Wat doet een chiropractor die gespecialiseerd is in de Zone Technique?

De meeste mensen zijn wel bekend met de zorg die een chiropractor biedt. Veel mensen weten dat een chiropractor door het uitvoeren van correcties de rug ontlast en dat hierdoor zenuwen de kans krijgen om ongestoord hun functie uit te voeren.
Hierdoor hebben de correcties niet alleen een groot effect op de rug, maar kan via het herstel van het zenuwstelsel het gehele lichaam gezonder worden door chiropractie.
Net zoals allerlei andere terreinen binnen de medische wereld hebben, hebben ook chiropractoren specialisaties en extra aandachtsgebieden.
Onze praktijk is hierbij gespecialiseerd in één van de meest aansprekende vormen van chiropractie: De Zone Technique.
Deze techniek heeft een lange traditie maar is nog altijd buitengewoon effectief, doordat de Zone Technique zich richt op het herstellen van de natuurlijk balans in ons lichaam en niet op het onderdrukken van symptomen.
Omdat wij deze enige praktijk in Nederland zijn die een bevoegde chiropractor heeft die de Zone Technique kan en mag toepassen, ontvangen wij mensen van heinde en verre die onze praktijk speciaal bezoeken voor de Zone Technique.
Chiropractie

Wat houdt de Zone Technique precies in?

Ons lichaam bestaat feitelijk uit allerlei systemen die ingenieus met elkaar zijn verbonden. We hebben bijvoorbeeld ons zenuwstelsel dat zorgt voor aansturing en communicatie. We hebben de bloedsomloop die zuurstof en bouwstoffen door het gehele lichaam vervoeren en het spijsverteringsstelsel dat zorgt voor de opname van voedingsstoffen.
Al deze systemen functioneren naast elkaar en hebben voortdurend met elkaar te maken. Samen vormen de zes zones de geoliede machine die ons lichaam is (of kan zijn).
• Zone 1 Het systeem van de klieren: De thermostaat van het lichaam
• Zone 2 Het eliminatie systeem: De afvalverwerking
• Zone 3 Het zenuwstelsel: Het intelligente communicatienetwerk
• Zone 4 De spijsvertering: De leverancier van levensenergie
• Zone 5 Het spierstelsel: De fundatie van het lichaam
• Zone 6 De bloedsomloop en lymfatisch stelsel: De loodgieter van het lichaam
De zes bovengenoemde systemen hebben elk hun eigen specifieke zone in het brein. Een probleem in één van de zones, is dan ook heel vaak terug te voeren in een verstoring in de corresponderende zone in het brein. De chiropractor gebruikt deze kennis om systemen weer in balans te brengen.
Wanneer er bijvoorbeeld hoofdpijn optreedt vanwege een verstoring in het systeem van de klieren dan heeft die hoofdpijn een andere oorzaak dan hoofdpijn die optreedt door een probleem in de afvalverwerking.
Het is dan ook logisch om eerste de oorzaak in kaart te brengen om vervolgens de betreffende zone in balans te brengen. Dit geeft het lichaam de kans om zelf op een natuurlijk manier weer te herstellen.
Vanzelfsprekend zonder dat hier chemicaliën aan te pas komen!

“Ons lichaam bestaat feitelijk uit allerlei systemen die ingenieus met elkaar zijn verbonden. We hebben bijvoorbeeld ons zenuwstelsel dat zorgt voor aansturing en communicatie. “

Hoe kan een chiropractor deze kennis van de Zone Technique toepassen?

Uw chiropractor begint met onderzoek van de zones op uw achterhoofd door specifieke drukpunten te controleren. Hierdoor kan een ervaren chiropractor ontdekken welke zone hij moet stimuleren om de zones weer in balans te brengen.
De zones hebben elk hun eigen knooppunten en actieve regio’s in het zenuwstelsel. De chiropractor kan vervolgens deze 4 punten stimuleren, om het lichaam weer de kans te geven om zelf te herstellen en zichzelf te genezen.
Zenuwstelsel

De Zone Technique bij Lifestyle Chiropractic

Wij passen onze kennis van de Zone Technique met succes toe op veel verschillende lichamelijke klachten en aandoeningen. Het herstellen van de balans tussen de verschillende zones in het lichaam, geeft uw lichaam vervolgens de kans om zelf te herstellen.
Wij beginnen onze behandeling altijd met een uitgebreid onderzoek om precies in kaart te brengen wat de oorzaak van uw klachten kan zijn. Wij nodigen u dan ook uit om contact met ons op te nemen voor een gratis eerste consult zodat we kunnen onderzoeken of u baat kunt hebben bij onze Zone Technique.

“Onze praktijk biedt hoogwaardige chiropractische zorg. Wij doen dit op basis van de Zone Technique. “

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic