Wij willen u helpen bij klachten door hoofdpijn vanuit de nek

Hoofdpijn is misschien wel de meest voorkomende klacht (naast rug/nek klachten) waarmee mensen onze praktijk bezoeken.

Dit zijn mensen met bijvoorbeeld migraine of clusterhoofdpijn. Een deel van de hoofdpijnklachten vindt echter zijn oorsprong in de nek. Dit noemen we cervicogene hoofdpijn.

Deze vorm van hoofdpijn kan u veel last bezorgen. Soms kunt u zelfs moedeloos worden van de pijn die steeds maar weer terugkeert.

We willen u daarom graag meer vertellen over wat goede chiropractische zorg in dit geval voor u kan betekenen.

De relatie tussen de nek en hoofd(pijn)

Ons hoofd wordt gedragen door onze nek. Dit betekent dat de nek de gehele dag door het gewicht van ons hoofd moet tillen. Omdat ons hoofd ongeveer even zwaar is als een bowlingbal, kunt u zich vast voorstellen dat dit een flinke belasting is.

Naast het torsen van het hoofd zorgt de nek ook voor een verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Er lopen daarom allerlei belangrijke structuren zoals bloedvaten en zenuwen door de nek. Deze moeten ook nog beschermd worden.

De stevigheid van de nek komt van 7 nekwervels, dit zijn slanke wervels waardoor de nek erg flexibel is. Stevige spieren en sterke banden zorgen ervoor dat de nek ook een stevig en compact geheel is. Sommige spieren hechten aan de onderzijde van het hoofd, andere aan de rug en schouders.

De nek is voortdurend in beweging, waardoor de belasting voor de nek de hele dag door verschilt. De spieren, gewrichten, ligamenten en botdelen worden dus aan voortdurend veranderende omstandigheden blootgesteld.

Wanneer we dit allemaal in beschouwing nemen, is het niet gek dat de nek klachten kan geven. Doordat de nek zo verbonden is met ons hoofd, kunnen die klachten zich ook als hoofdpijn presenteren.

Ons chiropractisch onderzoek bij een vermoeden van hoofdpijn vanuit de nek

Het gesprek met u is al direct waardevol. Want u bent een expert wat betreft uw eigen ervaringen. Daarom halen we veel informatie uit de antwoorden die u ons kunt geven.

Daarnaast doen we grondig chiropractisch onderzoek. Dit bestaat uit een lichamelijk (anatomisch) onderzoek en eventueel aanvullende chiropractische scans.

Dit onderzoek geeft ons waardevolle informatie over uw houding, uw manier van bewegen, de belasting van structuren, spierspanning, subluxaties en meer.

Zorg van de chiropractor bij cervicogene hoofdpijn

Wanneer we hebben vastgesteld wat de oorzaak van de klachten is, dan kunnen we de omstandigheden gaan veranderen. Wij willen de balans van de wervels herstellen, zodat er weer een gezonde situatie ontstaat. In die situatie kan het lichaam zelf herstellen.

Om er zeker van te zijn dat de goede balans ook behouden blijft, zorgen we ervoor dat de ondersteunende structuren ook in goede staat zijn. Dat betekent dat de nek voldoende beweeglijk is en dat de spieren krachtig en soepel zijn.

We letten er scherp op of uw manier van bewegen niet belastend is en of uw houding geen onnatuurlijke belasting voor uw nek geeft.

Op die manier zorgen we ervoor dat de belasting van de nek niet hoger is dan de belastbaarheid.

Hierdoor blijft er voldoende ruimte voor zenuwen en bloedvaten, waardoor de prikkels naar het hoofd worden genormaliseerd.

“Bij cervicogene hoofdpijn zien we vaak een verstoorde balans en/of een verhoogde spanning van de spieren van de nek.”

-Life Chiropractie-

Kies voor de experts van Lifestyle Chiropractic

Het is onmogelijk om in een blogpost alle nuances van chiropractische zorg uit te leggen. De beste manier om chiropractie te begrijpen, is door de zorg te ervaren. Kijkt u maar eens wat mensen in onze reviews zeggen.

Onze praktijk heeft verschillende specialisaties, zoals de Zone Technique. Deze kennis en kunde staan volledig tot uw beschikking. We zien u graag langskomen in onze praktijk!

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic