De Zone Technique

Bij Lifestyle werken wij aan de hand van de Zone Technique. Dit is een techniek die stamt uit 1931 maar nog altijd zeer effectief is. Het lichaam is hierbij opgedeeld in zes verschillende zones die worden gerepresenteerd in het brein. Er wordt altijd geprobeerd al deze zones in balans te houden, het uit balans raken van een van de zones kan namelijk zorgen voor pijn en ongemak. We vertellen in dit artikel wat meer over de achtergrond en de kracht van de Zone Technique. De vierde zone, is de zone van de spijsvertering, deze heeft betrekking tot eetlust en energie.
Wanneer de zes zones allemaal in balans zijn, zijn lichaam en geest in staat goed te communiceren en te functioneren. Aan de hand van drukpunten achterop uw hoofd kan onze chiropractor bij klachten precies achterhalen in welke zone de disbalans zit die uw klachten veroorzaakt. Op deze manier kunnen de klachten naast gedempt, ook daadwerkelijk verholpen worden. Het probleem wordt dan bij de oorzaak aangepakt doordat de prikkels die onze hersenen ontvangen, beter worden gereguleerd.

De vierde zone: de spijsvertering

De vierde zone van de Zone Technique is verantwoordelijk voor de energielevering in het lichaam. Het voedsel dat wij eten wordt afgebroken, waardoor de cellen in het lichaam energie hebben om te doen wat ze moeten doen. Een goed werkende spijsvertering is dus afhankelijk van de gezondheid van de ingewanden, zoals de maag, de darmen en de lever, maar ook van een gezond en gebalanceerd dieet.
Daarnaast zorgt balans in de vierde zone ook voor een gezonde eetlust, die past bij uw energieverbruik.
Spijsvertering Vierde Zone

Klachten die passen bij een disbalans in de vierde zone

Zoals u zich misschien wel voor kunt stellen, kan een disbalans in het verteringssysteem voor vervelende klachten zorgen. Zo kunt u een bepaalde gevoeligheid krijgen voor sommige soorten voedsel waar u eerder niet gevoelig voor was. Ook kunt u episoden van grotere of juist kleinere eetlust ervaren en kan uw immuunsysteem verzwakt zijn door het gebrek aan opgenomen voedingsstoffen. Daarnaast kan uw gewicht variëren, vaak als bijkomstigheid van de veranderende eetlust, en kunt u buikpijn of een opgeblazen gevoel ervaren.
Dit soort klachten kunnen u erg belemmeren in het dagelijks leven, en kunnen op de langere termijn ook zorgen voor schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Dit kan er op zijn beurt weer toe leiden dat u stemmingswisselingen ervaart, wat weer nieuwe en vervelende problematiek met zich meebrengt.

“De aanpak zorgt voor een gebalanceerde verteringssysteem, wat voor een flinke energieboost zorgt en de dagelijkse bezigheden makkelijker afgaan.”

Voordelen van een gebalanceerd verteringssysteem

Wanneer problemen bij de oorzaak aan worden gepakt, zult u merken dat de klachten die u had en samenhang met elkaar vertoonden, langzaam maar zeker zullen verminderen. Uw gewicht zal weer normaliseren door de verbeterde en passende eetlust. Daarnaast zal er ook een verbetering plaatsvinden in de stoelgang wat als gevolg heeft dat u minder buikpijn ervaart en uw lichaam neemt alle voedingsstoffen weer goed op wat leidt tot een sterker immuunsysteem. Dit alles zorgt voor een flinke energieboost waardoor uw dagelijkse bezigheden u weer makkelijker afgaan.

Waarom Lifestyle Chiropractic?

De Zone Technique is dus een oude techniek waarmee al vele positieve resultaten zijn behaald. Wij zijn de enige bevoegde chiropractie praktijk in Nederland die deze zorg aanbiedt.
Door het onderscheid in de zones wordt duidelijk waar de problemen hun oorsprong hebben en wordt het probleem echt vanaf de kern verholpen. Zo bieden wij een natuurlijke en duurzame oplossing in plaats van het aanbieden van medicatie die de klachten slechts dempt.
Mocht u zich herkennen in bepaalde klachten of meer willen weten over onze aanpak aan de hand van de Zone Technique, neem dan vooral contact met ons op!
Dan gaan we samen in gesprek tijdens een vrijblijvende intake, om zo in te schatten waar de problematiek vandaan komt en hoe wij u het beste kunnen helpen.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic