FAQ/Veelgestelde vragen

Is Chiropractie effectief?

Ja. Chiropractie is veilig en effectief. Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat chiropractische zorg werkt. In de afgelopen zijn er veel onafhankelijke onderzoeken geweest die keer op keer aantonen dat chiropractische zorg veilig en effectief is voor de behandeling van lage rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en andere gezondheidsproblemen. De mate waarin een persoon kan profiteren van zorg varieert afhankelijk van hun probleem en hoe lang het aanwezig is geweest.

Gaan veel mensen naar de Chiropractor?

De natuurlijke manier van genezen biedt veel voordelen voor de gezondheid van miljoenen mensen wereldwijd elk jaar. De meeste Chiropractie patiënten ervaren een soort opluchting en een verbetering in de gezondheid in het algemeen. De meeste patiënten blijven regelmatig naar de Chiropractor teruggaan als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Wat is een chiropractische behandeling?

Wij noemen een behandeling een ‘adjustment’ Het is een gespecialiseerde, beheerste en veilige druk uitgeoefend op de wervelkolom. Om de juiste beweging en positie van de wervelkolom te herstellen. Het is een nauwkeurige procedure die uw hoogopgeleide chiropractor heeft geleerd en geperfectioneerd in jaren van training.

Elke procedure in de gezondheidszorg bevat risico’s. Van het nemen van paracetamol tot het geven van bloed. Chiropractische adjustments behoren tot de veiligste van alle gezondheidszorg. We werken met het zelf genezend vermogen van ons lichaam. En daarom werkt het zo goed!

Wat kan ik verwachten van mijn Chiropractor?

Het is de plicht van de chiropractor om het volgende te doen:

  • Een grondige evaluatie van uw specifieke problemen zal worden uitgevoerd.
  • Het doen van verschillende testen om de oorzaak van het probleem te achterhalen.
  • In bepaalde situaties kan een röntgenfoto worden gebruikt om de geschiedenis en onderzoeksbevindingen te bevestigen.
  • Een diagnose is gesteld, met mogelijkheden voor de behandeling. Dit zal besproken worden.
  • De reactie op de behandeling wordt gevolgd door de chiropractor, die zoekt naar een verbetering van het specifieke probleem en naar veranderingen in de algehele gezondheid.

Welke resultaten kan ik verwachten van de behandeling?

Dat hangt af van uw conditie en hoe lang het probleem aanwezig is. De chiropractor kan u een schatting geven van de zorg die u nodig zal hebben Wanneer iemand chronische klachten ervaart hebben ze vanzelfsprekend meer behandelingen nodig. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor chiropractie is dat ze vaak snelle resultaten ervaren. De snelheid van verbetering varieert natuurlijk per persoon.

Hoe lang gaat een Doctor of Chiropractic naar school?

Chiropractoren hebben een studie achter de rug van minimaal 7 jaar. Net zoals medische of tandheelkundige studenten, moeten ze eerst een vooropleiding afronden voordat ze toegelaten worden op een universiteit. De opleiding is minimaal 4500 uur. Ze krijgen hierna de titel Doctor of Chiropractic.

Wordt chiropractie door de verzekering vergoed?

Bijna alle verzekeringsmaatschappijen hebben chiropractie opgenomen in hun aanvullende vergoedingspakket. Chiropractische behandelingen vallen bij de verzekeraars meestal onder “alternatieve geneeswijze”.

De vergoeding voor de chiropractor verschilt per verzekering. Voor chiropractie heeft u geen een doorverwijzing nodig. Benieuwd of u vergoeding krijgt? Kijk dan op: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chiropractie.