Feedback company

  • Nederlands
  • English

Yoga heeft de wereld niet ineens veroverd, maar heeft gestaag aan populariteit gewonnen in het laatste decennium. Yoga is duizenden jaren geleden ontwikkeld, maar de oefening van de ademhaling, de poses die gebruikt worden en het stretchen, bieden nog steeds een scala aan belangrijke gezondheidsvoordelen. Minder stress en lagere bloeddruk, verhoogde flexibiliteit en uithoudingsvermogen, meer evenwicht en een beter begrip van ademhalingstechnieken, zijn fantastische effecten van het beoefenen van yoga.
Naast de conditionele voordelen die yoga biedt, kan het beoefenen van yoga ook als behandeling voor diverse blessures en aandoeningen gebruikt worden. Yoga laat als geen ander het verband tussen fysieke, emotionele en spirituele gezondheid zien en heeft dan ook fanatieke bewonderaars.
Hoewel de twee disciplines totaal verschillende achtergronden hebben, weerspiegelt het concept dat yoga het lichaam in zijn geheel geneest het concept achter chiropractie. Deze gelijke basis biedt enorme voordelen aan degenen die hulp van een chiropractor zoeken. Door yogasessies in hun behandelplan te integreren, boeken chiropractiepatiënten vaak grote vooruitgangen.
Hier zijn vier redenen waarom.

#1. Yoga bereidt het lichaam voor op genezing

Het beoefenen van yoga stretcht en verlengt de spieren en maakt het lichaam vrij van spanning en stress. Voordat patiënten hun chiropractor bezoeken, kan yoga dienen om hun lichaam op te warmen en hun geest te verhelderen, zodat de chiropractor de kern van het probleem makkelijker kan bereiken. Yoga is een aanvulling op chiropractische zorg door het lichaam voor te bereiden om zichzelf te genezen.

#2. Yoga versterkt de gewrichten en gewrichtsbanden

Omgaan met een gezondheidsprobleem of een blessure is frustrerend en het kan lijken alsof het een eeuwigheid duurt om te genezen. Het toevoegen van yoga in een behandelplan stimuleert de versterking van gewrichten en gewrichtsbanden. Dit bevordert de genezing en vermindert de tijd die nodig is om beter te worden.
Yoga is gericht op het lichaam als een geheel en pleit voor meer welzijn van top tot teen. Een sterker lichaam absorbeert chiropractische zorg beter en intensiever dan een lichaam dat stijf, pijnlijk en niet gezond is.

#3. Yoga verhoogt beweeglijkheid

Afhankelijk van de ernst van de specifieke toestand van de patiënt, kan het zijn dat chiropractiepatiënten een aantal bezoeken nodig hebben om hun lichaam klaar te maken “prep”, voordat de kern van het probleem kan worden aangepakt. Yogasessies vergroten de flexibiliteit van een lichaam en bevorderen het bereik van de beweging in de nek, rug, heupen en andere gewrichten. De chiropractor zal makkelijker diepliggende problemen kunnen behandelen, wat zorgt voor betere resultaten.

#4. Voorkomt toekomstige blessures

Redenen voor mensen om een chiropractor te bezoeken zijn vaak terugkerende problemen. Yoga biedt een manier voor patiënten met chronische problemen om de momenten van pijn, ontsteking en andere symptomen te verminderen en onder controle te houden. Door yoga te combineren met chiropractische zorg blijft het lichaam in evenwicht, de spieren ontspannen en werken de gewrichten efficiënt.
Beide disciplines dienen ook om de houding correct te houden en de gewrichtsbanden sterk. Al deze effecten zorgen voor een lichaam dat minder gevoelig is voor toekomstige blessures en het terugkeren van eerdere medische aandoeningen. Mensen genieten langer van een grotere mobiliteit, allemaal zonder het veranderen van hun actieve levensstijl.
Yoga wordt al lang gezien als het antwoord voor vele problemen van het lichaam. Het is aan te raden om, of je nou een uitstekende gezondheid hebt of te maken hebt met gezondheidsproblemen, te kijken naar de basisprincipes van yoga. Chiropractische zorg in combinatie met yoga biedt een groot aantal voordelen voor patiënten die te maken hebben met een medische aandoening of blessure. Vraag je chiropractor voor een evaluatie van je gezondheid en vraag of het toevoegen van yoga aan je behandelplan kan bijdragen om een beter en actiever leven te leiden.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Bloggen Chiros LLC voor zijn Doctor of Chiropractic leden en mogen niet worden gekopieerd of gedupliceerd op welke wijze dan ook gedrukte en elektronische media, ongeacht of voor een vergoeding of gratis, zonder de voorafgaand schriftelijke toestemming van bloggen Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest