Onze zorg bij klachten door een versleten rug

We gebruiken onze rug de hele dag door. Niet alleen bij handelingen zoals bukken of draaien, ook tijdens het lopen of zitten spannen we onze rug actief aan.

De rug wordt dus de gehele dag door gebruikt en belast. Hiernaast is de rug ook nog een kern waar andere delen van ons lichaam, zoals onze benen of ribbenkast, mee verbonden zijn. De rug zorgt ook nog eens voor bescherming van belangrijke zenuwen en van het ruggenmerg.

Kortom, een gezonde, sterke en flexibele rug is essentieel. Dan is het heel heftig om te horen dat er in Nederland meer dan een miljoen mensen last hebben van een versleten rug. Hierover wordt vaak ook nog eens gezegd dat het niet meer te genezen is.

Wij willen u in deze blog echter meer vertellen over de opties die een chiropractor nog voor u heeft bij klachten door een versleten rug.

Wat bedoelen we precies met een versleten rug?

In de volksmond wordt er vaak iets anders bedoeld met een versleten rug dan dat zorgverleners hiermee bedoelen. De meeste mensen die over versleten rug praten, doelen op schade aan de rug door het gebruik. Ze denken aan het afslijten van bijvoorbeeld wervels.

Zorgverleners bedoelen bij een versleten rug meestal artrose, waarbij het kraakbeen in de rug in kwaliteit afneemt of zelfs verdwijnt.

Wat er ook precies bedoeld wordt, bij een versleten rug is er sprake van achteruitgang van de kwaliteit van de rug. De wervels en kraakbeen tussen de wervels, zijn niet meer volledig in staat om zonder klachten te functioneren.

In de medische wereld hoort u helaas vaak dat hier niets meer aan te doen is. Het kraakbeen is beschadigd en zal niet meer terugkomen. Het is waar dat bestaande schade aan kraakbeen niet meer hersteld, maar dit is iets anders dan dat uw klachten niet kunnen verminderen.

Er zijn namelijk legio manieren om de rug te ondersteunen en minder te belasten.

Hierdoor voelt u zich alsnog veel beter.

Hoe gaan we te werk bij klachten door een versleten rug?

We starten altijd eerst met een grondig onderzoek. We willen namelijk weten wat de oorzaak van uw klachten is. Want deze oorzaak hoeft niet altijd hetzelfde te zijn als de directe aanleiding voor de klachten. Er kunnen diepliggende oorzaken zijn, die essentieel zijn voor uw behandeling.

Daarnaast zijn er altijd bijkomende factoren. Deze zijn misschien niet direct bij de klachten betrokken, maar kunnen wel invloed hebben op het verloop van uw aandoening.

Kortom, een goed en grondig onderzoek is extreem belangrijk. Wij maken dan ook niet alleen gebruik van anatomisch onderzoek, we zetten ook aanvullende scans in om een nog beter beeld van uw gezondheid te krijgen.

Op basis van deze bevindingen, gaan we aan de slag.

We richten onze zorg op het verbeteren van uw houding en manier waarop u uw rug gebruikt. Hiermee verlagen we de belasting voor uw wervels en het kraakbeen hieromheen.

Door het mobiliseren van uw wervels met manipulaties, brengen we stand van uw wervels in balans. Dit zorgt voor een betere verdeling van de belasting en verminderd zaken als verkramping en subluxaties.

Het gevolg hiervan is de hele rugregio ontspant waardoor deze meer flexibel en minder pijnlijk wordt. U merkt dit doordat u beter kunt bewegen en doordat u minder pijn ervaart bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden.

“Wij zijn de enige praktijk in Nederland die geschoold is in de innovatieve Zone Technique, waardoor we deze met veel trots toepassen.”

-Life Chiropractie-

Kies voor de rugexperts van Lifestyle Chiropractic

Onze kliniek in Noordwijk maakt gebruik van allerlei chiropractische technieken.

We kunnen u niet alleen via manipulaties helpen, maar ook door middel van de Zone Technique. Wij zijn de enige praktijk in Nederland die geschoold is in deze innovatieve therapie, waardoor wij deze met veel trots toepassen.

Wanneer u last van rugklachten heeft, dan staan wij voor u klaar. Wanneer u ons belt of een bericht stuurt, dan informeren wij u graag verder over de mogelijkheden.

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic