Feedback company

  • Nederlands
  • English

Zelfs als je nog nooit een voet op een tennisbaan hebt gezet kan het zijn dat je last van een tennisarm krijgt. Het ontstaat langs de spier die de beweegbaarheid van de pols regelt, het is een pijnlijke aandoening die weken of zelfs maanden kan aanhouden.
Voorheen kwam de tennisarm voornamelijk voor bij atleten. Door de toenemende interesse in lichamelijke gezondheid wordt de tennisarm tegenwoordig veroorzaakt door dagelijkse sportroutines en werk gerelateerde herhaalde beweging.
Een tennisarm is te herkennen aan meerdere symptomen. Pijn ontstaat aan de buitenkant van de elleboog, een klein eindje onder het voelbare botje.
Er kan ook pijn ontstaan wanneer je probeert je hand en vingers helemaal uit te strekken totdat het niet verder wil. Extreme zwakte in de pols is een ander symptoom.
Ze zeggen dat ik een tennisarm heb. Wat nu?
De diagnose tennisarm is vaak moeilijk te stellen, waardoor behandeling vertraging oploopt. Een correcte diagnose van een tennisarm is de eerste stap naar het proces tot behandelen van de aandoening en het herstel. Vanaf hier zijn er vele behandelwijzen van de tennisarm mogelijk.
Passieve remedies zoals rust nemen, koelen met ijs en de arm in een brace stoppen zijn cruciale onderdelen om de tennisarm te herstellen. Neem maatregelen om de bewegingen die pijn veroorzaken te minimaliseren. Regelmatig koelen helpt om pijn en ontsteking te verminderen.
Door je arm in een brace te stoppen ondersteun en stabiliseer je de arm om genezing te bevorderen. Deze oplossingen helpen goed bij het behandelen van de aandoening, vooral in het begin.
Actieve oplossingen bestaande uit stretchen en oefeningen om je arm sterker te maken zijn vitale aspecten voor verbetering. Mensen met een tennisarm zouden moeten beginnen met oefeningen zodra de pijn het toelaat.
Volg de adviezen van een dokter voor revalidatie oefeningen. Het doel is om kracht op te bouwen.
Wanneer je rondloopt met een tennisarm kan het zijn dat je gebruik maakt van verscheidene medicijnen om de pijn en zwelling te verminderen. Pijnstillers die zonder recept verkrijgbaar zijn en steroïdeninjecties worden veel gebruikt om de klacht te behandelen. De adviezen van uw huisarts opvolgen als je medicatie slikt is sterk aanbevolen.
Alternatieve oplossingen bieden ook snelle vooruitgang bij een tennisarm, deze behandelmethoden zijn de laatste jaren in populariteit gestegen omdat ze effectief bleken. Massagetherapie en accupunctuur helpen, ze maken grote stappen bij het verminderen van pijn en het ondersteunen van het eigen herstellend vermogen van het lichaam.
Een andere remedie die sterke voordelen biedt bij het behandelen van een tennisarm is chiropractische zorg. Een chiropractor beoordeelt de aandoening en maakt dan een behandelplan om de genezing te bevorderen.
Behandelingen bevatten vaak ook het rechtzetten van de wervelkolom en het behandelen van de omliggende gewrichten zodat alles goed functioneert en het geblesseerde gedeelte beter “ondersteunt” kan worden terwijl het herstelt. Chiropractie heeft dubbelvoordeel, door zowel de aandoening zelf te behandelen als de omliggende gebieden, helpt het je lichaam om sterker te worden en sneller te genezen.
Bij een klein deel van de gevallen is de enige oplossing om de tennisarm te herstellen een operatie. Dit wordt gezien als allerlaatste redmiddel wanneer alle andere behandelmethoden hebben gefaald.
De beste manier om de tennisarm te behandelen is te voorkomen dat je er last van krijgt. Zorg dat je stretcht voordat je begint met sporten, doe regelmatig spierversterkende oefeningen, zorg voor een goede houding tijdens het werk, gebruik het juiste materiaal bij fysieke inspanning en zorg ervoor dat je je armen niet te veel belast (dat geldt overigens voor je hele lichaam!).
Wanneer je een tennisarm hebt is het essentieel dat je weet welke behandelopties er zijn. De beste optie is vaak om meerdere behandelmethoden te combineren. Chiropractie zou onderdeel moeten zijn van het herstelproces, het helpt de pijn te verlichten en bied een niet-medicinale aanpak om het lichaam als geheel te behandelen.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest