, bilregio, achterzijde bovenbeen, schaamstreek, lies).

De klachten kunnen optreden tijdens algemene dagelijkse activiteiten, zoals lopen, bukken en tillen, huishoudelijk werk, verzorging van kinderen, omdraaien in bed, etc. Naast de pijn is er vaak sprake van vermoeidheid en onvermogen om bepaalde activiteiten of houdingen enige tijd vol te kunnen houden. De pijn en beperkingen kunnen veel problemen veroorzaken, zowel fysiek als ook emotioneel en psychisch. Wanneer de stand van het bekken verkeerd staat kan het de benodigde ruimte voor de baby verminderen. Ook kan een verkeerde stand van het bekken het voor de baby moeilijker maken om voor de bevalling in de meest optimale positie te komen. Wanneer de wervelkolom en het bekken zich in de juiste positie bevinden werkt het hele lichaam efficiënter.

Oorzaken

De oorzaken hiervan zijn: verandering in de hormoonspiegel, toename van het lichaamsgewicht, veranderingen in het bekken, bijvoorbeeld een scheefstand of een fixatie en verandering van de lichaamshouding zoals een uitstekende buik in combinatie met een te holle rug .

Bekkeninstabiliteit

Instabiliteit van het bekken tijdens of na de zwangerschap wordt ook wel symfysiolyse genoemd. Bekkeninstabiliteit of symfysiolyse geeft pijn rond de bekkengewrichten en het schaambeen (symfyse). Dit wordt veroorzaakt door de hormoonwisselingen die tijdens de zwangerschap de gewrichtsbanden in het lichaam verweken en daardoor verzwakken. Dit geeft te veel mobiliteit aan de gewrichten, met als gevolg dat het bekken het lichaamsgewicht niet meer goed kan verdelen. Dit geeft pijnklachten met zitten, staan, lopen en uiteindelijk bij liggen.

Pijn rond de menstruatie

Volgens een onderzoek uitgevoerd door de National University of Health Sciences vertelden 88 percent van de vrouwen die door een chiropractor behandeld werden dat het hum menstruatiepijn verminderde. The Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics vermeldde dat manipulatie van de wervelkolom tijdelijke verlichting van menstruatiepijn kon geven.

Voor wie?

Chiropractie is een methode die werkt voor jong en oud, sportief en slecht ter been en dik en dun. Chiropractie kan u helpen uw klachten te doen verdwijnen. Anders dan bij reguliere geneeskunde, die zich richt op het bestrijden van de directe klacht, staat bij chiropractie de behandeling van de zenuwbanen in het lichaam centraal die in verbinding staan met organen en ledematen. Door de zenuwbanen te stimuleren en blokkades op te heffen, verbetert u dan ook de werking van uw lichaamsdelen en organen. Wanneer u op zoek bent naar een chiropractor in Katwijk, dan is Lifestyle Chiropractic de eerste keuze voor u. Wij zijn dichtbij gevestigd, bij u in de buurt en kennen geen wachtlijsten.

Wij werken met de zes zone techniek, die een groot verschil kan maken bij de behandeling van vele soorten klachten.

Zoek dus niet verder, voor chiropractie bent u bij ons in de juiste handen!

Want to know if chiropractic care is for you?

If so, please contact Jolanda or Kelly

Call 071 364 78 30 for a free consultation, or send an e-mail to info@lifestylechiropractic.nl that includes your question.

info@lifestylechiropractic.nl

U heeft geen doorverwijzing nodig!

Prins Bernhardstraat 54

2202 LJ Noordwijk

Wat zeggen onze klanten