Chiropractische zorg bij klachten door Leaky Gut

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor de invloed van onze spijsvertering op ons gehele gestel. Er zijn allerlei boeken verschenen over de “brain gut” en het effect van ons voedsel op onze stemming.

We horen van alle kanten hoe ons voedsel en manier waarop ons lichaam dit voedsel verwerkt, grote invloed kan hebben op ons mentale en fysieke welzijn.

Eén van de belangrijkste mechanismen waardoor wij klachten ontwikkelen die vanuit de darmen ontstaan. Is doordat er ongewenst, kleine voedseldeeltjes door de darmwand heen ons lichaam inkomen.

Dit verschijnsel wordt een leaky gut genoemd, oftewel het lekkende darm syndroom.

Hoewel hier veel over wordt gepraat, zijn er toch veel mensen die diverse klachten hebben doordat deze specifieke oorzaak niet wordt gevonden of wordt verholpen.

Wij willen u meer vertellen hoe wij dit met chiropractische zorg kunnen veranderen.

Wat is er precies aan de hand bij leaky gut (en wat niet)?

Er zijn allerlei verschillende definities van een lekkende darm. Ook wordt er verschillend gedacht over wat de precieze consequenties zijn van een darm die te permeabel (doorlatend) is.

Heel kort gezegd, is leaky gut een probleem waarbij de darmwand te veel deeltjes doorlaat. Hierdoor “lekt” er de inhoud van de darmen in ons lichaam.

Vanzelfsprekend heeft ons lichaam voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren. Maar deze stoffen moet in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats komen. Daarnaast is lang niet alles wat we via ons voedsel binnenkrijgen ook goed voor ons. Er zit van alles in ons eten wat eigenlijk helemaal niet goed voor ons.

Gelukkig is de darm in een gezonde situatie goed in staat om de gezonde voedingsstoffen op een gecontroleerde manier op te nemen. Terwijl alles wat we niet nodig hebben via de ontlasting weer wordt afgevoerd.

Wanneer er om een bepaalde reden te veel stoffen via de darmwand ons lichaam inlekken, dan levert dit problemen op. Er komen allerlei ongewenste stoffen binnen die reacties van ons afweersysteem kunnen oproepen of die processen kunnen verstoren.

Welke klachten kunnen een gevolg zijn van leaky gut?

We moeten ons best doen om dit specifiek te maken. Want het antwoord zou eigenlijk kunnen zijn: “leaky gut kan alle mogelijke klachten veroorzaken”.

We begrijpen dat dit een verwarrend antwoord kan zijn, daarom maken we het wat specifieker.

Ieder proces in ons lichaam kan worden beïnvloed door stoffen die ons lichaam binnenkomen. Effecten kunnen dus bijvoorbeeld ontstaan via activatie van ons afweersysteem, maar ook door verstoring van een hormoonbalans.

Vaak zijn er meerdere systemen die elkaar beïnvloeden, dus klachten zijn niet één-op-één aan een specifiek systeem toe te schrijven en verschillen sterk in hevigheid.

Bij de Zone Technique maken wij gebruik van natuurlijke verbindingen in het lichaam. Op de locatie waar hersenzenuwen vanuit het brein naar het lichaam lopen, bevinden zich verschillende zones. Op deze locaties ontstaat feitelijk de verbinding tussen het lichaam en de hersenen (autonoom zenuwstelsel).

Omdat onze hersenen het lichaam aansturen, moet deze verbinding volledig ongestoord functioneren. In veel gevallen is dit echter niet het geval! Er kunnen dan klachten ontstaan.

Een bekend voorbeeld hiervan zijn de klachten van het maag-darm stelsel.

Gevolgen door beïnvloeding van het afweersysteem

  • Auto-immuunaandoeningen
  • Allergieën
  • Gewrichtspijn
  • Ontstekingen
  • Klachten van gebit en tandvlees

Resultaat door beïnvloeding van ons spijsverteringsstelsel

Gevolgen door beïnvloeding van ons metabolisme

Effecten door beïnvloeding van ons zenuwstelsel

Wij helpen bij leaky gut klachten door middel van onze Zone Technique. Met deze gespecialiseerde vorm van zorg, brengen wij de balans terug in het zenuwstelsel.

-Life Chiropractie-

Hoe kan chiropractie helpen bij leaky gut klachten?

Wij kunnen u in veel gevallen op meerdere manieren helpen. Een belangrijke methode is via de Zone Technique. Met deze gespecialiseerde vorm van zorg, brengen wij de balans terug in het zenuwstelsel. Dit kan bijzonder specifiek, door afgebakende zones te behandelen. Deze hebben een directe correlatie met specifieke lichaamsfuncties.

Zo is bijvoorbeeld de vierde zone een bekende veroorzaker van klachten in het maag-darmstelsel. Door de zone Technique kunnen wij de aansturing van de darm harmoniseren, waardoor de darmen weer beter gaan functioneren.

Daarnaast hebben wij allemaal een andere reactie op voeding en voedingsstoffen. Wat voor de één geen enkel probleem is, kan voor de ander veel klachten geven. Wij geven u daarom adviezen die 100% op u zijn afgestemd. Hiermee kunt u die voeding tot u nemen, die voor u geschikt is.

Wij helpen tot slot ook met eventuele intoxicaties, ongezonde gewoonten of meer algemene verstoringen van het zenuwstelsel. Al deze zaken kunnen de klachten veroorzaken of in stand houden.

Om precies te weten hoe wij u kunnen helpen, zullen wij u eerst moeten onderzoeken. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen om een eerste bezoek in te plannen.

Chiropracties consult

Welkom bij Lifestyle Chiropractic

Onze praktijk is de eerste praktijk in Nederland waar alle zes zones van de Zone Technique mochten worden behandeld. Niet voor niets is onze chiropractor Kenn Koehler in 2015 uitgeroepen tot chiropractor van het jaar.

Wij bieden u dus kennis en ervaring. Deze combineren wij met persoonlijke aandacht en een natuurlijke passie voor het menselijk lichaam en gezondheid. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Hiervoor kunt u ons eenvoudig bellen of een bericht sturen.

Wij staan voor u klaar!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic