Ben je vaak moe, futloos en kom je moeilijk de dag door? Heb je het idee dat je de hele dag kunt slapen of wordt je moe wakker? Een lage energie en moeheid zorgen voor veel frustraties. Je kunt niet de dingen ondernemen die je wilt doen, gewoonweg omdat je er de energie niet voor hebt. Dit heeft vaak ook invloed op de mensen om je heen zoals partner, familie, vrienden en collega’s. Wat zijn mogelijke oorzaken en hoe krijg je meer energie?

Waarom heb je weinig energie?


De meeste mensen weten na een tijdje niet beter. Ze denken dat weinig energie erbij hoort, dat het komt door een druk leven. Ben je langdurig moe? Dan is er waarschijnlijk een onderliggend probleem. Er zijn namelijk genoeg mensen die ook een druk leven hebben, maar wél energie voor tien. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om meer energie te krijgen.

Wil je meer energie? Begin met je huidige levensstijl onder de loep te nemen. Breng gezonde veranderingen aan om je energielevel een boost te geven. Misschien werk je jezelf wel tegen door teveel koffie te drinken, te weinig te bewegen of slecht te eten.

Weinig energie door slechte voeding


Helaas hebben de meeste tegenwoordig een slechte voeding. Zelfs producten die als gezond worden gepromoot, zijn eigenlijk niet goed voor ons lichaam. Denk aan light producten, waar kunstmatige zoetstoffen aan worden toegevoegd. Eigenlijk kun je het beste bewerkte voedingsproducten vermijden, want die zitten vol met toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten. Ondanks dat je van suiker een tijdelijke ‘rush’ krijgt, heeft het een negatief effect op ons energieniveau.

Wat je dan wel kunt eten voor meer energie? Verse groenten en fruit, noten & zaden, vette vis, eieren en met mate vlees. Kies voor biologische producten als je de blootstelling aan pesticiden wilt verminderen en zoveel mogelijk van de gezondheidsvoordelen wilt profiteren. Eet bewust en kauw langzaam, zo zit je niet alleen sneller vol, maar haal je ook de meeste energie uit je eten. De beste natuurlijke energiebommetjes voor jouw lichaam zijn:

 • Spinazie
 • Boerenkool
 • Andijvie
 • Bananen
 • Avocado’s
 • Appels
 • Sinaasappels
 • Vijgen

Meer energie met de Zone Techniek


De zone techniek is een effectieve en veilige vorm van chiropractie. In ons brein hebben we zes centra die zes verschillende systemen in ons lichaam aansturen. Door een analyse van zes drukpunten op je schedel, die de zes zones vertegenwoordigen, bepalen we welke zone de meeste aandacht nodig heeft.

Door balans terug te brengen in het lichaam kunnen klachten als hoofdpijn, slaapproblemen, slechte spijsvertering, gebrek aan focus, weinig energie en zelfs een zwak immuunsysteem verholpen worden. Een natuurlijke vorm van genezing van het lichaam!

Zone 1 van de Zone Techniek: klieren


Elke zone is verbonden met diverse systemen van jouw lichaam. Energie is vooral verbonden met Zone 1, het systeem van de klieren. De schildklier speelt een belangrijke rol bij het reguleren van je energie, lichaamstemperatuur en metabolisme (de snelheid waarmee ons lichaam voedsel en zuurstof omzet in energie).

Is deze zone uit balans, dan kun je dat merken door een lagere energie of slecht metabolisme. Vooral vrouwen tussen de 35 en 65 jaar hebben last van een traagwerkende schildklier, vaak zonder dat ze dit weten. Ben je vaak heel moe, laat dan onderzoeken of je schildklier goed werkt. 

Enkele voordelen als Zone 1 van de Zone Techniek weer in balans is:

 • Verbetering in je energie en de structuur van je huid en haar
 • Reguleren van immuunsysteem en het hormonale systeem
 • Verbetering van nachtrust en ontspanning
 • Eetlust regulatie en verwijderen van afvalstoffen

Tips om meer energie te krijgen


Er is veel wat je zelf kunt doen om meer energie te krijgen. Niemand wil continue moe zijn. Bekijk hieronder eens of jij goed op weg bent naar een een beter energie level:

1. Slaap voldoende en leer te ontspannen
Het spreekt voor zich dat de kwaliteit en duur van je slaap invloed heeft op je energie niveau. Ga eens vroeger naar bed en gun je lichaam rust. Vermijd te lang staren naar “blauw licht” op de televisie of mobiel voordat je gaat slapen.

2. Drink voldoende water
Deze tip zie je vast niet voor het eerst. Met een reden, want genoeg water drinken is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Wat is genoeg? Dat is voor iedereen verschillend, maar houd 2 tot 3 liter per dag aan. Als je dorst hebt, ben je eigenlijk al te laat. Je bent sneller uitgedroogd dan je denkt! Uitdroging zorgt ervoor dat je weinig energie meer hebt en sneller moe bent.

3. Matig koffie en alcohol
Net als suikers, heeft ook koffie (cafeïne) een nadelig effect op je energieniveau. Op korte termijn krijg je van koffie een boost. Met één of twee kopjes koffie in de ochtend is natuurlijk niets mis. Merk je dat je heel de dag door koffie drinkt omdat je laag in je energie zit? Dan wordt het misschien tijd om te minderen.

Ook alcohol kun je beter vermijden als je snel moe bent. Ons lichaam (de lever) kan slechts een drankje per uur verwerken. Drink je vaak of veel alcohol, dan is je lichaam continue aan het werk. Logisch dat je minder energie hebt.

4. Ga meer bewegen
Van bewegen en sporten krijg je energie! Je hoeft echt geen uren in de sportschool te staan om het effect hiervan te bemerken, een half uur per dag wandelen is genoeg. Pak vaker de fiets, loop in je pauze een blokje om of zoek een actieve hobby. Bewegen wordt makkelijker als je het leuk vind, dwing jezelf dus niet om bijvoorbeeld te hardlopen als je daar een hekel aan hebt.

Meer energie met chiropractie


Ben je het zat omdat altijd maar moe te zijn? Wil je genieten van het leven en jezelf weer voor 100% opgeladen voelen?Chiropractie kan daarbij helpen! Door het in balans brengen van jouw zenuwstelsel kan je lichaam optimaal functioneren. Precies wat je nodig hebt bij een gezond leven vol energie. Benieuwd wat chiropractie voor jou kan betekenen? Vraag een gratis eerste consult  https://lifestylechiropractic.nl/afspraak-maken/ aan. Samen bepalen we jouw gezondheidsdoelen en werken aan een lichaam in balans. Dat gaat vaak sneller dan je denkt!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic