Feedback company

  • Nederlands
  • English

De 5 voordelen van biologisch voedsel in combinatie met chiropractie
Blijkt toch dat je moeder vroeger gelijk had: je bent wat je eet. Helaas zijn er vandaag de dag vele zorgen over het voedsel dat we consumeren. Antibiotica, bestrijdingsmiddelen en voedsel dat is besmet met het een of ander, zijn een zorg voor veel mensen. Daarnaast dragen bewerkt en genetisch gemanipuleerd voedsel en kunstmatige toevoegingen bij aan gezondheidsproblemen, zoals overgewicht en kanker.
Ons voedsel is een van de meest belangrijke factoren voor een goede gezondheid op de lange termijn. Biologische winkels en de groeiende aanwezigheid van biologische producten in de supermarkt, zijn steeds meer een trend aan het worden en maken het makkelijker om een bewuste keuze te maken.
Als je erover denkt om meer biologisch te gaan eten, of zelfs al het bewerkte voedsel uit je eetpatroon te schrappen, zorg je voor een gezonder lichaam dat betere prestaties kan leveren. We geven vijf redenen waarom je dit zou moeten doen.

#1: Minder chemicaliën

Het gebruik van verschillende bestrijdingsmiddelen gebeurt veel in de landbouwsector. Het maakt niet uit hoe goed je deze producten wast, de toxines die hierdoor vrijkomen kunnen schadelijk zijn voor je lichaam. Een artikel op het Amerikaanse blog The Huffington Post verklaart dat in 70% van het voedsel in de Amerikaanse supermarkten schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn gevonden!
Veel grote bedrijven proberen zoveel mogelijk voedsel te produceren voor een zo laag mogelijke prijs. Ze gebruiken allerlei middelen om gewassen sneller te laten groeien en langer meegaan. Het is alleen jammer dat de consument hiervan uiteindelijk de dupe is. Biologisch voedsel biedt een alternatief voor deze chemisch bewerkte voedingsmiddelen.

#2: Het smaakt beter

Je hebt het misschien niet in de gaten wanneer je altijd bewerkt voedsel eet. Maar de middelen die zorgen dat gewassen sneller groeien en langer vers blijven, onderdrukken de smaak van het gewas enorm.
Door te groeien op goed onderhouden en op niet met bestrijdingsmiddelen aangetaste grond, geven biologische gewassen een rijkere, aantrekkelijker smaak. Mensen die biologisch voedsel eten, eten vaak minder en zijn sneller verzadigd door de betere smaak.

#3: Het is voedzamer

Volgens de websiteThe Ideal Bite, bevat biologisch voedsel zeker 50% meer voedingsstoffen dan de niet-biologische variant van hetzelfde product. Een uitgeputte bodem is de voornaamste reden voor deze afname in voedingsstoffen. Dit betekent dat je van biologisch voedsel minder hoeft te eten om de nodige vitaminen en mineralen binnen te krijgen, wat weer opweegt tegen de hogere kosten van biologisch voedsel.

#4: Minder blootstelling aan antibiotica

Grote boerenbedrijven die vlees leveren, kiezen er vaak voor om hun dieren veel antibiotica te geven om ziekten te verminderen en groei te stimuleren. Dit komt helaas ook in het vlees terecht dat wij dan weer opeten.
Te veel blootstelling aan antibiotica bij mensen geeft problemen als vervroegde puberteit en een resistentie tegen antibiotica.
Wanneer je ziek wordt en behandeling met antibiotica nodig is, kan het zijn dat je niet meer op de antibiotica reageert doordat je er, door het vlees dat je eet, al te vaak aan bent blootgesteld.

#5: Je steunt de lokale economie

Naast dat het veel voordeel oplevert voor je lichaam en geest, draagt het consumeren van biologische producten vaak ook bij aan de inkomsten van de lokale boeren. Kleine boerenbedrijven kunnen hun bedrijf makkelijker aanpassen aan de biologische standaard. Ze zullen ook sneller geneigd zijn om hun bedrijfsvoering aan te passen als het meer oplevert. Zoek eens uit welke boeren bij jou in de buurt biologisch voedsel verbouwen, rechtstreeks bij de boer vandaan is je voedsel het verst!
Er zijn vele redenen om te kiezen voor een biologisch eetpatroon. In het kort, het is bewezen dat het grote gevolgen heeft voor je gezondheid op lange termijn. Wanneer je het lastig vindt om volledig biologisch te eten, vervang dan een paar keuzes in je huidige dieet door biologische producten. Zelfs kleine aanpassingen in je dieet zullen zorgen voor meer smaak, meer voedingsstoffen en een beter welzijn.
Heb je nog meer vragen? Daar zijn we voor! Vraag aan je chiropractor tijdens je volgende bezoek aan de kliniek, hoe biologisch voedsel kan bijdragen aan je gezondheid.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest