Feedback company

  • Nederlands
  • English

Als we denken aan cheerleaders denken we meestal aan mooie meisjes in kleurrijke outfits, pom poms in de hand, juichend voor hun team. Maar ze zijn veel meer dan dat, cheerleaders zijn serieuze atleten.
Het heeft even geduurd, maar men is eindelijk gaan beseffen hoe waar dit is. Gegevens die door het National Center for Katastrofisch Sport Injury Research (NCCSIR) verzameld zijn, laten zien dat tussen 1982 en 2009, cheerleaders meer dan 70 procent van de ernstige sportblessures opliepen op de universiteit. Op de middelbare school was dit 60 procent.
Sommigen beweren dat dit hoge percentage van blessures onder cheerleaders te wijten is aan de lakse regelgeving. Sommige Amerikaanse staten weigeren namelijk cheerleading te erkennen als sport en sommige sportorganisaties doen dat ook niet.
Dit betekent dat cheerleaden, een potentieel gevaarlijke sport, geen goed toezicht van de Amerikaanse overheid of bijvoorbeeld de bonden heeft. Mensen die daar cheersquads begeleiden en wedstrijden organiseren, hoeven ook niet dezelfde papieren te hebben die bij andere sporten wel verplicht zijn.
Omdat een chiropractor het hele lichaam behandelt, niet alleen de wervelkolom maar ook het zachte weefsel, kunnen sporters profiteren van volledige zorg na een blessure en tijdens de revalidatie. Cheerleaders vinden dat chiropractische zorg tal van voordelen biedt en dat het er zelfs voor kan zorgen dat ze betere atleten worden.

Meer bereik van de beweging

Chiropractische zorg helpt om het bereik van beweging te verbeteren. Dat helpt om blessures te voorkomen en pijn bij een eventuele blessure te verlichten. Chiropractie groeit in populariteit op het gebied van sportgeneeskunde, vanwege de effectiviteit. Uit een studie uit 2010, gepubliceerd in The Journal of de Canadese Chiropractic Association, bleek dat chiropractische zorg een aanzienlijk verschil in prestaties maakte.

Helpt blessures te voorkomen

Zelfs als er geen blessure aanwezig is, kunnen sporters profiteren van chiropractische zorg. Dit geldt vooral in high impact sporten, zoals cheerleading, waar atleten hun lichaam voorbij grenzen duwen door middel van acrobatiek en zware oefeningen. Chiropractie helpt om de spieren los te maken, waardoor ze buigzamer en flexibeler zijn en daardoor minder gevoelig voor blessures.

Helpt om de pijn van een blessure te verlichten

Een studie gepubliceerd in het Journal of Manipulative en Physiological Therapeutics in maart 2011, laat zien dat chiropractische zorg voor pijnverlichting de pijn van een hamstringblessure kan verlichten. De studie werd uitgevoerd tijdens een American footballseizoen, waarbij 43 professionele cheerleaders van verschillende teams betrokken waren.
Tijdens de studie kregen de cheerleaders specifieke oefeningen. Aan het einde van de studie bleek dat de cheerleaders, die hadden aangegeven pijn te hebben als gevolg van een hamstringblessure, aanzienlijke minder pijn voelden na een aantal chiropractische behandelingen.

Het kan fysieke kracht verbeteren

Hoewel chiropractie doorgaans wordt gezien als een therapie voor het verlichten van spierklachten en klachten aan het skelet, toonde een onderzoek in 2011 aan dat het ook de fysieke kracht kan verbeteren. De studie werd gedaan bij top judoka’s. Deze atleten ondergingen manipulatie van de wervelkolom. De eindresultaten van de studie toonde 16 procent meer gripkracht onder de judoka’s die slechts drie behandelingen hadden gehad.
Het effect van chiropractische zorg voor sporters is erg groot. Het kan helpen tijdens de training, bij het herstel van een blessure, bij revalidatie en op elk punt daar tussenin.
Hoewel cheerleading in Amerika nog steeds niet erkend is als sport, is het belang van chiropractische zorg als een sporttherapie om de prestaties te verbeteren en te herstellen van blessures zeer groot. De voordelen die cheerleaders kunnen hebben van deze vorm van therapie, zoals we hier kunnen zien, geeft ze iets om te juichen, zowel op als buiten het veld.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Bloggen Chiros LLC voor zijn Doctor of Chiropractic leden en mogen niet worden gekopieerd of gedupliceerd op welke wijze dan ook gedrukte en elektronische media, ongeacht of voor een vergoeding of gratis, zonder de voorafgaand schriftelijke toestemming van bloggen Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest