Chiropractische zorg bij lage rugklachten

Lage rugklachten zijn vaak te omschrijven als een vervelende en zeurende pijn. Helemaal duidelijk is de oorzaak vaak niet en de beste remedie is ook niet voor iedereen hetzelfde. Wel kan de pijn vervelende gevolgen hebben en daarom is het belangrijk goede hulp te krijgen.

Waaraan herkent u lage rugklachten?

De vervelende, zeurende pijn kan heel geleidelijk ontstaan, maar het kan ook zo zijn dat u er vrij plots last van krijgt. Hierbij zijn bepaalde houdingen of bewegingen soms extra gevoelig of kunt u zich wat stijf en inflexibel voelen. Daarnaast kan de pijn ook voelbaar zijn uw benen, dit gebeurt vaak pas in een later stadium.
Onderrug klachten

De oorzaak van lage rugklachten

Rugklachten zijn niet altijd logisch te herleiden. De rugpijn is uiteindelijk een kwestie van het niet goed samenwerken van spieren en banden rondom de botten van de rugwervel, maar waar dat precies aan ligt is niet altijd duidelijk. Meespelende factoren zijn het veel stilzitten, maar ook veel tillen en de rug juist veel buigen en bewegen speelt vaak mee. Ook speelt stress vaak een rol.

Wat kunt u zelf doen bij lage rugklachten?

Van rugklachten krijgt u vaak een slechtere houding, dit om de pijn die u voelt tijdelijk te verminderen. Vaak gaat dit onbewust. Het kan daarom helpen om wat bewuster op uw houdingen en bewegingen te letten.
Bijvoorbeeld, als u veel zit tijdens uw werk, zou u kunnen bewust proberen rechtop te zitten en uw houding af en toe bij te stellen als u merkt dat u toch begint te leunen of in elkaar begint te zakken. Daarnaast is het goed om niet te zwaar te tillen en wanneer u tilt er op te letten dat u uw rug recht houdt.

“Door bewuster op uw houdingen en bewegingen te letten, kunt u voorkomen dat de rugklachten resulteren in een slechtere houding.”

Neem lage rugklachten serieus

Soms gaan lage rugklachten vanzelf weer over als u bewust omgaat met hoe u zich beweegt. Toch is dit meestal niet het geval en kan de rugpijn uitgroeien tot veel meer. Zo kan de pijn zorgen voor stemmingswisselingen die zich kunnen uiten in relaties in uw omgeving. U kunt misschien niet alles meer doen waar u plezier uit haalt, ook dit is niet bevorderlijk voor uw gemoedstoestand. Al met al kan de rugpijn vele aspecten van uw dagelijks leven gaan beïnvloeden.
Onderrug klachten

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor vindt blokkades in het lichaam en verhelpt deze aan de hand van gecontroleerde druk. De chiropractor oefent druk uit en zorgt er hiermee voor dat de wervelkolom goed op zijn plek staat. Hierdoor liggen ook de zenuwen, spieren en alle andere componenten van het lichaam weer goed op hun plek, wat bevorderlijk is voor de communicatie en de beweging binnen het lichaam.

Wat doet het zenuwstelsel precies?

De zenuwen, die het zenuwstelsel vormen, communiceren continu met de rest van het lichaam en sturen zo ook de spieren aan. Dit is belangrijk omdat miscommunicatie de oorzaak is van vele problemen zonder duidelijke oorzaak. De spieren worden verkeerd aangestuurd en signalen worden verkeerd doorgegeven. Als de zenuwen zonder blokkades kunnen communiceren zult u dus ook geen uitstralende pijnklachten ervaren in uw onderrug.

Waarom lifestyle chiropractic?

Wij werken aan de hand van de zes-zone techniek van Dr. Thurman Fleet. Dit is een techniek uit 1931 die inmiddels nog veel verder is ontwikkeld. Hierbij gaan we uit van zes zones waarin het lichaam is ingedeeld. We hebben het hierbij over de klieren die het immuun- en hormoonsysteem reguleren, eliminatie ofwel de afvoer van slijm, het zenuwstelsel dat zorgt voor communicatie en evenwicht in het lichaam, de spijsvertering met betrekking tot eetlust een energie, het spierstelsel dat verantwoordelijk is voor spierherstel, kracht en flexibiliteit en de bloedsomloop.
Door deze zones te onderscheiden, kunnen we de bron van de klachten goed bepalen en u zo helpen de kern van uw problematiek aan te pakken. Op deze manier verlichten we niet alleen de klachten maar verhelpen we de pijn vanaf de oorzaak. Wilt u ook van uw lage rugklachten af? Maak dan snel een afspraak en hopelijk zien we u snel!

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic