Feedback company

  • Nederlands
  • English

Rugpijn is een dagelijks probleem voor miljoenen mensen, verschillende medische problemen kunnen hiervan de oorzaak zijn. De effecten van lage rugpijnop de economie zijn groot, van een heleboel verloren werktijd tot enorm hoge medische kosten. Het syndroom van Maigne is naar schatting een van de grootste veroorzakers van lage rugklachten.
Nog nooit van gehoord? Dan heb je geluk want mensen die gediagnosticeerd worden met het syndroom van Maigne, hebben pijn die weken, of zelfs maanden aanhoudt en soms erg heftig kan zijn. Dat gevoel wordt soms verhoogd als de patiënt het bovenlichaam draait of zware dingen optilt.

Wat is het syndroom van Maigne?

Het syndroom van Maigne wordt in het Engels ook wel Thoracolumbar Junction Syndrome genoemd. Het is een wervelkolomaandoening die ontstaat in de zenuwen van het bovenste lumbale gebied van de rug en het zorgt voor pijn langs de zenuwen die daar vandaan komen. Deze aandoening veroorzaakt moeilijk te diagnosticeren symptomen die vaak resulteren in pijn op andere plaatsen in het lichaam. Er wordt verondersteld dat “de aandoening ontstaat door problemen in de facetgewrichten waar de wervelkolom van de middenrug overgaat naar de lage rug.” De pijn die ontstaat door het syndroom van Maigne uit zich meestal in de heup, lage rug of liezen.
Wanneer je lage rugpijn hebt, kan het dus zijn dat je last hebt van het syndroom van Maigne. Maak zo snel mogelijk een afspraak bij een chiropractor, een chiropractor kan iemand met deze aandoening op vier manieren helpen.

Een chiropractor kan

helpen de juiste diagnose te stellen.Door de aard van de pijn en plek van de aandoening gebeurt het helaas nog vaak dat het syndroom van Maigne niet goed gediagnosticeerd wordt. Pijn in het SI-gewicht is een vaak gehoorde diagnose, wat de juiste behandeling in de weg staat. Daarom is het belangrijk dat je een ervaren en goed opgeleide chiropractor bezoekt die de subtiele verschillen in deze twee aandoeningen begrijpt.
helpen het gebied waar het probleem ontstaat te corrigeren. Om de symptomen van deze aandoening te minimaliseren, kan een chiropractor gewrichtscorrecties toepassen op de facetgewrichten zelf en het gebied er omheen. Door het gebied juist uit te lijnen en spieren die door overcompensatie erg gespannen zijn, losser te maken, verlicht dit de klachten die bij het syndroom van Maigne horen.
helpen door oefeningen mee te geven die het herstel bevorderen. Gelukkig zijn er oefeningen die kunnen helpen bij het syndroom van Maigne, ze kunnen de stijfheid van het aangetaste gebied verminderen en helpen de omliggende spieren te versterken, zodat het lichaam de klacht kan compenseren. Een chiropractor die ervaring heeft met dit syndroom kan stap voor stap oefeningen met je doornemen die je lichaam zullen helpen om zich aan te passen aan en uiteindelijk te herstellen van het syndroom van Maigne.
helpen het eigen herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen.Chiropractie omvat een brede aanpak van de innerlijke functie en balans van het lichaam. Ervaren chiropractors begrijpen dat alle delen van je lichaam in elkaar passen en tezamen zorgen voor je algehele gezondheid. Een patiënt met het syndroom van Maigne heeft daarom veel baat bij chiropractie.
Je chiropractor zal een serie gewrichtscorrecties toepassen die het zenuwstelsel helpen om optimaal te functioneren, waardoor het de genezing van je hele lichaam bevordert. Het aanpakken van het syndroom van Maigne bij de bron en, door het lichaam als geheel te behandelen, helpt je sneller te herstellen en je mobiliteit te verhogen.
Mensen die het syndroom van Maigne hebben, moeten helaas vaak een lange strijd leveren die al begint bij het stellen van de juiste diagnose. De complexheid van de wervelkolom is de voornaamste reden om een professionele chiropractor om advies te vragen bij signalen van voortdurende lage rugpijn. Wanneer het syndroom van Maigne juist is gediagnosticeerd, is de chiropractor in staat om een geschikt behandelplan op te stellen. Dit zal een mix van opties zijn om de herstelperiode te minimaliseren en een pijnvrije, goed functionerende rug te krijgen.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest