Het is voor bijna iedereen de eerste associatie die men met chiropractie heeft: Hulp bij rugklachten. De chiropractor is toch immers altijd in de weer met het kraken van de rug?

Hoewel chiropractie veel meer is dan alleen hoogwaardige zorg bij rugklachten, is hulp bij mensen met rugpijn wel een heel belangrijk onderdeel van ons vak.

Dit is niet verwonderlijk. Onze rug is namelijk niet alleen een complexe serie gewrichten die zorgt voor kracht en stabiliteit. De rug beschermt ook de zenuwen van het ruggenmerg.

Helaas komen klachten aan de rug veel voor. In de meeste gevallen staan pijn en stijfheid dan op de voorgrond, soms in combinatie met andere klachten.

Wij helpen u graag van uw klachten af! Dat doen wij met onze drie-fasen behandeling.

Wat is de oorzaak van rugpijn en van rugklachten

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. De rug is een complexe structuur die op verschillende manieren klachten kan geven. Wat we wel weten, is dat de rug nooit zomaar klachten geeft. Dit klinkt als iets dat heel logisch is, maar dit betekent dus ook dat u de rugpijn serieus moet nemen.

Het lichaam geeft een signaal af dat er iets aan de hand, dit signaal mag u niet negeren!

Zeker wanneer de klachten langere tijd aanwezig zijn of steeds terugkomen, is het belangrijk dat u acht slaat op uw lichaam.
Omdat de pijn een signaal is, beginnen wij altijd met een grondig lichamelijk onderzoek. Wij willen namelijk weten wat de oorzaak is van uw klachten. Want deze oorzaak moeten wij verzorgen zodat uw klachten verdwijnen.

Wanneer wij een goede inschatting hebben kunnen maken van de oorzaak van uw klachten en eventuele betrokken factoren. Dan kunnen we aan de slag met de eerste fase van de behandeling.

Rugpijn

Fase 1 bij rugpijn: Correctie fase (chiropractie startfase)

In deze fase willen we een verandering aanbrengen. We willen snel zorgen voor minder pijn. Dit doen we door subluxaties te verzorgen (wervels in balans brengen) en de druk te verminderen of de beweeglijkheid te vergroten.

In deze fase komt u regelmatig naar onze praktijk, bijvoorbeeld tweemaal per week. De behandelingen zijn relatief kort en het is belangrijk dat deze elkaar vrij snel opvolgen.

Hierdoor laten we uw lichaam een de nieuwe situatie wennen en u zult merken dat de pijn snel afneemt. Er is dus verlichting, maar u bent nog niet volledig herstelt. Daarom volgt hierna de tweede fase.

“Omdat de pijn een signaal is, beginnen wij altijd met een grondig lichamelijk onderzoek. Wij willen namelijk weten wat de oorzaak is van uw klachten. Want deze oorzaak moeten wij verzorgen zodat uw klachten verdwijnen.”

-Life Chiropractie-

Fase 2 bij rugpijn: Stabiele fase

In deze fase gaat het over de terugkeer naar uw normale manier van bewegen en leven. De pijn is minder of vaak zelfs al helemaal weg. Maar uw spieren en gewrichten zijn nog niet gewend aan de nieuwe situatie. U heeft misschien compensatiemechanismen of spierzwakte ontwikkeld. De wervelkolom functioneert nog niet zoals deze zou moeten doen.

U komt in deze fase minder vaak naar de praktijk omdat het lichaam tussen de sessies een langere tijd nodig heeft om zich aan te passen.

In deze tweede fase stimuleren we uw spieren en wervels om weer normaal te functioneren, zodat de belasting en druk goed worden verdeeld. Hierdoor wordt uw rug minimaal belast en bent u bestand tegen de dingen die van uw rug worden gevraagd.

Aan het einde van fase 2 bent u (nagenoeg) weer hersteld en heeft u geen rugpijn of andere rugklachten meer. Het is daarna vanzelfsprekend heel belangrijk dat u daarna ook gezond blijft.

Fase 3: Preventieve fase

In deze fase richten we ons erop om u ook gezond te houden. U bent nu klachtenvrij en dat wilt u blijven. Doordat u af en toe nog onze chiropractoren bezoekt, kunnen wij uw gezondheid monitoren en kleine correcties doen.

Zo zien we eventuele problemen die terugkomen in een vroeg stadium en kunnen we voorkomen dat deze voor klachten gaan zorgen. Wij bewaken dus uw gezondheid.

Chiropracties consult

Kies bij rugpijn voor de specialisten van Lifestyle Chiropractic Noordwijk

Het is niet voor niets een volkswijsheid: chiropractoren zijn nu eenmaal bij uitstek de rug specialisten. Wij laten dit graag ook aan u zien. Een voorproefje hiervan leest u in onze reviews waarin bijna 100 mensen vertellen over hun fijne ervaringen met onze praktijk.

Er zitten tientallen mensen met rugproblemen tussen die wij hebben kunnen helpen.

Wij willen ook graag u helpen! Neemt u daarom gerust contact op met onze praktijk, dan vertellen wij u meer over onze manier van zorg bij rugpijn.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic