Feedback company

  • Nederlands
  • English

Tegenwoordig is er veel te vinden op internet wat betreft je gezondheid “mensen krijgen tegenwoordig niet genoeg slaap” en “een derde van de Amerikaanse volwassenen hebbenobesitas” zijn hier voorbeelden van.
Terwijl stress, erfelijkheid en roken allemaal factoren zijn die je welzijn negatief kunnen beïnvloeden is de grootste factor een gezond dieet. Ervoor kiezen om gezond te eten zorgt voor veel voordelen voor het menselijk lichaam. Ben je nog niet overtuigd, schrok je nog steeds graag pizza naar binnen en drink je het liefst (light)frisdrank? Kijk eens of de volgende acht punten je mening kunnen veranderen.

1. Versterkt en bevordert je spierfunctie

Gezonde spieren kunnen ons overal bij helpen. De juiste voeding en de oefeningen bouwen en onderhouden de spiermassa en zorgen voor kracht en mobiliteit.

2. Bevordert uw levensduur

Je lichaam voeden met wat het nodig heeft kan vele jaren aan je leven toevoegen. Het verminderen van stress is één manier om je gezondheid te bevorderen, een gezond dieet is een andere. Voedsel wat rijk is aan vitaminen en mineralen levert bouwstoffen voor de cellen in je lichaam, waardoor deze beter bestand zijn tegen ziektes en langer leven.

3. Geeft een rijker leven

Iemand die gezond is heeft een hogere mate van fysieke activiteit en hersenfunctionaliteit dan een minder gezond persoon. Een sterker lichaam geeft een rijker leven met meer unieke ervaringen.

Maakt je mooier

Als je niet gezond wilt eten voor je binnenkant, misschien is de buitenkant een betere motivatie voor een verandering in eetpatroon. Wie wil er nou niet aantrekkelijk zijn? Gezond eten draagt bij aan een zuivere huid en glanzend haar, iets wat geen enkel duur schoonheidsproduct je kan geven. Een lichaam voorzien van omega vetzuren en andere gezonde voedingsstoffen verzorgen je huid, haar en nagels.

5. Je wordt slimmer

Onderzoek laat zien dat bepaalde keuzes in voedingsstoffen je hersenen stimuleren en helpen beter te functioneren. Introduceer “brain foods” in je dieet en ondersteun zo je geheugen en je probleemoplossend vermogen.
Dit is een van de beste redenen om jezelf een gezond voedingspatroon aan te leren, gezonde hersenen laten een actieve en onafhankelijke levensstijl toe. Daar profiteer je van doordat je langer je werk kunt blijven doen en langer mobiel blijft doordat je bijvoorbeeld langer auto kan rijden.

Vermindert het risico op verwonding

Een goed functionerend lichaam met sterke botten en spieren heeft meer balans, kan zwaardere taken aan en is stressbestendiger. Spieren en botten die een tijd lang te weinig eiwitten en calcium krijgen worden zwakker.
Helaas zorgt dit voor een onstabieler lichaam dat vatbaarder is voor verwondingen. Vallen, uitglijden en verdraaiing kunnen voor ernstigere verwondingen zorgen als een lichaam niet sterk en gezond is.

Vecht tegen slechte invloeden

Als je bezorgd bent over de erfelijkheid van kanker of hartproblemen in je familie, houd moed! Helaas kun je je DNA niet veranderen, maar een gezond voedingspatroon kan veel bijdragen aan het bestrijden van genetische aanleg voor dit soort ziekten.
Gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging en regelmatige check ups bij een arts helpen je om het risico te beperken dat je slachtoffer wordt van erfelijke ziekten.
Als je toch ziek wordt, door een erfelijke factor of niet, een gezond dieet…..

Verbetert je immuunsysteem

Een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen, is goed voor het immuunsysteem. Dat is daardoor beter in staat om infecties en ziekten af te weren. Als iemand toch ziek wordt, zorgt gezonde voeding ervoor dat het niet erger wordt en hopelijk ook voor een sneller herstel
Een gezond dieet is belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. De beslissing om gezonder te gaan eten en dit vol te houden zal in het begin een grote verandering lijken, maar op de lange termijn zal het je veel voordeel opleveren en het zeker de moeite waard zijn.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest