Hart- en vaatziekten komen helaas vaak voor. In 2019 waren er ongeveer 1.7 miljoen personen bekend met een vorm van hart- of vaatziekte. Het bloedvatenstelsel staat in nauw contact met het lymfesysteem, beiden voorzien het lichaam van belangrijke stoffen. Wanneer u vermoedt dat het bloedvaten- of lymfestelsel niet naar behoren werkt, kan dit een reden zijn om hier actie op te ondernemen.

Onze chiropractoren kunnen passende zorg bieden in deze situatie, door het toepassen van de Zone Technique. Wij leggen u in dit artikel graag uit wat de Zone Technique inhoudt en hoe onze chiropractoren met deze techniek uw optimale gezondheid kunnen ondersteunen.

Het bloedvatenstelsel en het lymfesysteem

 Een goede werking van de bloedvaten en het lymfesysteem is ontzettend belangrijk voor de lichamelijke gezondheid. Wij beschouwen dit stelsel ook wel als de leidingen en afvoer van het menselijk lichaam. Zowel bloed als lymfe circuleren constant door het lichaam, daarom worden het bloedvatenstelsel en het lymfesysteem samen ook wel het circulatoir systeem genoemd.
Wanneer dit systeem verstoord is, kan de Zone Technique worden ingezet om opnieuw balans aan te brengen.

Belang van het circulatoir systeem

Een correct werkend circulatoir systeem voorziet het hele lichaam van bijvoorbeeld zuurstof, belangrijke nutriënten en hormonen. Ook worden via dit systeem afvalstoffen afgevoerd om afgebroken te worden. Wanneer er een verstoring optreedt in dit systeem, zijn er gevolgen voor het hele lichaam. Er kunnen zeer uiteenlopende klachten optreden als vermoeidheid, hoge of lage bloeddruk, benauwdheid of zwelling van lichaamsdelen. Ook de ernst van de klachten kan erg variëren.

De oorzaak van een verstoord ciculatoir systeem is lang niet altijd duidelijk. Genetische componenten spelen in sommige gevallen een rol, net als onvoldoende bewegen of een ongezond dieet. Ook stress wordt vaak in verband gebracht met een hoger risico op verstoord circulatoir systeem. Wanneer u klachten heeft, is het van belang om eerst een arts te benaderen om uit te sluiten dat er iets ernstigs aan de hand is. Wanneer dit niet het geval is, kunt u bij onze chiropractoren terecht om het probleem aan te pakken met behulp van de Zone Technique.

De Zone Technique

 De Zone Technique stamt uit 1931 en is ontwikkeld door Dr. Thurman Fleet. Deze Zone Technique gaat uit van zes belangrijke zones in het lichaam, waarvan elk wordt aangestuurd door een gebied in het brein. Wanneer één van de zes zones uit balans is, heeft dit weer nadelig effect op de rest van het lichaam. Het dagelijks functioneren kan dus lijden onder een verstoring van één van de zes zones. Die disbalans kan komen door emotionele of fysieke verstoringen.

“Onze praktijk LifeStyle Chiropractic is de enige praktijk in Nederland die op dit moment werkt met de Zone Technique.”

De werkwijze van de chiropractor

Wat gebeurt er als u bij de chiropractor komt met het vermoeden dat één van de zones uit balans is? De chiropractor focust op het ondersteunen van een optimale gezondheid. Het uitgangspunt van chiropractie is het zenuwstelsel, dit is betrokken bij het hele lichaam. De overtuiging hierbij is dat wanneer het zenuwstelsel wordt bevorderd, de juiste voorwaarden voor algeheel herstel worden gecreëerd. Vaak wordt dit gedaan door blokkades en verstoringen in het zenuwstelsel weg te nemen.

Alle zes zones staan via zenuwverbindingen in contact met drukpunten op de schedel, aan de achterkant van het hoofd. De chiropractor oefent druk uit op deze plaatsen en aan de hand van op welke plek druk ongemak of lichte pijn geeft, weet de chiropractor welke zone uit balans is.
Als dan blijkt dat bij u de zesde zone verstoord is, zijn er vier specifieke plekken die gestimuleerd worden de balans terug te laten keren. De chiropractor begeleidt dus een genezingsproces die het lichaam zelf uitvoert. Door de aandacht te richten op de plek die uit balans is, verdwijnen de klachten en ervaart de rest van het lichaam ook voordeel.

Lifestyle Chiropractic

 LifeStyle Chiropractic is op dit moment de enige praktijk in Nederland die de Zone Technique beheerst en gebruikt. Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in het gebruiken van de Zone Technique, die alleen met een extra diploma uitgeoefend mag worden. De ervaringen van (oud-)cliënten spreken voor zich; wij hebben door het toepassen van de Zone Technique al veel mensen mogen helpen naar een verbeterde gezondheid.

Wilt u een afspraak maken of meer weten over wat het stimuleren van de zesde zone kan betekenen voor een verbeterde gezondheid? Neem contact op met LifeStyle Chiropractic, wij staan u graag te woord.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic