Hoe kunnen wij helpen bij een bewegingsbeperking van de schouder?

Een bewegingsbeperking van de schouder kan een forse impact hebben op de kwaliteit van uw leven en kan uw dagelijkse activiteiten belemmeren. Deze beperking kan variëren van lichte hinder tot ernstige pijn.

Chiropractie is een complementaire geneeswijze die gericht is op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, waaronder bewegingsbeperkingen van de schouder. In dit artikel zullen we bespreken wat een bewegingsbeperking inhoudt en hoe chiropractie u hierbij kan helpen.

Wat is een bewegingsbeperking van de schouder?

Bij een bewegingsbeperking van de schouder heeft u last van een verminderd bewegingsbereik. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Een verminderd bewegingsbereik kan resulteren in problemen bij het optillen van de arm, het draaien van de schouder of het uitvoeren van alledaagse taken, zoals het aantrekken van kleding.

Deze beperkingen kunnen op verschillende manieren veroorzaakt worden, waaronder letsel door trauma, ontstekingen, degeneratieve aandoeningen (zoals artrose), overmatig gebruik van de schouderspieren of een slechte houding.

In dit artikel gaan we verder in op twee specifieke aandoeningen die leiden tot bewegingsbeperking van de schouder. Deze twee aandoeningen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de bewegingsbeperking bij onze cliënten.

Impingement van de schouder

Bij een schouder impingement zijn bepaalde weefsels beklemd geraakt in het schoudergewricht. Voorbeelden van weefsels die bekneld kunnen raken zijn spieren, pezen, slijmbeurs en gewrichtskapsels.

De inklemming vindt plaats tussen de schouderkop en het schouderdak en klachten komen vaak tot uiting wanneer de arm naar boven wordt bewogen. Door de pijn die dit veroorzaakt, zien we vaak dat bewegingen van de schouder worden vermeden.

“Bij een schouder impingement zijn bepaalde weefsels beklemd geraakt in het schoudergewricht. Voorbeelden van weefsels die bekneld kunnen raken zijn spieren, pezen, slijmbeurs en gewrichtskapsels.”

-Lifestyle Chiropractic-

Frozen shoulder

Een frozen shoulder betekent letterlijk een bevroren schouder. De aandoening leidt aanvankelijk tot pijn, waarna de bewegingsbeperking later optreedt. De kans op herstel is goed bij een frozen shoulder. Het verloop van een frozen shoulder gaat in drie fases.

De eerste fase is de bevriezende fase waar pijn de voornaamste klacht is. In de tweede fase neemt de pijn geleidelijk af, maar blijft de stijfheid aanwezig. Hierdoor wordt dit ook wel de bevroren fase genoemd. In de derde, ontdooiende fase, zal de pijn langzaam verdwijnen en de bewegingsbeperkingen vervolgens ook.

Hoe kan chiropractie helpen?

Chiropractie kan effectief zijn bij het behandelen van dergelijke bewegingsbeperkingen. Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Onze specialisten richten zich specifiek op het herstellen van het functioneren van gewrichten en spieren. De chiropractor heeft aandacht voor het verbeteren van de coördinatie en spierkracht van de schoudergordel, waardoor de pijn vermindert.

De behandelaar stelt na grondig onderzoek een diagnose en ontwikkelt een passend behandelplan. Een chiropractor corrigeert blokkades door het toepassen van een mechanische impuls, een druk- of trekbeweging.

Nadat het onderliggende probleem is aangepakt, richt een behandeling zich ook op het voorkomen van toekomstige klachten om de algehele gezondheid zo optimaal mogelijk te houden.

Een behandeling bij Lifestyle Chiropractic in Noordwijk

Ons behandelplan bestaat uit verschillende fasen, die inhoudelijk per individu en klacht kunnen verschillen. Het intakegesprek duurt tussen de 30 en 45 minuten. Dit is voldoende tijd om te onderzoeken waar uw klacht vandaan komt en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

De volgende fase is de verlichtingsfase, waarin we uw pijn door middel van mechanische impulsen en schouderoefeningen proberen te verlichten. Hierna volgt de stabiliseringsfase. De vooruitgang gaat in deze fase weliswaar minder snel dan eerst omdat we al ver zijn gekomen vanaf het eerste consult, maar is zeker niet minder belangrijk. In deze fase krijgen de spieren en banden namelijk de tijd zich aan te passen aan de nieuwe stand.

De laatste fase is de onderhoudsfase. De grootste vooruitgang is geboekt en om terugval te voorkomen, kiezen veel klanten ervoor om op periodieke controle te komen. We controleren uw lichaam herhaaldelijk en streven naar een optimale gezondheid.

Kom naar de praktijk voor verlichting van uw klachten!

Onze praktijk beschikt over de meest recente kennis, nieuwste apparatuur en chiropractische technieken die wij graag inzetten om uw gezondheid te verbeteren. Blijf niet langer rondlopen met uw klachten en neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Wij staan voor u klaar om u te helpen bij uw herstel!

Lifestyle-Schouder

Chiropractie bij Lifestyle Chiropractic

Bij vermoedelijke hernia of ischias biedt chiropractie effectieve oplossingen. Lifestyle Chiropractic, gespecialiseerd in neurale klachten, nodigt u uit voor een intakegesprek. Wij bekijken uw situatie grondig en bieden aangepaste zorg voor hernia’s en Ischias klachten.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om uw afspraak te plannen. Uw gezondheid staat bij ons centraal!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic