Feedback company

  • Nederlands
  • English

Hoewel chiropractie voornamelijk is gewijd aan het vinden en corrigeren van subluxaties, (ook wel blokkades genoemd) bezoeken veel mensen de chiropractor voor het verlichten van pijn of andere gezondheidsproblemen. Een veel voorkomende klacht waarvoor men bij de chiropractor komt is aanhoudende lage rugpijn.
Volgens de American Chiropractic Association (ACA) zijn er in Amerika 31 miljoen mensen die op een gegeven moment in hun leven last van lage rugpijnhebben gehad. Hoewel er heel veel mensen zijn die last hebben van lage rugpijn, kan het vinden van de precieze oorzaak een uitdaging zijn. Een chiropractor is een specialist en zeer goed opgeleid om niet alleen te helpen de pijn te verlichten, maar ook om de oorzaak op te sporen en aan te pakken.
Als je een chiropractor gaat bezoeken, hou dan het volgende in gedachten:

Voorkomen is beter dan genezen

Preventie is vaak de beste remedie tegen lage rugpijn. Wanneer een patiënt regelmatig een chiropractor bezoekt, kan die niet alleen helpen de lage rugpijn te verlichten, maar ook advies geven om de pijn in de toekomst te voorkomen. Door de juiste oefeningen te doen en ergonomische technieken te gebruiken kun je ervoor zorgen dat de pijn wegblijft. Goede resultaten worden behaald door simpelweg te luisteren naar de adviezen van de chiropractor.

Beschikbare behandelmethoden

Gelukkig zijn er vele manieren om lage rugpijn te behandelen. Gebaseerd op de diagnose die je chiropractor stelt zal hij of zij de behandelwijze toepassen waar je het meeste baat bij hebt. Deze behandelingen kunnen onder andere de volgende methodes bevatten:

  • Correcties van de wervelkolom, handmatig of met een instrument zoals de activator
  • Warme of koude kompressen
  • Massages of een andere vorm om “zacht weefsel” te behandelen
  • Decompressie van de wervelkolom door middel van een chiropractische correctie

Verlichting van pijn

Als je pijnmedicatie voorgeschreven hebt gekregen door de huisarts voordat je de chiropractor bezoekt, blijft dat waarschijnlijk eerst wel nodig om je pijn onder controle te houden. Vaak is het wel zo dat je deze medicatie sneller kunt afbouwen, doordat de subluxaties worden gecorrigeerd zal de druk op de zenuwen afnemen en irritatie afnemen. Dat alleen al maakt een bezoekje aan de chiropractor meer dan waard.

Herstel door oefeningen

Naarmate je vooruit gaat en je van pijnverlichting naar herstel van je wervelkolom gaat, zal de chiropractor je bepaalde oefeningen voorschrijven om spieren te versterken. Dit zal de lage rug stabiliseren en beschermen. In het begin zullen deze oefeningen gedaan worden bij de chiropractor zodat die er zeker van is dat het niet te zwaar is en de klacht niet terugkeert. Zodra je weet hoe je de oefeningen juist uitvoert kun je deze vervolgens thuis doen, in combinatie met af en toe een onderhoudsbeurt bij je chiropractor om de wervels te corrigeren.

Voorkom operaties

Afhankelijk van je situatie, is het mogelijk dat je door het bezoeken van een chiropractor voordat de klacht of pijn toeneemt, een operatie kunt voorkomen. In sommige gevallen is een operatie helemaal overbodig als de chiropractor helpt het probleem te corrigeren in plaats van het te maskeren door symptoombestrijding.
De sleutel is het goed opvolgen van de adviezen die je chiropractor na een gesprek en een grondig onderzoek geeft. Een deel van het onderzoek kan betekenen dat er eerder gemaakte röntgenfoto’s of MRI scans opgevraagd worden. Dit zal de chiropractor helpen om het juiste behandelplan op te stellen en zal jou de geruststelling geven dat het probleem wordt gevonden.
Kortom, een chiropractor is de ideale persoon om te bezoeken wanner je met vage klachten van het bewegingsapparaat loopt. Ze zijn goed gekwalificeerd om klachten als lage rugpijn te behandelen en behalen goede resultaten op een betaalbare, effectieve manier. Als je of iemand die je kent last heeft van lage rugpijn neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om te helpen!
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest