Kaak

Het TMJ-gewricht (Temporo Mandibular Joint), oftewel uw kaak, is het meest gebruikte gewricht van het lichaam. Het is het deel dat de onderkaak met de schedel verbindt. Het is daarom erg vervelend als er problemen zijn met uw kaak. Door de irritatie van het kaakgewricht ontstaat er een spierreactie waarbij de spiergroepen van de kaak aanspannen en een gespannen gevoel veroorzaken. Hierdoor komen delen van de aangezichtszenuw onder druk te staan. Vaak is overbelasting hier de oorzaak van.

Symptomen
Er is meestal sprake van pijn rondom het kaakgewricht en vaak ook pijn die uitstraalt naar het gehele gezicht. Deze pijn is te voelen boven of onder het oog en langs de kaak. Veelal trekt het ook nog door naar de lip. De pijn is meestal erg intensief en houdt lang aan, soms zelfs met pijnscheuten. Mogelijk ontstaat er ook hoofdpijn boven het oog en bij de slapen. In sommige gevallen wordt er een soort “knakkend” geluid waargenomen bij het openen en sluiten van de mond.

Chiropractie en kaakklachten
Wat de oorzaak van uw kaakpijn ook is, we kunnen in de meeste gevallen de pijn verminderen of geheel wegnemen. Tijdens de behandeling kijkt de chiropractor naar de beweging van het kaakgewricht en de spanning in de omliggende spieren. Er wordt gekeken naar het bewegingspatroon van de kaak. Verder wordt er onderzocht of er een verband is tussen de kaakklachten en bijvoorbeeld nekklachten.

Voor wie?

Chiropractie is een methode die werkt voor jong en oud, sportief en slecht ter been en dik en dun. Chiropractie kan u helpen uw klachten te doen verdwijnen. Anders dan bij reguliere geneeskunde, die zich richt op het bestrijden van de directe klacht, staat bij chiropractie de behandeling van de zenuwbanen in het lichaam centraal die in verbinding staan met organen en ledematen. Door de zenuwbanen te stimuleren en blokkades op te heffen, verbetert u dan ook de werking van uw lichaamsdelen en organen. Wanneer u op zoek bent naar een chiropractor in Katwijk, dan is Lifestyle Chiropractic de eerste keuze voor u. Wij zijn dichtbij gevestigd, bij u in de buurt en kennen geen wachtlijsten.

Wij werken met de zes zone techniek, die een groot verschil kan maken bij de behandeling van vele soorten klachten.

Zoek dus niet verder, voor chiropractie bent u bij ons in de juiste handen!

Want to know if chiropractic care is for you?

If so, please contact Jolanda or Kelly

Call 071 364 78 30 for a free consultation, or send an e-mail to [email protected] that includes your question.

[email protected]

U heeft geen doorverwijzing nodig!

Prins Bernhardstraat 54

2202 LJ Noordwijk

Wat zeggen onze klanten