Feedback company

  • Nederlands
  • English

In de zomer zijn mensen veel buiten in de zon, activiteiten variëren van inspannende bezigheden zoals fietsen, wandelen en volleybal tot ontspannen zonnebaden. Het maakt niet uit wat je van plan bent, zorg in ieder geval dat jegehydrateerd blijft en je voldoende insmeert met zonnebrandcrème tijdens de warme zomer maanden.
Uitdroging kan variëren van licht tot ernstig, en het kan sneller ontstaan dan je denkt. De definitie van uitdroging luidt”een abnormale toestand waarin de lichaamscellen over een onvoldoende hoeveelheid water beschikken” De voornaamste reden dat een persoon uitgedroogd raakt is warmte.
Denk jij dat je voldoende water drinkt en je geen zorgen hoeft te maken om uitdroging?
Neem de volgende punten eens in overweging:

  • Het vermogen om dorst te herkennen wordt bij personen achter in de dertig of ouder steeds minder.
  • Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water.
  • Als je meer dan 2% van het vochtpercentage van je lichaam verliest, kun je al stellen dat je
    uitgedroogd bent.

Uitdrogingsverschijnselen lopen uiteen van onplezierig, bijvoorbeeld verwarring en slappe spieren tot extreem gevaarlijk zoals toevallen, nierfalen en zelfs de dood tot gevolg. Het goede nieuws is dat gehydrateerd blijven in de eerste plaats redelijk makkelijk is als je een paar voorzorgsmaatregelen neemt.

#1: Drink voldoende water

Maak er een gewoonte van om water bij je te hebben, vooral in de zomermaanden, en er gedurende de dag ervan te drinken. Zeker wanneer je buitenactiviteiten hebt gepland. Investeer bijvoorbeeld in een paar waterflessenvoor jezelf en de rest van het gezin om mee te nemen deze zomer.
Ben je geen fan van water? Probeer eens om citroen, limoen, komkommer of mint toe te voegen. Meng alles een avond van tevoren in een grote kan zodat de smaak in het water kan trekken. Een andere optie is om een scheutje limonade toe te voegen. Doe dat wel met mate, of kies voor een variant met minder suiker.

#2: Eet het juiste voedsel

Vloeistoffen zijn niet de enige manier om vocht op te nemen. Je kunt uitdroging ook voorkomen door voedsel te eten met een hoog vochtgehalte.
Keuzes zoals selderij, watermeloen, komkommer, worteltjes en citrusfruit zijn allemaal voorbeelden van voedsel met een hoog vochtgehalte. Neem dit mee als tussendoortje om je lichaamsvocht op peil te houden.

Probeer bepaalde dranken te vermijden

Hoe lekker een koud biertje of een cocktail met ijs ook klinkt, alcohol kan bijdragen aan uitdroging. Wanneer je besluit een alcoholische versnapering te nemen, beperk jezelf dan tot één of twee glazen en drink daarbij voldoende water om het effect van de alcohol tegen te gaan.

Voorkom oververhitting

Sporten en bewegen is ontzettend gezond maar zorg wel dat je op de temperatuur let. Als het buiten extreem warm en vochtig is, zorg er dan voor dat je je beweging vroeg in de ochtend of na zonsondergang krijgt. Dan zijn de temperaturen lager en is de zon niet zo fel.

#5:Draag de juiste kleding

Zorg in de zomer voor lichte luchtige kleding en kies voor stoffen die ademen. Bescherm je hoofd met een pet of hoed waardoor je gezicht in de schaduw blijft. Vermijd zwarte of donker gekleurde kleding, deze absorberen de zon en maken je warmer.

#6:Wees voorbereid

Extreme hitte maakt simpele mankementen aan een auto zoals een lekke band of een lege accu levensbedreigend. Bezoek een garage om te bevestigen of je auto nog in goede staat is, dit voorkomt dat je met pech komt te staan. Bewaar altijd extra water in je auto en zorg dat je telefoon is opgeladen als je lange afstanden gaat rijden. Als je toch pech krijgt wacht dan in je auto, of op een veilige plaats buiten de auto op hulp. Probeer uit de volle zon te blijven en zorg dat je niet op het kokend hete asfalt hoeft te staan.
Gehydrateerd blijven is essentieel voor een goede gezondheid en zeker tijdens warme zomermaanden. Houd rekening met de bovenstaande tips dan kunnen jij en je gezin van het warme weer genieten zonder last te krijgen van uitdrogingsverschijnselen.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest