Vermoeidheid is een lastige klacht om te diagnosticeren. Komt het door een tijdje slecht slapen, spanning in huis of op het werk of heeft u het een tijdje te druk gehad? Soms gaat vermoeidheid vanzelf weer over, maar vaak genoeg is dit ook niet het geval. Wanneer de vermoeidheid aan blijft houden, dan is het tijd om hier iets aan te doen. In dat geval zou chiropractie een oplossing kunnen bieden.

Wat zijn vermoeidheidsklachten?

Vermoeidheid kan zich op verschillende manieren uiten en het is goed deze soorten van vermoeidheid te herkennen. Verschillende soorten van vermoeidheid hebben namelijk ook vaak een andere oorsprong. Fysieke vermoeidheid herkent u vast wel. Activiteiten die u eerst met gemak uit kon voeren, kosten nu veel meer inspanning. Dit geeft vaak last van spieren, maar ook hoofdpijn en een verhoogde behoefte aan slaap. Daarnaast kan er ook sprake zijn van mentale vermoeidheid, waarbij het moeilijk kan zijn prikkels te verwerken. Prikkels leveren stress en onrust op, waar dit normaal niet het geval zou zijn. Dit gaat vaak gepaard met een lusteloos en sloom gevoel, helemaal niet fijn. Tot slot kan vermoeidheid ook hormonaal zijn, dit komt dan door een disbalans in de hormoonhuishouding. Dit is wat ingewikkelder omdat de oorzaak van deze disbalans vaak onduidelijk is.

Wanneer moet ik aan de bel trekken bij vermoeidheidsklachten?

Vermoeidheid lost zichzelf vaak op wanneer het slaapritme in orde is, iemand genoeg en gezond eet en er rust en overzicht is op werk en in iemands persoonlijke omgeving. Helaas kan vermoeidheid ook chronisch zijn, en wordt het ook in een gezonde levensstijl niet beter. Er is voor deze vermoeidheid geen duidelijke lichamelijke of psychische oorzaak. Doordat de oorzaak onbekend is, is ook de oplossing ervoor moeilijk te vinden. Rust nemen helpt niet en vaak komen bij de vermoeidheid ook nog andere klachten kijken waardoor het van grote impact is op uw dagelijks leven. Dit is natuurlijk heel frustrerend. Wanneer u zich zorgen maakt om uw vermoeidheid, is het altijd goed om aan de bel te trekken. Want bij een blijvende vermoeidheid, is er iets aan de hand.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor is gericht op het hele lichaam en legt verbanden tussen klachten en de oorzaken ervan. Ons hele lichaam is constant met zichzelf aan het communiceren. Wanneer er in deze communicatiestroom iets misgaat of blokkeert, kloppen de reacties die het lichaam geeft op de prikkels niet meer. Dit kan zorgen voor allerlei klachten, waaronder vermoeidheid. Een chiropractor kan de informatieoverdracht optimaliseren zodat de klachten afnemen en wegblijven.

Het zorgplan bij vermoeidheidsklachten

Allereerst houden we een vrijblijvend intakegesprek. Hierbij worden vragen gesteld over uw klachten zodat uw behandelaar een volledig beeld kan schetsen van de situatie. Ook wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan om te onderzoeken waar eventuele pijnklachten vandaan komen.

Drie fases van onze zorg

Vervolgens wordt het zorgplan opgesteld. Dit plan bestaat uit drie fases waarbij de eerste fase in het teken staat van klachtenvermindering. Hierbij krijgt u in korte tijd meerdere chiropractische behandelingen waarbij de klachten geleidelijk afnemen. Hierna volgt de tweede fase. De klachten zijn afgenomen en u bent stabiel. Nu kunnen wij ons richten op het goed functioneren van uw wervelkolom. In de tweede fase van het behandelplan hebben we als doel dat u uw dagelijkse activiteiten weer op kunt pakken. Tot slot volgt de derde fase, de fase nadat u weer gestabiliseerd en klachtenvrij bent. In deze fase zijn we vooral gericht op preventie, ervoor zorgen dat de klachten daadwerkelijk wegblijven. Hierbij krijgt u bijvoorbeeld leefstijl adviezen en tips die passen bij uw dagelijks leven.

Plan een afspraak in bij Lifestyle Chiropractic

Met onze speciale Zone Technique zijn al vele positieve resultaten behaald. De zones maken het mogelijk de oorzaak van problemen te herkennen waardoor klachten echt bij de kern kunnen worden aangepakt. Zo bieden wij een natuurlijke en duurzame oplossing voor uw vermoeidheid.
Mocht u zich herkennen in de beschreven klachten of neemt de vermoeidheid wel eens de overhand? Neem dan vooral contact met ons op! Dan gaan we samen in gesprek tijdens een vrijblijvende intake om zo te achterhalen waar de klachten vandaan komen en hoe wij u het beste kunnen helpen.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic