Weet u dat duizenden mensen klachten hebben door een beenlengteverschil?

Het lijkt een klein probleem, zo’n beenlengteverschil. Want hoeveel mensen hebben dat nu? En hoeveel problemen kan zoiets geven?

Wanneer u de cijfers echter kent, dan wordt wel duidelijk dat dit om een veel groter probleem gaat dan u waarschijnlijk dacht. Want in Nederland zijn miljoenen mensen met een beenlengteverschil. Volgens het Erasmus Medisch Centrum zelfs zo’n 90%.

Het beenlengte verschil kan grote invloed hebben op uw lijf, want door een afwijkende beenlengte komt u scheef te staan.

Dit heeft grote gevolgen voor gewrichten, spieren en uw zenuwstelsel.

Waarom geeft een beenlengteverschil klachten?

Bij een beenlengteverschil, is er vanzelfsprekend een langer been en een korter been. Hierdoor staan vervolgens allerlei structuren scheef. Uw bekken staan bijvoorbeeld aan de ene zijde hoger dan aan de andere zijde. Hierdoor staat uw wervelkolom op een scheve ondergrond.

Dit is geen wenselijke situatie, waardoor het lichaam op allerlei manieren probeert de scheefstand te compenseren. Dit kan gebeuren door een verschil in spierspanning, een andere stand van de knieën of door een compensatie in de houding.

Er kunnen dus allerlei structuren worden beïnvloed door een verschil in beenlengte, deze compensaties zorgen op hun beurt voor een belasting die niet natuurlijk is.

Want wanneer krachten niet goed verdeeld worden, dan kunnen deze worden opgevangen door delen van uw lichaam die hier niet voor bedoeld zijn. Dit kan klachten geven, zowel op de korte termijn als op de lange termijn.

Hoe ontstaat een beenlengteverschil?

Een beenlengteverschil kan grofweg op drie manieren ontstaan:

  1.  Aangeboren: er is al vanaf de geboorte een afwijking aanwezig, vaak heeft dit te maken met de stand van de heupen
  2. Ongeval of breuk: er is een beschadiging opgetreden aan één van de benen of de heup
  3. Een spier of gewricht probleem: er wordt harder getrokken aan het ene been dan het andere been, waardoor de lengte verschilt

Al deze oorzaken vragen een andere oplossing, want waar de ene klacht opgelost kan worden door bijvoorbeeld de spierspanning te verlagen, is er bij een ander juist een probleem met het heupgewricht.

“Bij een beenlengteverschil, is er vanzelfsprekend een langer been en een korter been. Hierdoor staan vervolgens allerlei structuren scheef. Uw bekken staan bijvoorbeeld aan de ene zijde hoger dan aan de andere zijde. “

-Life Chiropractie-

Welke klachten kunnen ontstaan door een beenlengteverschil?

Door de scheefstand staan allerlei andere delen van het lichaam ook uit het lood. Dit kan grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de rug, de knieën en het bekken, deze structuren kunnen direct last hebben van de scheefstand.

Er zijn ook structuren of functies die indirect last hebben. Door een scheefstand van de rug, kan de balans van de wervels verstoren. Hierdoor kunnen zenuwen beïnvloed worden. Dit kan gevolgen hebben voor de aansturing van allerlei systemen binnen ons lichaam.

Een afwijkende beenlengte lijkt daarom onschuldig, maar kan indirect grote gevolgen hebben wanneer het zenuwstelsel hierdoor verstoord raakt.

Onze zorg bij klachten door een beenlengteverschil

Wij onderzoeken altijd eerst de oorzaak van het beenlengteverschil. Komt dit door een afwijking in de heupen, de spierspanning of is er een andere oorzaak?

Wij richten onze zorg vervolgens op die oorzaak. Dit kan betekenen dat we uw heupgewricht mobiliseren door gerichte manipulaties. Ook kan het zo zijn dat wij constateren dat er een probleem is rondom de knieën, wat een andere aanpak vraagt.

Een bekende veroorzaker is een afwijkende spierspanning, deze heeft vaak te maken met een verstoring in het zenuwstelsel of zelfs een intoxicatie.

Wat de oorzaak ook is, wij willen deze vinden en oplossen. Want dat is de enige duurzame oplossing voor u.

Kom bij klachten door een beenlengteverschil naar onze chiropractie praktijk in Noordwijk

U herkent een goede chiropractor aan de liefde voor het vak. Wat dat betreft zit u goed in onze praktijk. Wij zijn iedere dag opnieuw vol passie aan het werk met allerlei uitdagingen op gezondheidsgebied.

Wij staan klaar om ook u te helpen! Wanneer u ons belt of bericht, dan leggen we u graag wat meer uit.

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic