Feedback company

  • Nederlands
  • English

Stap. Auw. Stap. Auw. Stap. Auw.
Hardlopen is één van de meest populaire vormen van sport en het heeft veel voordelen. Je kunt het overal doen, het versterkt je onderlichaam en het verbrandt veel calorieën. Helaas kan hardlopen op een harde ondergrond kan met de tijd resulteren in blessures aan knieën, enkels en heupen
Of je nu een paar kilometer per week hardloopt om extra kilo’s kwijt te raken of je rent meerdere marathons per jaar, jammer genoeg is er een grote kans dat je vroeg of laat geblesseerd raakt.
De eerste stap naar herstel wanneer je jezelf bezeert is je lichaam de tijd geven om te helen. Een bezoek aan de dokter, koelen met ijs en pijnstillers van de drogist zijn allemaal manieren om een blessure te behandelen. Toch is één van de beste manieren voor een hardloper om een blessure te behandelen een bezoekje aan de chiropractor.
Wanneer je een hardloopblessure hebt en je denkt dat een chiropractor je kan helpen te herstellen en de pijn te verminderen, dan heb je waarschijnlijk gelijk. Hier zijn vier belangrijke dingen die je moet weten over chiropractors en hoe hardlopers profijt hebben van de behandelingen:

Chiropractors behandelen meer dan alleen de nek en rug

Het is een misvatting dat chiropractors zich alleen richten op het corrigeren van de nek en rug. Het gehele lichaam kan voordeel hebben bij een chiropractische behandeling, bijvoorbeeld een knie, de American Chiropractic Association (ACA) geeft aan dat pijn in de knie(ën) de meest voorkomende hardloopblessure is.
Chiropractors zijn vaak in staat om een knieblessures te verminderen. Verstuikingen, verrekkingen en andere letsel aan gewrichten kunnen worden behandeld door de chiropractor. Ook het weefsel rondom het gewricht kan voordeel hebben bij de behandelingen, wat zorgt voor pijnverlichting bij enkel-, knie- en heupblessures.

Chiropractie zorgt voor sneller herstel bij blessures

Van het verbeteren van de doorbloeding tot het weghalen van blokkades door handmatige manipulatie, de chiropractische behandeling helpt het lichaam om zichzelf te herstellen. Een chiropractor ziet het lichaam als geheel en past soms ook correcties toe in andere lichaamsdelen om het herstel van een geblesseerd lichaamsdeel te stimuleren.

Chiropractors helpen de pijn onder controle te houden

Hardloopblessures zorgen vaak voor vervelende pijn die weken kan aanhouden. Een bezoek aan de chiropractor kan helpen de pijn hevigheid van de pijn te verminderen en de periode van pijn te verkorten. Dit is voornamelijk interessant voor mensen die geen medicatie willen slikken. Chiropractische zorg helpt het ongemak en de pijn die een blessure met zich meebrengt onder controle te houden, zodat de patiënt minder afhankelijk is van pijnstillers.

Chiropractie verkleint het risico op herhaling van de blessure

Een veelvoorkomende reden dat hardlopers geblesseerd raken is omdat hun lichaam een “dreun” heeft gekregen. Omdat een chiropractor lichamelijke gezondheid als geheel ziet, werken ze vaak samen met hardlopers om de kans op herhaling van blessures of nieuwe blessures te verkleinen. Door te controleren of het lichaam in balans is en goed functioneert kan een chiropractor de hardloper helpen de looproutine weer op te pakken.
Hardlopen is een goede vorm van lichaamsbeweging en ontspanning, veel mensen doen het jaren zonder geblesseerd te raken. Het is belangrijk om van te voren stappen te ondernemen om het risico op blessures zo klein mogelijk te houden. Dit houd in; het kiezen van de juiste schoenen, voorafgaand aan het loopje goed stretchen en overbelasting voorkomen.
Dus voel je iets draaien, ploppen of kraken tijdens je ochtendloopje of halve marathon, weet dan dat er chiropractische opties zijn. Bijvoorbeeld om pijn te verminderen, de herstelperiode te verkorten en het risico op herhaling van je blessure te voorkomen. Je hoeft alleen maar de telefoon te pakken en ons te bellen!
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest