Feedback company

  • Nederlands
  • English

Overgewicht is een veel voorkomend probleem, ook in Nederland. We eten steeds slechter en bewegen minder. Wil jij ook een paar kilo kwijt en lukt het maar niet? Met de volgende tips lukt het wél!

Gezondheidsproblemen door overgewicht
Wist je dat bijna de helft van alle Nederlanders overgewicht heeft? Dit kan tot diverse problemen leiden zoals een hoge bloeddruk, diabetes, gewrichtsklachten en een flink verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe kun je (gemakkelijk) afvallen zonder daarna weer kilo’s aan te komen?

Gaat afvallen langzaam?
Dat is juist goed! Door elke week ongeveer een halve kilo te verliezen, val je af op een gezonde manier. Jouw lichaam heeft op die manier de tijd om zich aan te passen aan je nieuwe levensstijl. Val je op een gegeven moment helemaal niet meer af, dan is dat ook niet erg. Blijven volhouden! Kleine stapje worden uiteindelijk een hele grote stap. Vertrouw op je lichaam en luister naar de signalen.

Afvallen door calorieën te tellen
Er zijn enorm veel methoden om wat kilo’s kwijt te raken. Wij focussen in dit blog vooral op een gezonde manier van afvallen. Val je sneller af door calorieën te tellen? Dat kan. Het is geen slecht idee om in ieder geval wat bewuster met eten om te gaan. Vaak heb je niet eens door hoeveel je ongemerkt naar binnen stopt. En veel ‘gezonde’ voedingsmiddelen zijn helemaal niet zo gezond als je denkt. Zo krijg je veel meer calorieën binnen dan je denkt. En jij je maar afvragen waarom je niet afvalt… je eet toch gezond?!

Tip: Houd voor een week een eetdagboek bij. Niet zozeer om de calorieën te tellen, maar een stukje bewustwording. Heb jij enig idee hoeveel je dagelijks binnenkrijgt aan energie? En hoeveel ongeveer verbrand over de hele dag? Ook in rust verbrand je calorieën. Met de app Food (appel logo) houd je eenvoudig alles bij.

Tips voor een gezonde levensstijl
Volg geen strenge diëten, maar eet lekker en gezond. Voor je het weet worden alle nieuwe aangeleerde gewoontes normaal.

  • Drink veel water, dit bevat geen calorieën en geeft je een vol gevoel. Laat frisdrank en vruchtendranken staan. Ook de light varianten.
  • Vermijd zoveel mogelijk suiker en zout. Dit zit veel verwerkt in kant-en-klaarmaaltijden. Maak je eigen maaltijden en kies voor verse producten.
  • Beweeg regelmatig. Dit hoeft echt geen uren in de sportschool te zijn. Gewoon een half uurtje per dag wandelen is prima. Het gaat hierbij om er een gewoonte van te maken. Een gezonde toevoeging aan jouw dagelijks leven. Wissel je sportroutine af voor optimaal resultaat.
  • Zoek je naar inspiratie? Op deze website vind je allerlei gezonde en lekkere recepten. Op naar een gezonde levensstijl!
  • Verminder stress. Wist je dat stress enorm veel invloed heeft op jouw lichaam? Als stress langdurig aanhoudt, kunnen er zelfs lichamelijke klachten ontstaan. Plan momentjes van rust in voor ontspanning en /of meditatie. Zorg goed voor jezelf.
  • Werk aan een positieve mindset. Je kunt veel meer dan je denkt. Doorzettingsvermogen om gezond af te vallen begint in jouw hoofd. Denk jezelf gezond.

Een gezonde levensstijl met chiropractie
Wil je een steuntje in je rug tijdens de weg naar een gezonde levensstijl? Chiropractie kan daarbij helpen. Door het in balans brengen van jouw zenuwstelsel kan je lichaam optimaal functioneren. Precies wat je nodig hebt bij een gezond leven zonder klachten! Benieuwd wat chiropractie voor jou kan betekenen? Vraag een gratis eerste consult aan. Samen bepalen we jouw gezondheidsdoelen en werken aan een lichaam in balans. Dat gaat vaak sneller dan je denkt!

Pin It on Pinterest