Feedback company

  • Nederlands
  • English

We eten altijd allemaal braaf iedere dag groente, drinken alleen maar gezonde smoothies en eten heel veel vers fruit, toch? Uh… Jaa… Natuurlijk….
De waarheid is nog steeds dat veruit de meeste mensen verkeerde keuzes maken als het om eten gaat. De hoeveelheid vlees overheerst, de hoeveelheid groente is daarentegen te klein. Sommige mensen proberen het tekort dat ontstaat door slechte eetgewoonten, aan te vullen met vitaminesupplementen om toch de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.
Ongeveer de helft van de Amerikanen slikt vitaminesupplementen. We begrijpen dus wel dat we vitaminen en mineralen nodig hebben om spieren, botten en gewrichten sterk te maken, onze huid en ons haar gezond te houden en het immuunsysteem te beschermen!
Kiezen voor vitaminesupplementen is een trend, omdat we het idee hebben dat ze goed voor ons zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Het antwoord hangt ook af van het type supplementen dat we kiezen, er is een uitgebreid aanbod van merken en de etiketten geven niet altijd genoeg inzicht over de kwaliteit. Als je de keuze hebt, is het altijd beter om voor natuurlijke vitaminesupplementen te kiezen dan voor synthetische vitaminesupplementen.
Net als bij bewerkt voedsel, komen de synthetische vitaminecombinaties die in deze supplementen worden gebruikt niet in de natuur voor. Natuurlijke vitaminen zijn door de natuur gecreëerd en kunnen makkelijker door het lichaam opgenomen worden. Zodoende zorgen ze voor grotere voordelen dan de synthetisch geïsoleerde vitaminen. Synthetische vitaminesupplementen tonen vaak op het etiket dat alles wat je nodig hebt erin zit, maar het lichaam heeft veel moeite om deze combinaties te herkennen en op te nemen, dus je hebt er weinig aan.
Het punt is dat natuurlijke combinaties makkelijker door het lichaam op te nemen zijn. Vitaminen en mineralen in je lichaam opnemen gaat op allerlei complexe manieren, vaak heeft het lichaam het ene mineraal nodig om het andere juist te kunnen opnemen. Met natuurlijke vitaminen bedoelen we verkregen uit voedsel in zijn geheel, deze geven het lichaam de vitaminecombinaties die het begrijpt en makkelijker verteert. Omgekeerd zijn in synthetische vitaminetabletten de vitaminen allemaal geïsoleerd, waardoor het resultaat veel minder effectief is.
Tot slot, het slikken van synthetische vitaminesupplementen kan ook zorgen voor tekorten. Hoe raar dat ook mag klinken voor mensen die regelmatig voedingssupplementen gebruiken, het is waar.
Wanneer je geïsoleerde vitaminen of mineralen binnenkrijgt, zijn er namelijk nog steeds andere vitaminen of mineralen nodig om door het lichaam te kunnen worden verteerd en opgenomen. Omdat dit niet bijgeleverd wordt, haalt het lichaam deze uit je reserves, wat na een tijdje kan leiden tot een tekort aan totaal andere vitaminen en mineralen! De natuurlijke vitaminen veroorzaken dit niet, omdat alle stoffen die nodig zijn om door het lichaam te worden opgenomen al zijn meegeleverd.
Wanneer je dus vitaminesupplementen gebruikt om er je dieet mee aan te vullen, kijk dan goed naar de etiketten en doe je eigen research naar voedingssupplementen. Probeer het gebruik van synthetische vitaminen te beperken en stap over op producten met natuurlijke vitaminen om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en betere resultaten te behalen.
Onthoud dat echt voedsel altijd de beste keuze is. Geen supplement, hoe hoog de kwaliteit ook is, wint het van gezonde, gevarieerde biologische voeding. Wanneer je onvoldoende gezond, vers voedsel eet, probeer dan eens om de komende weken een paar gezonde maaltijden toe te voegen.
Dit lichaam is het enige dat je zult hebben, dus het is belangrijk om er goed voor te zorgen. Motiveer jezelf om sterk en gezond te blijven door gezond te eten en te sporten. Als je toch besluit om voedingssupplementen te gaan nemen, kies dan de opties die natuurlijke vitaminen bevatten, maar houd in gedachten dat ze geen vervanging zijn voor vitaminerijk voedsel.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest