Chiropractische zorg bij chronische migraine

Het blijft een aandoening waar de medische wereld maar moeilijk grip op kan krijgen. Artsen kunnen infecties bestrijden of botbreuken behandelen, maar migraine blijft een aandoening waartegen weinig te doen lijkt te zijn.

De nadruk in bovenstaande zin, ligt op lijkt te zijn. Want inderdaad, migraine verdwijnt niet door medicijnen of chemicaliën. Hooguit onderdrukken die eventjes deels de klachten, waarna deze na een uur/week/maand nog heviger terug komen.

Met meer dan een miljoen mensen die in Nederland regelmatig last hebben van een migraine aanval, is migraine wel een heel groot probleem. Wij vinden het dan ook heel erg jammer voor al die mensen die nog rondlopen met de soms hevige klachten. Want binnen chiropractie zijn er wel mogelijkheden om migraine aan te pakken. Vanzelfsprekend doen wij dit vanuit de filosofie die chiropractie kenmerkt: Herstellen van de balans van lichaam en zenuwstelsel en daarmee de oorzaak van de klachten aanpakken. Chiropractie zal nooit symptomen onderdrukken.
chronische migraine

De achtergrond van (chronische) migraine

Het is nog altijd moeilijk om migraine in één zin te omschrijven. Bij migraine treden er bij de meeste mensen op (on)regelmatige tijden aanvallen van hoofdpijn, misselijkheid, overgevoeligheid, vermoeidheid of andere klachten op. Deze aanvallen worden soms door iets specifieks getriggerd maar kunnen ook “spontaan” optreden. Daarnaast kunnen de aanvallen zowel in hevigheid als frequentie sterk variëren.

Zelfs over de achtergrond van migraine is nog niet alles bekend. Chiropractoren kennen de aandoening al tientallen tot zelfs honderd+ jaren en hebben inmiddels veel inzicht in de ziekte. Eén van de belangrijkste kenmerken van migraine, lijkt een sterk veranderd ritme van de hersengolven te zijn. Dit betekent dat de hersencellen (neuronen) allemaal tegelijk hun signaal afgeven wat voor overprikkeling zorgt.

Binnen de chiropractie weten wij dat andere delen van het zenuwstelsel deze activiteit kunnen stimuleren/afremmen. En dit gebeurt weer op basis van feedback vanuit het lichaam. Er zijn dus signalen uit het zenuwstelsel in de nek, rug en het verdere lichaam die migraineaanvallen activeren en in stand houden.

Is het dan niet veel logischer om deze signalen bij te sturen en de oorzaak van deze signalen weg te nemen, dan het is om de aanval tijdelijk te onderdrukken?

De afwijkende hersenactiviteit is een te sterke reactie van het zenuwstelsel. Iemand die al bekend is met chiropractie zal hierin de basis van chiropractie herkennen: De balans terugbrengen in het zenuwstelsel door blokkades te verzorgen. Dit is exact de essentie van chiropractie!

“Met meer dan een miljoen mensen die in Nederland regelmatig last hebben van een migraine aanval, is migraine wel een heel groot probleem. “

De Zone Technique en Migraine

Op basis van de zone technique, weet onze chiropractor welke zenuwen en zenuwzones betrokken zijn bij de regulering van prikkels die aanvallen kunnen uitlokken. De aanpak van de chiropractor is dan ook het verzorgen van deze zones zodat er geen overprikkeling meer optreedt. Hierdoor neemt de lichamelijke oorzaak (en aanleiding) van de aanvallen af waardoor de migraine aanvallen niet meer getriggerd worden. De aanvallen nemen af in hevigheid en zullen minder vaak optreden.

Want de reden dat de aanvallen optreden, wordt weggenomen.
Zone Technique en Migraine

Deze aanpak wordt nog eens versterkt door levensstijl adviezen die wij u kunnen bieden. Er zijn namelijk logische maar ook onverwachte aanpassingen die u kunt doen, om de kans op aanvallen sterk te verkleinen. Onze praktijk heet niet voor niets Lifestyle Chiropractic. Door de juiste levensstijl kunt u uw gezondheid sterk verbeteren. Dit is veel krachtiger dan onderdrukken met welk medicijn dan ook.

Wij komen heel graag met u in contact om samen te onderzoeken hoe wij uw gezondheid kunnen verbeteren.

“Op basis van de zone technique, weet onze chiropractor welke zenuwen en zenuwzones betrokken zijn bij de regulering van prikkels die aanvallen kunnen uitlokken. “

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic