Ons lichaam is een harmonieus maar complex geheel. Bij ieder proces zijn duizenden verschillende cellen, structuren, hormonen, organen etc. betrokken. Want voordat wij onze arm kunnen bewegen, moet er eerst energie worden opgenomen uit voedsel en moet ons brein de spieren tot actie over laten gaan.

Iedere actie van ons lichaam is dan ook verbonden met andere processen. Waardoor ons lichaam één groot geheel is. Helaas kan de samenwerking soms verstoord raken, bijvoorbeeld in ons spijsverteringssysteem. 

Een bekende klacht is dan een opgeblazen gevoel, buikpijn, dunne ontlasting of kramp. Dit zijn signalen van een verstoord maag-darm stelsel. Wij willen u graag meer vertellen over onze zorg bij dit soort klachten.

Ieder mens is uniek, ieder lichaam is bijzonder

Usain Bolt was uniek, zijn (olympische) prestaties zullen nog generaties lang bewonderd worden. Maar op celniveau, zijn u en ik net zo bijzonder. Ieder lichaam is namelijk een unieke samenstelling met specifieke eigenschappen.

Dit kunnen hele duidelijke eigenschappen zijn zoals lengte of de kleur van uw ogen. Maar ook veel minder duidelijke eigenschappen zoals uw vermogen om op bepaalde voeding te reageren of om bepaalde hormonen te reguleren.

Dit betekent dat verschillende mensen een andere behoefte kunnen hebben aan voeding of levenstijl factoren. Wanneer wij onszelf niet die (voor ons) ideale omstandigheden aan ons lichaam kunnen bieden, dan heeft dit gevolgen.

Dat kunnen kleine gevolgen zijn die we soms niet eens merken omdat we er aan gewend zijn geraakt. Maar dit kunnen ook grote gevolgen zijn zoals ernstige buikklachten.

Verstoringen van ons maagdarmstelsel kunnen voor een steeds terugkerend opgeblazen gevoel zorgen of voor andere buikklachten. Omdat wij allemaal uniek zijn, moet de behandeling bij deze klachten dat ook zijn. Omdat dit niet altijd het geval is, blijven veel mensen de klachten lange tijd houden.

Onze praktijk staat veel mensen met deze klachten bij, dan doen wij op basis van de Zone Technique.

Waardoor ontstaan buikklachten zoals een opgeblazen gevoel

Wanneer onze spijsvertering goed functioneert, dan verwerken wij voedsel op een snelle en efficiënte manier. Het voedsel blijft een korte tijd in onze maag en darmen, waar alle benodigde voedingsstoffen worden opgenomen. Er ontstaan geen klachten en we halen voldoende energie en bouwstoffen uit ons voedsel.

Wanneer we een opgeblazen gevoel hebben, dan is er duidelijk een verstoring van deze werking. De exacte oorzaak kan divers zijn. Wat wel duidelijk is, is dat ons lichaam op dit moment niet goed omgaat met de voeding die u tot zich neemt.

Deze wetenschap is de basis van ons chiropractisch onderzoek. Wij brengen minutieus in kaart wat de staat is van uw spijsverteringssysteem. Dit betekent niet dat wij alleen uw buik onderzoeken, minimaal zo belangrijk is de aansturing van uw darmen. Wanneer deze aansturing verstoord is, dan zult u klachten in uw darmen krijgen. Wij onderzoeken minutieus wat uw lichaam nodig heeft om goed (of optimaal!) te functioneren.

Onze behandeling met de Zone Technique van een opgeblazen gevoel in uw buik 

Omdat wij vaak vaststellen dat een verstoorde aansturing van uw darmen de oorzaak is van de klachten, kunnen wij de Zone Technique toepassen om uw klachten te verzorgen. Hiermee kunnen wij namelijk de aansturing van uw darmen weer ongestoord laten verlopen.

Omdat iedereen uniek is, is ook deze specifieke balans tussen uw zenuwstelsel (de aansturing) en uw organen (die het werk doen) voor iedereen uniek. Door allerlei verschillende oorzaken zoals een trauma, stress, intoxicaties, ontstekingen of andere zaken, kan de balans verstoord raken.

Met de Zone Technique kunnen wij deze balans weer harmoniseren! Met de Zone Technique kunnen wij namelijk heel gericht de activiteit van uw zenuwen onderzoeken en beïnvloeden op het punt waar uw zenuwen het hoofd verlaten. 

Dit is op het punt onderaan uw hoofd, waar de verbindingen lopen vanuit uw brein naar het lichaam. Op deze locatie lopen alle communicatielijnen waardoor onze hersenen informatie van en naar het lichaam versturen. Wanneer deze communicatie verstoord is, dan kunnen er klachten zoals een opgeblazen gevoel optreden. 

De sleutel tot herstel ligt dan ook in het herstellen van de balans. Dat kunnen wij doen met de Zone Technique.

Onze chiropractische zorg bij buikklachten zoals een opgeblazen gevoel

De Zone Technique is een gespecialiseerde en bijzonder krachtige techniek. Deze mag dan ook slechts door enkele chiropractoren worden beoefend. Wij zijn er trots op dat wij alle benodigde opleidingen en accreditaties hebben afgerond!

Dit betekent dat wij de enige praktijk in Nederland zijn die u met deze vorm van zorg kan helpen. Wij vertellen u graag meer over de bijzondere zorg die wij u kunnen bieden op basis van de Zone Technique. Wanneer u ons belt of mailt, vertellen wij hier graag meer over.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic