De drie fasen tijdens onze chiropractische zorg

Chiropractie is afgeleid uit het Grieks en betekent ‘behandelen met de handen’. Maar hoe ziet een behandeling door een chiropractor er eigenlijk uit? De meeste mensen associëren chiropractie met het kraken van de gewrichten. Chiropractie is echter zo veel meer dan dat. In dit artikel zal worden besproken hoe de behandeling tijdens een consult bij een van onze chiropractoren in zijn werk gaat.

Wat houdt chiropractische zorg in?

Het voornaamste doel van een chiropractor is om mensen te helpen bij hun (lichamelijke) klachten en het bevorderen van de gezondheid. Doordat een chiropractor beschikt over enorm veel kennis van het menselijk lichaam kunnen ze helpen bij pijn, blessures, klachten en problemen.
Het corrigeren van bepaalde gewrichten of wervels van de wervelkolom kan leiden tot het verdwijnen van jouw klachten. Dit doet de chiropractor door bepaalde pijnpunten te verminderen met behulp van het uitvoeren van speciale druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd.
De drie fasen tijdens onze chiropractische zorg

Wanneer heb ik chiropractische zorg nodig?

Je kunt eigenlijk altijd naar een chiropractor gaan. Of je nu wel of geen klachten, pijn of problemen ervaart maakt niet uit, want zoals besproken is een chiropractor ook een gezondheidsbevorderaar. Chiropractoren werken om deze reden veelal samen met topsporters. Topsporters willen altijd maximaal kunnen presteren en om dit voor elkaar te krijgen zullen zij hun lichaam en gezondheid in een optimale staat moeten houden.

De drie fasen tijdens de chiropractische zorg van Lifestyle Chiropractic.

Elke patiënt is uniek wat betekent dat de behandeling per patiënt verschilt. Globaal gezien kent onze behandeling meestal de volgende 3 fasen:

Fase 1: correctie/start fase

Hier zorgen we voor pijnvermindering. De behandelingen zijn kort en vaak frequenter achter elkaar om het lichaam aan de nieuwe situatie te laten wennen.

Fase 2: stabiele fase

Bij de stabiele fase stimuleren we de spieren en wervelkolom weer om normaal te functioneren. In veel gevallen pakt u uw dagelijkse bezigheden weer op.

Fase 3: preventieve fase

We zorgen voor een optimale frequentie van de behandeling, waardoor we periodiek signeren of problemen weer terugkomen of opgelost kunnen worden.
Het verschilt per individu wanneer wordt overgegaan naar de volgende fase.

“Je kunt eigenlijk altijd naar een chiropractor gaan. Of je nu wel of geen klachten, pijn of problemen ervaart maakt niet uit.”

Effectiviteit van de drie fasen

Bij Lifestyle Chiropractic is de zorg die wij verlenen enorm effectief gebleken door de drie fasen die wij hanteren. Elke fase heeft zo zijn eigen doel en draagt zijn steentje bij aan de totale behandeling.

Effectiviteit van fase 1

Zoals besproken richt de eerste fase zich op pijnvermindering. Deze fase is belangrijk omdat de chiropractor door korte en frequente behandelingen de pijn die je ervaart tijdens het bewegen langzaam kan doen laten afnemen. Wanneer de pijn minder wordt ben je automatisch geneigd om meer te bewegen op een dag maar vooral ook in een betere houding. Dit heeft vanzelfsprekend een positief effect op het lichaam. Het is namelijk algemeen bekend dat bewegen in alle opzichten enorm belangrijk is voor de gezondheid van het menselijk lichaam.

Effectiviteit van fase 2

De stabiele fase is belangrijk omdat hier de chiropractor de spieren en wervelkolom stimuleert om weer normaal te functioneren. Dit zorgt ervoor dat je een betere houding hanteert waardoor de kans op klachten in de toekomst kleiner is.

Effectiviteit van fase 3

Het is belangrijk om behandelingen eens in de zoveel tijd te herhalen. Op deze manier kunnen onze chiropractoren herkennen of je vooruit bent gegaan of dat ze juist weer aan bepaalde dingen moeten werken samen met jou. Uiteindelijk is voorkomen namelijk beter dan genezen.

Chiropractie bij Lifestyle Chiropractic

Onze behandelmethode zorgt ervoor dat iedereen aan het einde van de rit weer optimaal kan bewegen. Mocht u vragen hebben over onze behandelingen of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met ons op! Bij Lifestyle Chiropractor zijn wij er voor jou en jouw klachten.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic