Voor wie is chiropractie bedoeld?

Het antwoord op deze vraag is tegelijk heel eenvoudig en heel complex. Want wij vinden dat chiropractie voor iedereen bedoeld is, maar dat zeggen zoveel zorgverleners. Waarom vinden wij dan dat chiropractie voor iedereen is?

Wij zien niet alleen in onze dagelijkse praktijk dat zoveel mensen baat hebben bij onze zorg, het is ook de filosofie achter chiropractie. Want iedereen wordt beter van het drinken van voldoende water, ook mensen die niet ziek zijn.

Op ongeveer dezelfde wijze kan iedereen beter worden van het bezoeken van een chiropractor, want chiropractie gaat niet om het verhelpen van klachten. De essentie van chiropractie is het bevorderen van gezondheid.

Daar leggen wij graag meer over uit.

Wat is de essentie van chiropractie?

Ieder cel in ons lichaam wordt aangestuurd. Zo weten de cellen in de darmwand dat ze bepaalde voedingsstoffen moeten opnemen terwijl ze anderen moeten tegenhouden. De cellen van de wanden van onze bloedvaten weten op welk niveau ze onze bloeddruk moeten houden en de cellen in ons brein weten hoe actief ze op dit moment moeten zijn.

Ons lichaam heeft een complex netwerk van zenuwen om alle delen van ons lichaam te laten functioneren. Om ervoor te zorgen dat ons lichaam zich voortdurend aanpast, moet dit zenuwstelsel constant bijsturen.

Op het moment dat we iets eten, moet er meer bloed naar onze spijsverteringsorganen. Op datzelfde moment is er dus minder aanvoer voor onze spieren. Dit wordt geregeld door ons zenuwstelsel. Op ieder moment van de dag worden organen en functies bijgestuurd door ons zenuwstelsel.

Wanneer dit goed gaat, dan is het verbijsterend wat ons lichaam allemaal kan. Wanneer de aansturing niet goed is, dan kunnen allerlei lichaamsfuncties minder optimaal verlopen.

Chiropractoren richten hun zorg op het zenuwstelsel, want het zenuwstelsel stuurt alle processen in ons lichaam aan.

Chiropractie bij ziekte of gezondheid

Omdat ons zenuwstelsel alle processen in ons lichaam aanstuurt, hebben verstoringen van het zenuwstelsel vaak grote gevolgen. Wanneer het zenuwstelsel ons vaatstelsel niet goed aanstuurt, dan kan uw bloeddruk verhogen. Wanneer het onze darmen niet goed aanstuurt, dan kunt u ondervoed raken of verkeerde voedingsstoffen binnenkrijgen (intoxicatie).

Vermoeidheid, pijn of andere klachten kunnen dus ontstaan doordat lichaamsfuncties niet goed worden uitgevoerd. Dit duurt vaak wel eventjes, want ons lichaam heeft een groot vermogen om problemen op te vangen.

Een hoge bloeddruk, verhoogde darmpermeabiliteit of een lichte spierverkramping geeft daarom niet direct klachten. Maar na verloop van tijd ontstaan er klachten.

Dit is de reden dat ook zoveel gezonde mensen naar een chiropractor gaan, ze laten controleren of het zenuwstelsel nog ongestoord zijn werk kan doen. Want door dit te doen, blijft hun lichaam goed functioneren en houden zij een goede gezondheid.

Op deze manier is chiropractie dus niet alleen belangrijk en behulpzaam voor mensen met een aandoening of klacht. Juist wanneer u gezond bent en gezond wilt blijven is chiropractie een zeer verstandige keuze!

“Op ongeveer dezelfde wijze kan iedereen beter worden van het bezoeken van een chiropractor, want chiropractie gaat niet om het verhelpen van klachten. De essentie van chiropractie is het bevorderen van gezondheid.”

-Life Chiropractie-

Investeer in uw gezondheid bij Lifestyle Chiropractic in Noordwijk

Onze praktijk heeft een aantal zeer ervaren chiropractoren die tot uw beschikking staan. Wij zijn de enige praktijk in Nederland die geschoold is in de Zone Technique. Deze methode van behandelen is een verdieping van chiropractische zorg, waardoor wij trots zijn dit aan te mogen bieden.

Wij komen graag met u in contact, zowel wanneer u gezond wilt worden als wanneer u gezond wilt blijven!

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic