Feedback company

  • Nederlands
  • English

Wanneer je ergens in je lichaam pijn hebt kan dit variëren van een oncomfortabel gevoel tot gewoonweg slopend. In het geval van nekpijn kan elke mate van irritatie het vermogen van je functioneren al belemmeren. Daarom is het belangrijk dat je leert hoe chiropractie nekpijn kan verlichten zodat je de hulp kunt vinden die je nodig hebt.
Als je voor het eerst bij de chiropractor komt, is het verstandig om alle medische gegevens over je nekklacht mee te nemen. Hiermee bedoelen we ook de medische geschiedenis en omschrijving van symptomen die andere artsen hebben vastgesteld. Bijvoorbeeld of de pijn scherp voelt of dof, kloppend of constant, dit kan waardevolle informatie zijn voor een chiropractor.
Ook is het handig om een kopie op te vragen van je laatst gemaakte röntgenfoto’s. Als je die niet hebt is dat geen probleem. De chiropractor kan deze zo nodig in de praktijk maken, of je doorverwijzen naar een radiologiekliniek om ze daar te laten maken
Echter zijn er ook chiropractors die liever eerst alle informatie van de patiënt verzamelen om een compleet beeld te hebben voordat ze besluiten of ze je verder helpen of niet. Dus, ook al heb je veel pijn, heb geduld en wacht op de volledige bevindingen van de chiropractor, wat soms inhoud dat je een dag moet wachten.
Toch zullen de meeste chiropractors je niet zo lang laten wachten. Ze zijn begripvol wat betreft mensen met veel pijn. In andere woorden, ze zullen mogelijk toch dezelfde dag nog enige vorm van pijnverlichting toepassen en de behandeling als de diagnose volledig is voortzetten.
Voorbeelden van methodes die de chiropractor in dit geval zou kunnen toepassen om je nekpijn te verlichten zijn:

  • IJs (koeling)
  • Lichte spiermassage met een verkoelende pijnstiller of spray bijvoorbeeld BioFreeze
  • Interferentiële therapie, elektrische stimulatie van de spieren en/of andere methoden van fysiotherapie
  • Warmte (bij niet acute aandoeningen)

Als aanvulling kan de chiropractor je tips meegeven om thuis de pijn te verlichten tot je volgende bezoek aan de praktijk. Kenmerkend zijn het gebruik van koeling door bijvoorbeeld ijs of een verkoelende pijnstiller als BioFreeze.
Tijdens je vervolgbezoek zal de chiropractor een gedetailleerd behandelplan voor je hebben opgesteld als hij of zij je denkt te kunnen helpen. Als dat zo is, zorg dan dat je het vooropgestelde behandelplan opvolgt zodat je nekpijn niet alleen verminderd maar misschien zelfs opgelost wordt.
Onthoud dat je chiropractor je niet alleen graag wil helpen om nekpijn te verlichten, maar zich er ook op richt het probleem van je klacht te vinden en op te lossen. Subluxaties (blokkades) in de wervelkolom ontstaan meestal niet zomaar ineens (tenzij er sprake is van een val of ongeluk). Dus ook het corrigeren van de subluxaties door middel van chiropractische behandeling kost tijd, zelfs wanneer de pijn al is verdwenen.
Desalniettemin, wanneer iemand last heeft van nekpijn kan hun kwaliteit van leven erg aantasten. Het wordt moeilijker om heel gewone dingen te doen zoals autorijden. Je klacht laten behandelen door een chiropractor is in dit geval een slimme keuze. Zij zijn professioneel opgeleid, hebben een uitgebreide training gehad in dit vakgebied en kunnen nekpijn effectief behandelen. Dus ben je of ken je iemand met nekpijn. Bel ons gerust, we zijn er om te helpen!
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest