Heeft u last van chronische pijn aan uw rug? Chiropractie biedt de uitkomst

Volgens de Volksgezondheidszorg zijn er naar schatting ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland met nek- en rugklachten waarvan ongeveer 45% kampt met chronische pijnklachten. Het lastige is dat van die grote groep mensen met chronische rugpijn er geen één individu is dat dezelfde klachten heeft als iemand anders. In dit artikel bespreken wij wat chronische rugpijn is, de oorzaken ervan, de symptomen die erbij komen kijken en hoe chiropractie een oplossing kan bieden voor jouw chronische rugpijn klachten.

Wat is chronische rugpijn?

Over het algemeen wordt er pas gesproken van chronische paan aan je rug als de pijnklachten minimaal 3 maanden aanwezig zijn. Dit betekent niet dat er sprake moet zijn van constante pijn 3 maanden lang, maar het kan ook met terugkerende perioden aanwezig zijn. Chronische rugpijn kan een grote impact hebben voor alle daagse activiteiten, werk en het sociale leven. Om deze reden is het uiterst belangrijk dat mensen met chronische rugpijn zich laten behandelen.
Chiropractie als oplossing voor chronische rugpijn

Oorzaken van chronische rugpijn

Er zijn tal van verschillende oorzaken die gekoppeld zouden kunnen worden aan chronische pijn aan je rug. Vaak is er sprake van een combinatie van verschillende oorzaken die voor het klachtenpatroon zorgen. Onderstaand zullen we de meest voorkomende oorzaken op een rijtje zetten.
Stress
Stress zorgt vaak voor overmatige spierspanning. Hierbij worden spieren in bepaalde delen van het lichaam overmatig aangespannen wat de druk op de rugwervels verhoogt en dit uiteindelijk kan resulteren in chronische rugklachten.

Verkeerde houding

Wanneer langdurig een verkeerde houding wordt aangenomen betekent dit dat bepaalde spieren extra worden belast. Op deze manier ontstaat er een bepaalde spierspanning wat uiteindelijk kan zorgen voor de chronische rugpijn.
Overbelasting
Deze oorzaak spreekt eigenlijk redelijk voor zich. Wanneer de rug overmatig en/of te zwaar belast wordt kan dit op den duur zorgen voor chronische rugpijn. Zware belasting treedt bijvoorbeeld op wanneer men veel zware objecten moet tillen.

“Volgens de Volksgezondheidszorg zijn er naar schatting ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland met nek- en rugklachten waarvan ongeveer 45% kampt met chronische pijnklachten.”

Symptomen van chronische rugpijn

Het klachtenbeeld bij chronische pijn aan je rug verschilt van persoon tot persoon. De volgende symptomen komen vrijwel altijd naar voren:

    • Beperkt in het bewegen door de pijn in de rug
    • Uitstralende pijn naar de billen of benen
    • Langdurig zitten wordt niet als prettig ervaren
    • Bij bepaalde bewegingen last van stekende pijnscheuten
    • Aanhoudende pijn in het schouder- en nekgebied

Chiropractie als oplossing voor chronische rugpijn

Wanneer je kampt met chronische rugpijn klachten ligt er een heel arsenaal aan oplossingen voor je klaar. Pijnstillers, spierverslappers, fysiotherapie en chiropractie zouden allemaal kunnen helpen om de pijn te doen verminderen. Maar waarom is dan juist chiropractie zo effectief gebleken?
Chiropractoren zijn experts van het menselijk lichaam. In de chiropractie wordt naar patiënten in zijn geheel gekeken. Er wordt dus niet alleen maar gefocust op de klachten die de patiënt ervaart, maar er wordt juist grondig onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten.
Aangezien chronische rugpijn vaak niet te verklaren is door één specifieke oorzaak is chiropractie een zeer geschikte behandelmethode. Wanneer de oorzaak of oorzaken bekend zijn zal de chiropractor proberen bepaalde blokkades in de zenuwbanen van de wervelkolom op te heffen. Daarnaast hebben chiropractoren de kennis om bepaalde triggerpoints te verhelpen waardoor de spierspanning af zal nemen en dus de pijnklachten ook.

Waarom Lifestyle Chiropractic?

Bij Lifestyle Chiropractic focussen wij ons op een persoonlijke benadering. Wij begrijpen dat iedereen uniek is en zijn eigen klachtenpatroon heeft. We zullen dan ook allereerst op zoek gaan naar de oorzaak van uw klachten om deze vervolgens te kunnen behandelen. Heeft u last van uw rug en zou u graag een afspraak willen maken? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op! Bij Lifestyle Chiropractic doen wij niets liever dan jou van je klachten af helpen.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic