Wij willen u helpen bij verwaarloosde rugklachten

Wanneer u last heeft van rugklachten, dan bent u niet de enige. Een groot deel van de Nederlanders heeft in meer of mindere mate last van rugklachten. Vaak bestaan deze klachten uit een pijnlijk gevoel in combinatie met stijfheid en minder beweeglijkheid.

Gelukkig zijn de klachten in een deel van de gevallen na een paar dagen weer verdwenen. Bij langere klachten is het verstandig om naar rug specialist zoals een chiropractor te gaan.

Want wanneer u blijft doorlopen met de klachten, dan kunnen ze steeds erger worden. Door geen acht te slaan op uw lichaam en door uw rugklachten dus te verwaarlozen, kan er zelfs meer schade ontstaan.

Wij willen u in dat geval graag helpen.

Wat bedoelen we met verwaarloosde rugklachten

We noemden al dat veel mensen met enige regelmaat last hebben van hun rug. Als chiropractoren vinden wij dit een onwenselijke situatie, omdat pijn altijd een signaal van het lichaam is. Helaas kunnen wij alleen de mensen helpen die onze praktijk bezoeken.

Dat betekent dus dat een deel van de mensen de klachten niet bij de bron aanpakt. Er wordt misschien wel eventjes wat rustiger aan gedaan of er worden pijnstillers geslikt. Maar er wordt niet aan een daadwerkelijke oplossing gewerkt. Er vindt geen duurzame verandering plaats. Het gevolg is dat de klachten blijven terugkomen.

Dit is wat wij bedoelen met een verwaarloosde rug en met verwaarloosde rugklachten. Dit kan dus bestaan uit rugpijn waar onvoldoende aandacht aan wordt gegeven en een rug die maar belast blijft worden, ondanks dat er signalen zijn.

Dit verwaarlozen van de rugklachten kan jaren doorgaan, maar op een gegeven moment is dit niet meer mogelijk. U heeft dan zoveel klachten, dat u niet meer door kunt gaan.

Wat merkt u wanneer u migraine heeft?

In de meeste gevallen komen de klachten in aanvallen. Dat betekent dat u een periode heftige klachten heeft, waarna u een tijd geen/minder klachten heeft. Totdat de volgende aanval weer begint.

Deze aanvallen zijn vaak hevig en zorgen er voor dat u niet op uw gebruikelijke niveau kan functioneren. In veel gevallen voelt de aanvallen al aankomen. Het duurt vaak enkele uren tot zelfs dagen voordat de aanval op volle kracht aanwezig is.

Tijdens een migraine aanval hebben de meeste mensen allereerst een heftige hoofdpijn. Naast hoofdpijn kunt u ook misselijk of duizelig zijn. Vaak hebben mensen ook moeite met veel licht en harde geluiden.

Tijdens een aanval is het vaak het prettigst om in een rustige, donkere en prikkelarme omgeving te zijn. In de meeste gevallen nemen de klachten dan na enkele uren of dagen weer af. Helaas volgt er dan na verloop van tijd weer een nieuwe aanval.

Waarom is een verwaarloosde rug zo pijnlijk en zo gevaarlijk?

Wanneer u in een botsauto zit of wanneer u aan het sporten bent, dan kunt u zich schrap zetten wanneer u een botsing of duel verwacht. U spant uw spieren aan, om zo zoveel mogelijker energie van de impact op te kunnen vangen. Het aanspannen van spieren is dus een manier om andere structuren te beschermen.

Dit gebeurt er voortdurend in uw rug wanneer u rugklachten heeft. Allerlei spieren spannen zich aan, om de rug maar zowel mogelijk te ontzien. Dit is behulpzaam op de korte termijn, maar niet op de lange termijn. Hierdoor kunnen de rugspieren overbelast raken waardoor ook deze moeite krijgen met het uitvoeren van hun taak.

De verhoogde spanning zorgt ook voor minder bewegelijkheid en een andere drukverdeling. Ook deze zaken zorgen na enige tijd voor nieuwe klachten.

Door niet in te grijpen, kunnen er dus steeds meer structuren overbelast en geïrriteerd raken. Er komen dan extra klachten bovenop de initiële klachten. Op dat moment blijft de pijn vaak aanwezig en kan deze zeer hevig zijn.

“We noemden al dat veel mensen met enige regelmaat last hebben van hun rug. Als chiropractoren vinden wij dit een onwenselijke situatie, omdat pijn altijd een signaal van het lichaam is. Helaas kunnen wij alleen de mensen helpen die onze praktijk bezoeken.”

-Life Chiropractie-

Onze zorg bij verwaarloosde rugklachten

Wij gaan terug naar bron, naar de oorzaak van uw klachten. Dat betekent dat we grondig onderzoek gaan doen. Niet alleen door te vragen wat er is gebeurd, maar ook door een lichamelijk onderzoek en een chiropractische scan.

Hiermee kunnen we te weten komen welke structuren de problemen veroorzaken. Het is vervolgens onze taak om balans aan te brengen en verstoringen te verhelpen. We gaan dus met u aan de slag.

Op de korte termijn werken we aan het verbeteren van de beweeglijkheid van de rug en de balans van de wervels. Hierdoor wordt u weer meer mobiel en wordt de druk beter over de rug verdeeld.

We doen echter nog veel meer. Afhankelijk van uw situatie verzorgen we subluxaties, intoxicaties, verkeerde houding en zenuwblokkades. Want al deze zaken kunnen invloed hebben op de klachten. Wij willen alles wat betrokken is bij de pijn en stijfheid, meenemen in onze therapie.

Want door de jaren heen, zijn er allerlei systemen betrokken geraakt doordat het lichaam allerlei compensaties heeft.

Wanneer wij deze kunnen terugdraaien, dan wordt het lichaam weer belast en gebruikt op de manier dat dit bedoeld is. Op dat moment zijn ook uw klachten verdwenen.

Wij zijn de rugexperts in Noordwijk

U bent welkom in onze praktijk, juist wanneer u al langere tijd klachten heeft. Wanneer u bij ons komt, dan heeft u de beschikking over onze volle aandacht, expertise, kennis en ervaring.

Wij willen u helpen!

U kunt eenvoudig contact met ons opnemen voor meer informatie of om direct een afspraak in te plannen.

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic