Feedback company

  • Nederlands
  • English

Voetbal is één van de populairste sporten in Nederland en biedt een uitstekende vorm van lichaamsbeweging voor zowel kinderen als volwassenen. Helaas zorgt de aard van de sport, herhaalde bewegingen en de kans op botsingen, voor aardig wat kans op blessures.
Blessures aan armen en benen, overbelasting, hoofd-, nek- en gezichtsletsel komen geregeld voor. Volgens de gegevens van het Stanford Children’s Healthzijn in 2009 in de VS 88.000 kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar behandeld op de eerste hulp vanwege voetbal gerelateerde blessures.
Voetballers die bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen verminderen daarmee de kans op blessures. Laten we eens een paar manieren bekijken die voetbalblessures kunnen voorkomen:

Gebruik goede materialen

Het zorgen voor de juiste goedpassende voetbalschoenen, kleding en scheenbeschermers verkleint het risico op een blessure in eerste instantie. Dit is zeker belangrijk als de speler nog in de groei is of erg schommelt met zijn gewicht.

Ga langs je chiropractor voor een check up voordat het seizoen begint

Voetballers die ervoor zorgen dat hun conditie op peil blijft lopen minder risico op blessures. Ga langs je chiropractor om er zeker van te zijn dat je geen verborgen gebreken hebt voordat je weer begint aan het voetbalseizoen. De chiropractor zorgt dat je wervelkolom recht staat en je spieren en gewrichten sterk zijn en goed functioneren.

Let op je omgeving

Op een slecht onderhouden veld heb je meer kans om te vallen of een enkel of knie te verdraaien. Het is verstandig om eerst het veld te bekijken voordat je gaat spelen en eventuele oneffen plekken te spotten die voor ongelukken kunnen zorgen.
Houd ook rekening met het weer. Modderige, gladde velden kunnen voor problemen zorgen en door hoge temperaturen kunnen spelers uitdrogen of een zonnesteek oplopen. Bereid je voor op de weersomstandigheden voordat je gaat voetballen.
Stel dat je met al deze dingen rekening houdt en je toch een blessure oploopt, dan zijn er meerdere dingen die je kunt doen. De blessure is hopelijk niet ernstig en geneest vanzelf na een paar dagen rust. Als de blessure toch wat ernstiger blijkt, zul je ermee naar een arts moeten gaan. De volgende drie mogelijkheden kunnen je ook verlichting brengen.
Als eerste, koelen en omhoog houden: Zorg dat je het geblesseerde lichaamsdeel zo veel mogelijk ontlast en houd het omhoog met kussens. Gebruik een ice pack gewikkeld in een handdoek om de zwelling tegen te gaan. Als de blessure pijnlijk is kun je een pijnstiller nemen.
Neemdaarna rust:Het laatste wat je wilt is te snel weer beginnen met spelen zodat de blessure terug komt. Bij de serieuzere blessures is het beter om een paar wedstrijden, soms zelfs een heel seizoen, te stoppen. Dat is een betere keuze voor een volledig herstel. Je kunt met je chiropractor bespreken hoe lang de blessure nodig heeft om goed te herstellen en dat advies opvolgen.
Tot slot, bezoek je chiropractor regelmatig: Chiropractoren zijn getraind in het behandelen van het lichaam als geheel. Veel blessures die je oploopt bij voetbal laten een verbetering zien na een paar bezoekjes aan de chiropractor.
Wervel en gewrichtscorrecties, spiergenezing en peesontspanning zijn allemaal technieken die chiropractors gebruiken om herstel te bevorderen. Als toevoeging kunnen chiropractors advies geven over voeding en oefeningen die het lichaam helpen om optimaal te functioneren. Zo voorkom je terugkerende blessures.
Plezier hebben in fysieke activiteit is een essentieel onderdeel voor een gezonde actieve levensstijl. Je aansluiten bij een voetbalteam is voor zowel kinderen als volwassenen een leuke bezigheid. Het kennen van de voorzorgsmaatregelen om blessures te voorkomen zal je helpen om sterk en fit te blijven.
Mocht jij of je kind toch nog een blessure oplopen dan kunnen de genoemde behandelingen je helpen sneller te herstellen en sta je binnen no time weer op het veld. Dus bel om je volgende afspraak in te plannen voordat je het veld weer opgaat.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest