Laat chiropractie de swing terugbrengen in je leven!

Wil je met me dansen?
De meeste mensen horen deze woorden erg graag en rennen enthousiast naar de dansvloer om daar de beste dansmoves te tonen. Sommigen nemen danslessen, om te leren swingen, tapdansen of ballroomdansen. Anderen trainen zelf of doen mee aan danswedstrijden. Het is erg leuk en biedt gezelligheid en lichaamsbeweging.

En soms pijn….
Hoewel niet iedereen het zo ziet, is dansen een sport. Dansen kan zo’n grote druk uitoefenen op je lichaam dat het blessures veroorzaakt. Veelvoorkomende dansblessures zijn onder andere voet- en enkelverstuikingen, knieblessures en breuken. Als je je rug hebt verdraaid, of je knie doet pijn en is stijf, dan is het tijd om de beste danspartner die je ooit hebt gehad te bellen: je chiropractor.

Chiropractie helpt dansers blessures te voorkomen en met blessures om te gaan op verschillende manieren.

Voor het dansen
Dansen vereist coördinatie en evenwicht waarvoor sterke spieren, botten en gewrichten nodig zijn. Als je lichaam stram en slecht voorbereid is op beweging, zou je een dansmove kunnen laten zien op de dansvloer die niet goed is voor je lichaam!
Chiropractische zorg kan, na verloop van tijd, de spieren helpen versterken. Chiropractie corrigeert je wervelkolom, zodat je lichaam in topconditie is voor fysieke activiteit, met een minimaal risico op blessures. Chiropractie doet wonderen van top tot teen door het lichaam terug te brengen naar zijn best presterende vorm. Bovendien kun je je chiropractor vragen om een schema van rekoefeningen op te stellen, dat gezonde gewrichten, pezen en spieren oplevert!

Tijdens het dansen
Voor degenen die regelmatig dansen, kunnen pijnlijke voeten, enkels en knieën gezien worden als een onderdeel van iets dat ze graag doen, namelijk dansen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Door regelmatig een chiropractor te bezoeken, verbeteren dansers hun bereik van de beweging en houden ze spieren en gewrichten los. Spieren en gewrichten functioneren dan beter. Regelmatige chiropractische zorg vertaalt zich in gezond en mobiel blijven.

Na het dansen

Bij dansen moet je lichaam bewegen, draaien en strekken op een manier dat het misschien niet gewend is. Als je geen goede voorbereiding doet of geen voorzorgsmaatregelen hebt getroffen en een blessure oploopt, kun je pijn en verlies van mobiliteit ervaren. Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met je chiropractor.

Veelvoorkomende lichamelijke dansblessures kunnen goed worden behandeld door een chiropractor. Van verstuikingen en verrekkingen tot een scheefstand van het lichaam, een paar bezoeken aan je chiropractor biedt meerdere voordelen.
De eerste is het verminderen van de pijn, vaak zonder medicatie. De tweede is het herstellen van blessures door het uitvoeren van handmatige manipulaties, die de geblesseerde gebieden stretchen en daardoor genezing bevorderen. De derde is het verbeteren van de mobiliteit. Chiropractie helpt het lichaam zichzelf te herstellen en minimaliseert de kans op toekomstige blessures.

Of je nu af en toe of regelmatig danst, of weer wilt beginnen met dansen, weet dan dat chiropractie veel grote voordelen biedt. Neem wel altijd de juiste voorzorgsmaatregelen om het risico van een blessure te beperken.
Zorg ervoor dat je gezond eet en dat je genoeg drinkt terwijl je danst. Draag goed passende kleding en schoenen. Streef ernaar om de bewegingen goed te oefenen en let op de juiste houding! Overdrijf het niet. Vergeet ook niet om te stretchen en een warming-up te doen voor het dansen.

Door het volgen van deze eenvoudige tips, kun je de vloer op gaan als de muziek begint en dansen tot je niet meer kunt. Genietend van de gezondheidsvoordelen die dansen brengt, terwijl je de blessures vermijdt!
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Bloggen Chiros LLC voor zijn Doctor of Chiropractic leden en mogen niet worden gekopieerd of gedupliceerd op welke wijze dan ook gedrukte en elektronische media, ongeacht of voor een vergoeding of gratis, zonder de voorafgaand schriftelijke toestemming van bloggen Chiros, LLC.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic