Wat kan een chiropractor doen bij chronische vermoeidheid?

Iedereen is weleens moe na een dag werken of activiteiten. Een nacht slapen kan al wonderen doen. Soms houdt vermoeidheid langer aan. Bij bijna iedereen is die vermoeidheid binnen een paar weken over. Zij voelen zich fit en gaan weer door met hun bezigheden. Maar wat nou als u genoeg slaapt, maar er geen verbetering te zien is? Dan heeft u last van chronische vermoeidheid. Meer dan 2% van de bevolking heeft hier last van. Chronische vermoeidheid zorgt ervoor dat u voortdurend erg moe bent. Chiropractie kan hierbij een uitkomst bieden. Hoe dat kan, leest u in dit artikel.

Symptomen van chronische vermoeidheid

Naast de vermoeidheid kunt u ook problemen hebben met concentreren, last hebben van spieren en gewrichten of buikklachten hebben die lastig te plaatsen zijn. Daarnaast zijn extreme uitputting, hoofdpijn en gevoelige lymfeklieren in de hals of oksels ook symptomen van chronische vermoeidheid.

Wanneer de klachten al langer dan een half jaar voorkomen en er geen lichamelijke of psychologische oorzaak gevonden wordt, spreekt men van het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS).

CVS kan heel beperkend zijn bij het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden. De levensstijl moet worden aangepast, omdat de vermoeidheid parten gaat spelen. Het wordt lastig om de hele dag te werken en daarna nog het huishouden te doen. CVS kan leiden tot depressieve klachten en een sociaal isolement.
Vermoeidheid

Oorzaken van chronische vermoeidheid

Het is lastig aan te geven wat de oorzaak van chronische vermoeidheid is. Bij de meeste mensen wordt er geen duidelijke oorzaak gevonden in het lichaam. In sommige gevallen wordt een traag werkende schildklier of slecht werkende bijnier gevonden. Een infectie, operatie of bevalling zou ook kunnen leiden tot chronische vermoeidheid.

Wat kan een chiropractor voor u betekenen?

Een chiropractische behandeling richt zich op het aanpakken van de oorzaak klachten. Door middel van onder andere gewrichtscorrecties kan dit doel gehaald worden. Gewrichtscorrecties zorgen voor een betere houding waardoor de doorbloeding toeneemt en mogelijke zenuwblokkades opgeven worden. Hierdoor worden de symptomen minder zonder het gebruik van medicatie.

“Gewrichtscorrecties zorgen voor een betere houding waardoor de doorbloeding toeneemt en mogelijke zenuwblokkades opgeven worden.”

Hoe ziet onze behandeling eruit?

Naast de mogelijkheid gewrichtscorrecties toe te passen, zijn wij gespecialiseerd in de Zone Technique. Met behulp van deze techniek brengen we de balans terug in het lichaam. Deze behandeling resulteert in een verhoogd energielevel, verbeterde mobiliteit en meer flexibiliteit.
Symptomen zoals hoofdpijn, spierklachten en gebrek aan concentratie kunnen met deze techniek verholpen worden.

Tijdens het intakegesprek stellen we u vragen over uw huidige klachten, maar ook over uw medische geschiedenis. Op die manier krijgen we een duidelijk beeld van de situatie. Vervolgens onderzoeken we uw pijnklachten en stellen we samen een gepersonaliseerd behandelplan op. Daarna maken we een afspraak voor de eerste behandeling.

Onze behandelingen kennen meestal 3 fases. In de eerste fase zorgen we voor verminderen van de klachten. In deze fase volgen de behandelingen elkaar in korte tijd op. In de tweede fase is de situatie stabiel. Hierin proberen we ervoor te zorgen dat de spieren en wervelkolom weer normaal gaan functioneren. Een mooi streven is dat u dan ook weer uw dagelijkse bezigheden op kunt pakken. De derde en laatste fase gaat over preventie. Door regelmatig terug te komen, kunnen de klachten vroegtijdig gesignaleerd en voorkomen worden.

Het behandelplan is gericht op optimaal herstel. U wordt actief bij de behandeling betrokken. Naast de chiropractische behandeling, krijgt u levensstijl adviezen mee. Mede door de juiste levensstijl kan uw gezondheid sterk verbeteren.
Vermoeidheid tijdens werk

Waarom kiezen voor Lifestyle Chiropractic?

Chronische vermoeidheid zorgt niet alleen voor fysieke, maar ook emotionele klachten. Wij luisteren naar uw verhaal en hechten veel waarde aan begrip. Chronische vermoeidheid is heel lastig, omdat het zo’n grote impact heeft op het leven, zonder dat dat altijd goed zichtbaar is voor de buitenwereld. Wij vinden het emotionele aspect ook belangrijk. Het doel is niet alleen de symptomen van chronische vermoeidheid aan te pakken, maar ook de randzaken.

Wij komen graag met u in contact om te onderzoeken hoe wij uw klachten kunnen verminderen.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic