Met hulp van de chiropractor eindelijk weer bewegen zonder pijn

Last hebben van pijn is erg vervelend. Pijn beïnvloedt heel veel bezigheden in het dagelijks leven. Bewegen in het algemeen gaat lastiger. Hieronder valt bijvoorbeeld lopen, traplopen, fietsen, maar ook het simpelweg oppakken van lichte voorwerpen. Chiropractie kan helpen met het tegengaan van pijn die bewegen belemmert.

Het ontstaan van pijn

In het lichaam zitten veel zenuwen. Deze zenuwen vormen de verbinding tussen de hersenen en het lichaam. Zenuwen zijn verantwoordelijk voor het registreren van onder andere druk, tast, temperatuur en pijn. Deze informatie komt voort uit de sensorische zenuwen. Naast sensorische zenuwen, zijn er ook motorische zenuwen. Deze zijn verantwoordelijk voor de bewegingen die uitgevoerd moeten worden.
Wanneer de sensorische zenuwen schade aan het lichaam registreren, wordt een prikkel doorgegeven aan de hersenen. Deze prikkel geeft aan dat er iets aan de hand is waarna het brein aangeeft of dit echt pijn is. Pijn is te onderscheiden in twee soorten, namelijk acute pijn en chronische pijn.
De oorzaak van acute pijn is meestal duidelijk. Dit kan bijvoorbeeld komen door een trauma zoals het verstuiken van een enkel. De pijn treedt plotseling op en trekt na enige tijd ook weer weg. De oorzaak van chronische pijn is daarentegen wat moeilijker te duiden. Deze pijn is vaak al langer dan drie maanden aanwezig. Van de laatste soort pijn heb je waarschijnlijk last.
Pijnvrij bewegen met hulp chiropractor

Locatie van de pijn

Pijnklachten kunnen op verschillende plekken gelokaliseerd zijn. Denk hierbij aan pijn in het bekken, lage rugpijn, hoofdpijn en nekpijn. Dit zijn voorbeelden van lichamelijke pijn door schade aan weefsels. Pijn kan ook worden veroorzaakt door druk of schade aan het zenuwstelsel. Een rughernia is hier een voorbeeld van.

Waarom een chiropractor en geen andere specialist?

De focus van een chiropractor ligt op het bewegingsapparaat, specifiek op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Een chiropractor is daardoor de aangewezen persoon om weer pijnvrij door het leven te gaan. Onze praktijk kan jouw pijnklachten lokaliseren en behandelen.

De chiropractische behandeling

De chiropractor bekijkt het lichaam als geheel. Hij kijkt niet alleen naar de plek waar jouw pijn zich bevindt, maar naar het hele plaatje. Dat zorgt voor een zo effectief mogelijke behandeling.
Na het vaststellen van de oorzaak van de klachten, wordt een behandelplan opgesteld. Het aantal behandelingen hangt af van de oorzaak en hoe spoedig het herstel gaat.
Tijdens een behandeling worden door middel van een mechanische impuls, wat gezien kan worden als een soort drukbeweging met de handen, communicatiestoornissen tussen het lichaam en het brein opgeheven. Je zal minder last hebben van de aangedane plek naarmate je meer behandelingen hebt ondergaan.

“In het lichaam zitten veel zenuwen. Deze zenuwen vormen de verbinding tussen de hersenen en het lichaam. Zenuwen zijn verantwoordelijk voor het registreren van onder andere druk, tast, temperatuur en pijn.”

De Zone Techniek

Wij gebruiken de zone techniek tijdens onze behandeling. In het brein bevinden zich zes verschillende centra. Deze centra sturen bepaalde delen van het lichaam aan en kunnen tot klachten leiden wanneer deze verstoord zijn. Wanneer je last hebt van pijn tijdens bewegen, is het mogelijk dat de zone van het zenuwstelsel of het spiersysteem verstoord is.
Tijdens de behandeling worden eerst de zes drukpunten geanalyseerd. Met deze analyse kan de chiropractor bepalen welke zone aandacht nodig heeft en welke zone bij jou dus voor klachten zorgt. Vervolgens wordt de aangedane zone behandeld. Kijk voor meer informatie over de zone techniek op onze website of neem contact met ons op om al uw vragen te stellen.

Waarom Lifestyle Chiropractic?

Onze praktijk is als enige in Nederland gecertificeerd om de zone techniek te mogen gebruiken. Wij hebben veel ervaring met pijnklachten die veroorzaakt worden door bewegen.
Ervaar je vaak pijn tijdens het bewegen en wil je eindelijk weer eens pijnvrij bewegen? Wij staan voor je klaar om je te helpen op weg naar herstel. Wij pakken het probleem aan door ook te kijken naar het hele plaatje.
Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic