De chiropractor is de rug specialist bij uitstek om u te helpen bij ischias klachten

Wanneer u last heeft van pijn in uw bilregio of de achterkant van uw benen met mogelijk ook nog eens een doof gevoel of tintelingen. Dan is de kans groot dat u last heeft van klachten door een ischias. De ischias is waarschijnlijk de meest voorkomende zenuwbeknelling. Niet alleen binnen onze praktijk, maar ook bij veel andere praktijken.

De ischias zenuw is de grootste zenuw van ons lichaam en loopt vanuit de wervelkolom naar onze benen. Wanneer deze zenuw bekneld raakt dan zorgt dit voor pijn, een doof gevoel en tintelingen. Deze klachten kunnen worden gevoeld in het hele gebied dat door de nervus ischiadicus wordt bediend.

Het goede nieuws is dat er met de juiste chiropractische zorg, veel mogelijk is om uw gezondheid te herstellen.

De nervus ischiadicus is een belangrijke zenuw

Ons hele lichaam is ruim voorzien van zenuwen. Deze lopen overal door ons lichaam om ons centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg) met onze ledematen en organen te verbinden.

Zo zorgen de zenuwen voor informatie die vanuit onze zintuigen naar de hersenen wordt vervoerd. Onze ogen, oren en andere zintuigen nemen bepaalde zaken waar, via het zenuwstelsel worden we bewust van wat onze zintuigen waarnemen.

Op dezelfde manier wordt er aansturing gegeven aan ons bewegingsapparaat en onze organen. Zenuwen zorgen ervoor dat we kunnen lopen of verzitten, maar zorgen er ook voor dat ons hart blijft kloppen en dat onze darmen voedsel verteren.

Om dit te kunnen doen, lopen er overal zenuwen door ons lichaam. Een groot deel hiervan loopt langs, door en rondom de wervels van onze wervelkolom. Juist op die plaatsen waar de zenuwen de wervelkolom verlaten zijn deze kwetsbaar voor beknelling.

Druk op nervus ischiadicus geeft ischias klachten

Dit is exact wat er gebeurt bij een ischias. Op het punt dat de zenuw langs de wervels loopt, raakt de zenuw bekneld doordat een tussen wervelschijf uitpuilt.

Deze tussenwervelschijf heeft als functie dat deze druk opvangt, maar deze kan vervormen wanneer de schijf overbelast raakt.

Door deze vervorming (uitpuilen) kan de binnenzijde van de tussenwervelschijf op een zenuw drukken. Deze beknelling geeft vervolgens de kenmerkende klachten.

Naast een beknelling door de tussenwervelschijf is het ook mogelijk dat beknelling ontstaat door irritatie of ontsteking van weefsel dat dicht tegen de zenuw aanligt.

Welke klachten kenmerken een ischias?

Een ischias komt meestal voor aan één zijde van het lichaam. Aan die kant voelt u de kenmerkende stekende pijn met soms ook een doof gevoel en/of tintelingen. De pijn kan erger worden bij bepaalde bewegingen, maar ook wanneer u in rust bent.

“Wij bieden zorg volgens de traditie en de wetenschappelijke basis van de chiropractie. Dit zorgt voor een prachtig samenspel van oude wijsheden en nieuwe inzichten.”

-Life Chiropractie-

Onze chiropractische zorg bij ischias klachten

De ischias wordt veroorzaakt door druk op de zenuw. Een duurzame oplossing bestaat dus uit het verminderen van die beknelling. Dit doen wij op korte termijn door handmatige manipulaties (het bekende kraken).

Hiermee verlichten we direct doordat de balans van de wervels verbetert waardoor de zenuw meer ruimte krijgt. Dit geeft ons de mogelijkheid om vervolgens duurzaam aan uw herstel te werken.

Doordat de pijn en de stijfheid snel afnemen, hebben we de mogelijkheid om de oorzaak van de druk op de zenuw aan te pakken.

We gaan met u aan de slag om uw houding te verbeteren, uw spieren te versterken en om subluxaties of intoxicaties te verzorgen. Dit zorgt ervoor dat de belasting van de regio rondom de wervel afneemt, waardoor er geen structuren overbelast zijn en/of op de zenuw drukken.

Dit zorgt voor het duurzame en natuurlijke herstel dat kenmerkend is voor chiropractische zorg. We kunnen niet op voorhand zeggen wat we precies bij u zullen doen, omdat dit altijd afhankelijk is van uw persoonlijke situatie.

Iedere vorm van zorg bij ons is dan ook maatwerk.

Kom met ischiasklachten of andere klachten naar onze chiropractie praktijk in Noordwijk

Wij bieden zorg volgens de traditie en de wetenschappelijke basis van de chiropractie. Dit zorgt voor een prachtig samenspel van oude wijsheden en nieuwe inzichten.

Deze zetten wij allemaal in om u te helpen zodat uw lichaam de kans krijgt om te herstellen. Zonder medicatie, bijwerkingen of chemicaliën.

We kunnen ons goed voorstellen dat u meer wilt weten over hoe wij dit voor u zouden kunnen doen. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de mail of de telefoon. Wij staan voor u klaar!

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic