Feedback company

  • Nederlands
  • English

Het is goed om meerdere opties te hebben.
Mensen die last hebben van een terugkerend medisch probleem, maar ook mensen die last hebben van een tijdelijke blessure, hebben over het algemeen hetzelfde doel: het beheersen van de pijn, een behandelmethode vinden die helpt en zo snel mogelijk herstellen. Gelukkig bevordert chiropractie het herstelproces en versterkt het lichaam door het in zijn geheel te behandelen.
Een ervaren chiropractor begrijpt dat er meerdere behandelmethoden zijn die chiropractie kunnen ondersteunen om pijn te controleren, mobiliteit te vergroten en herstel te versnellen. Afhankelijk van de aard van de klachten, kunnen patiënten er veel baat bij hebben deze behandelingen te combineren met chiropractie.
Een van die behandelingen is orthopedie. Deze twee behandelmethoden gaan heel goed samen. Orthopedie behandelt net als chiropractie spier- en skeletaandoeningen. Een paar voorbeelden van behandeling door orthopedie zijn:

Meer steun

Orthopedie is ontwikkeld om de lichaamsdelen te “ondersteunen&quot die niet optimaal hun werk doen, zodat het sneller kan herstellen.

Het succes zit hem in het onbeweeglijk laten blijven van bepaalde lichaamsdelen.

Soms is het beter voor een geblesseerd lichaamsdeel om zo min mogelijk te bewegen. Een orthopeed kan daarvoor zorgen door een brace aan te meten.

Zorgen dat er minder gewicht op het specifieke lichaamsdeel leunt.

Voeten bijvoorbeeld dragen bijna het totale lichaamsgewicht. Daardoor zijn voeten lastige lichaamsdelen om te behandelen. Een orthopedische brace kan het gewicht helpen dragen en daarmee het lichaamsdeel ontlasten en tijd geven om zichzelf te herstellen.

Stabilisatie

Wanneer een lichaamsdeel niet goed functioneert, kan het hele lichaam onstabiel worden. Dit is een onveilige situatie die voor nog meer blessures kan zorgen. Orthopedische hulpmiddelen zijn gemaakt om het lichaam te stabiliseren en extra steun te geven.

Corrigeren van lichaamshouding en balans

Verschillende blessures en andere lichamelijke aandoeningen kunnen zorgen voor een afwijkende stand en balans van de wervelkolom. Bepaalde orthopedische hulpmiddelen kunnen zorgen voor een betere stand van de wervelkolom, zeker in combinatie met chiropractische correcties.
In het verlengde van chiropractie kan orthopedie een waardevolle factor zijn in het herstel van een patiënt. Het combineren van chiropractische behandelingen en de ondersteuning van orthopedische hulpmiddelen zorgt voor een nog beter en sneller herstel.
Dit gaat als volgt.
Het helpt pijnlijke symptomen bestrijden. Door de combinatie chiropractie die het lichaam als geheel behandelt en de steun en stabilisatie die orthopedische hulpmiddelen bieden, zien patiënten vaak een snellere terugloop van pijnlijke symptomen.
De kans is groot dat je snel je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Met orthopedische hulpmiddelen kun je het lichaamsdeel dat minder presteert, ondersteunen en stabiliseren. Hierdoor krijgt iemand de mogelijkheid om sneller werk en andere dagelijkse activiteiten weer op te pakken dan met alleen een chiropractische behandeling.
Minimaliseert de afhankelijkheid van medicatie. Chronische pijn is erg moeilijk onder controle te houden zonder medicatie. Lang gebruik van bepaalde medicijnen kunnen andere gezondheidsproblemen veroorzaken, zelfs verslavingsverschijnselen. Een combinatie van chiropractie en orthopedie kan patiënten helpen de afhankelijkheid van medicatie te verminderen.
Maximaliseert de kwaliteit van leven Wanneer je wordt behandeld door een chiropractor kan het lichaam weken, of nog langer nodig hebben om te stabiliseren en volledig te herstellen. Als je het herstel koppelt aan orthopedie kun je meer stabiliteit, onafhankelijkheid en consequenter verloop van klachten ervaren. Dit is misschien wel de belangrijkste factor om de twee te combineren, want kwaliteit van leven is onbetaalbaar!
Het maakt niet uit wat voor blessure of aandoening je hebt, een ervaren chiropractor kan een passend behandelplan opstellen voor ieder individu. Door een bezoek te brengen aan een chiropractor die ook orthopedische hulpmiddelen gebruikt in zijn praktijk of nauw contact onderhoudt met een orthopeed, kunnen problemen effectiever aangepakt worden, wat uiteindelijk zorgt voor betere resultaten.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest