Wij passen de Zone Technique toe bij maag en darm klachten

Misschien is het u wel eens opgevallen: Op bijna ieder feestje of samenzijn, is er wel iemand die klachten aan het spijsverteringsgestel noemt. Of het nu gaat om een opgeblazen gevoel, kramp, maagzuur of aandoeningen zoals een prikkelbare darm. Heel veel mensen hebben regelmatig terugkerende buikklachten.

Dit is niet gek wanneer we bedenken dat we tegenwoordig heel anders leven dan dat we de vele duizenden jaren hiervoor hebben gedaan. Er worden nu andere dingen van ons spijsverteringsstelsel verwacht.

Een goed functionerend maag-darm stelsel dat zich kan aanpassen, is dus essentieel. Om deze reden zetten wij de Zone Technique in bij maag en darm klachten!

Waarom kiezen wij bij maag en darm klachten voor de Zone Technique

De Zone Technique is een specialisatie binnen de chiropractie. Het is een extra vaardigheid die enkele hoogopgeleide chiropractoren hebben opgedaan via aanvullende training en veel ervaring.

Bij de Zone Technique maken wij gebruik van natuurlijke verbindingen in het lichaam. Op de locatie waar hersenzenuwen vanuit het brein naar het lichaam lopen, bevinden zich verschillende zones. Op deze locaties ontstaat feitelijk de verbinding tussen het lichaam en de hersenen (autonoom zenuwstelsel).

Omdat onze hersenen het lichaam aansturen, moet deze verbinding volledig ongestoord functioneren. In veel gevallen is dit echter niet het geval! Er kunnen dan klachten ontstaan.

Een bekend voorbeeld hiervan zijn de klachten van het maag-darm stelsel.

Maag darm klachten zone technique

Chiropractie bij klachten van het maag-darm stelsel

Bij een gebroken enkel is het duidelijk dat een botbreuk de oorzaak van de klachten is. Zo’n duidelijke beschadiging is meestal niet aanwezig bij klachten van het spijsverteringssysteem. Er is geen scheur in de maagwand of breuk van de darmen (dan heeft u heel andere problemen).

Maar u heeft wel klachten, dus er is iets aan de hand!

Vaak ligt de oorzaak van de klachten in hoe het lichaam reageert op het voedsel in uw darmen. Dit wordt niet goed verwerkt of er wordt te heftig op gereageerd. Het is de reactie van uw lichaam op uw voedsel, waardoor de klachten worden veroorzaakt.

Deze reactie van uw lichaam wordt aangestuurd door het zenuwstelsel. Met chiropractie willen wij de functie van het zenuwstelsel herstellen, zodat uw darmen weer optimaal werken.

Het feit dat dit werkt, blijkt bijvoorbeeld uit het onderstaande review dat enkele weken geleden door een cliënt is achtergelaten:

Review maag darm klachten misselijkheid

Omdat onze hersenen het lichaam aansturen, moet deze verbinding volledig ongestoord functioneren. In veel gevallen is dit echter niet het geval! Er kunnen dan klachten ontstaan.

-Life Chiropractie-

Hoe passen wij de Zone Technique toe bij darmklachten

We noemden al dat we ons met de Zone Technique vooral richten op de gebieden waarbij de zenuwen onze hersenen verlaten. Hierdoor is de regio onderaan het hoofd/bovenin de nek een zeer sensitieve regio.

Wij hebben ontdekt dat de regio in meerdere zones te verdelen is. Wanneer deze zones uit balans zijn, dan kunnen er klachten ontstaan. Zoals bijvoorbeeld klachten van uw maag of darmen.

Met de Zone Technique brengen wij de balans weer terug binnen de zes zones. Hierdoor kan de verstoorde verbinding tussen het zenuwstelsel en het lichaam herstellen.

We doen dit door stimulatie van de drukpunten die met de verschillende regio’s geassocieerd zijn. Hierdoor ontstaat een gezonde balans waardoor het lichaam zelf de kans heeft om te herstellen.

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic