Hoe kunnen wij u helpen bij klachten door een beknelde zenuw in uw rug

Niet iedereen weet dat de chiropractor een hoogopgeleide expert is op het gebied van gezondheid. Wat wel voor iedereen bekend is, is dat de chiropractor bekwaam is in het kraken en manipuleren van de rug. Door dit te doen, verhelpt de chiropractor diverse verstoringen.

Rugklachten zijn daarom in goede handen bij de chiropractor. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de pijn die kan ontstaan door een beknelde zenuw in de rug.

Wij vertellen u graag meer over hoe wij u bij deze aandoening kunnen helpen.

Waarom ontstaat een beknelde zenuw in de rug?

De rug is de stevige pilaar waar de rest van ons lichaam op steunt. Ons hoofd staat boven op de wervels en ook de ribben zijn opgehangen aan de wervelkolom. Allerlei spieren en banden hechten aan de botdelen en bloedvaten en zenuwen lopen tussen de wervels door.

Een stabiele wervelkolom is dus essentieel voor allerlei structuren die ermee verbonden zijn. Het is deze wervelkolom die in de meeste gevallen de oorzaak is van een beknelde zenuw. Want in een gezonde situatie zorgen de wervels voor voldoende ruimte voor de zenuwen.

Wanneer de stand van de wervels afwijkt, dan is deze ruimte er niet altijd. Dat heeft gevolgen voor allerlei structuren, zoals de zenuwen die daar lopen.

Een beknelde zenuw in de rug geeft veel klachten

Op het moment dat de stand van de wervels niet in balans is, dan kan er druk komen te staan op de zenuwen. Dit kan direct gebeuren, doordat een ruimte waar zenuwen lopen wat vernauwd raakt. Maar doordat spieren proberen de stand van de wervels zo goed mogelijk te houden, kunnen ook spieren verkrampen en hierdoor op een zenuw drukken. Dit zorgt dan indirect ook voor een zenuwbeknelling

Het gevolg van een zenuw die bekneld is, is een verstoring van de werking van de zenuw. Deze is niet meer goed in staat zijn functie te vervullen, waardoor er klachten ontstaan. Deze bestaan vaak vooral uit pijn.

Deze pijn voel je niet alleen op de plek waar de zenuw bekneld is, ook het gebied waar de zenuw naar toe loopt kan klachten geven. Dit komt doordat de zenuw ook daar actief is, waardoor ook daar een verstoord signaal kan voorkomen.

Een beknelde zenuw in de rug kan op die manier ook klachten geven in armen, benen of billen. Deze klachten hoeven niet alleen uit pijn te bestaan. Er kan ook sprake zijn van een verdoofd gevoel of van tintelingen. Ook dit zijn de gevolgen van een verstoord signaal.

“Een stabiele wervelkolom is essentieel voor allerlei structuren die ermee verbonden zijn. Het is deze wervelkolom die in de meeste gevallen de oorzaak is van een beknelde zenuw. Want in een gezonde situatie zorgen de wervels voor voldoende ruimte voor de zenuwen. “

-Life Chiropractie-

Hoe gaat een chiropractor te werk bij klachten door een beknelde zenuw in de rug?

Een chiropractor zal altijd de oorzaak van de klachten willen verhelpen. Dat doen we door de klachten bij de bron aan te pakken. De afwijkende stand/balans van de wervelkolom, waardoor de zenuwen uiteindelijk bekneld zijn geraakt.

We kunnen de balans in de wervels terugbrengen door deze te manipuleren. Dit zijn correcties die met de handen worden uitgevoerd, om de gewrichten tussen de wervels soepeler te maken. Adviezen voor beweging, houding en verschillende oefeningen zorgen ervoor dat de spieren de goede balans bewaken in plaats van verstoren.

We hebben ook aandacht voor bijkomende factoren. Welke reden is er dat de wervels uit balans staan? Vanzelfsprekend moet ook deze reden worden aangepakt, want we willen een duurzaam herstel. Zonder kans op terugval.

Komt naar Lifestyle Chiropractic in Noordwijk bij rugklachten

Onze praktijk heeft zeer ervaren chiropractoren in dienst. Daarnaast zijn wij de enige praktijk die gebruikmaakt van de befaamde zone techniek. Dit is een specialistische behandeling die nog meer resultaat kan geven.

Wij helpen u graag verder! Hiervoor hoeft u alleen contact met ons op te nemen, wij leggen u dan alles uit over de mogelijkheden.

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic