Wat is het verschil tussen een hernia en Ischias?

Hernia en Ischias delen symptomen zoals zenuwpijn in de (lage) rug met uitstraling naar het been. Ontdek de essentiële verschillen tussen deze aandoeningen en leer hoe Lifestyle Chiropractic effectieve hulp biedt bij beide klachten!

Want om echt goede zorg te kunnen bieden, is het belangrijk om exact te weten welke factoren betrokken zijn bij uw klachten. Want die bepalen hoe onze therapie eruit ziet.

Wat is een hernia?

Een hernia, ook wel hernia nuclei pulposi genoemd, is een uitstulping van de zachte kern van een tussenwervelschijf. Deze uitstulping drukt tegen het ruggenmerg of een zenuw, wat leidt tot irritatie, ontsteking of beschadiging van de zenuw.

Hernia-symptomen variëren, maar omvatten vaak pijn in de lage rug, tintelingen in het been en moeite met bukken.

Een hernia kan resulteren in gedragsveranderingen, zoals voorovergebogen staan, en beperkingen in dagelijkse activiteiten. U gaat dingen op een andere manier doen om de pijn te vermijden.

De intensiteit van de pijn kan sterk variëren, waardoor deze grote invloed kan hebben op de kwaliteit van leven.

Wat is Ischias?

Ischias verwijst naar irritatie van de langste zenuw in het lichaam, de nervus ischiadicus. Deze irritatie kan verschillende oorzaken hebben en leidt tot pijn in de onderrug, billen en/of benen. Ischias presenteert zich vaak met doffe pijn in de onderrug, wat kan resulteren in compensatiegedrag en veranderingen in houding.

Chiropractie biedt een effectieve benadering voor ischias, waarbij de focus ligt op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaak.

“Hoewel hernia en Ischias vergelijkbare klachten veroorzaken, verschillen ze biologisch. Ischias is een overkoepelende term voor zenuwpijn in de rug, terwijl hernia verwijst naar een specifieke aandoening, meestal veroorzaakt door een beschadigde tussenwervelschijf.”

-Lifestyle Chiropractic-

Overeenkomsten en verschillen tussen een hernia en Ischias

Hoewel hernia en Ischias vergelijkbare klachten veroorzaken, verschillen ze biologisch. Ischias is een overkoepelende term voor zenuwpijn in de rug, terwijl hernia verwijst naar een specifieke aandoening, meestal veroorzaakt door een beschadigde tussenwervelschijf.

Lifestyle Chiropractic begrijpt deze nuances en biedt op maat gemaakte zorg voor hernia en Ischias.

Chiropracties consult

Chiropractie bij Lifestyle Chiropractic

Bij vermoedelijke hernia of ischias biedt chiropractie effectieve oplossingen. Lifestyle Chiropractic, gespecialiseerd in neurale klachten, nodigt u uit voor een intakegesprek. Wij bekijken uw situatie grondig en bieden aangepaste zorg voor hernia’s en Ischias klachten.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om uw afspraak te plannen. Uw gezondheid staat bij ons centraal!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic