Feedback company

  • Nederlands
  • English

Een krak van de knuppel tegen de bal, goed! De krak van een rug of schouder, fout!
Honkbalis één van de meest gespeelde sporten in de Verenigde Staten. Van jongs af aan wordt het daar met de paplepel ingegoten, veel Amerikanen houden van de sport en spelen in meer of mindere mate. Helaas kan de beweging die het spelen van honkbal vereist schade aanrichten aan een lichaam met als gevolg rugblessures, pijnlijke schouders en verrekte spieren. Volgens Livestrong, telt de VS meer dan 600.000 opgelopen honkbalblessures per jaar. In ongeveer 117.000 gevallen gaat he t om kinderen tussen de 5 en 14 jaar oud.
De aspecten van het honkbalspel – rennen, sliden, draaien en springen – manoeuvreren je lichaam in rare posities. Als jij of één van je ploeggenoten zich tijdens een spelletje honkbal verdraait om een bal te vangen, of raar terecht komt als je naar he t honk wilt sliden dan kan een chiropractor je op meerdere manieren weer op de been helpen.

Pijnbestrijding

Honkbalblessures ontstaan meestal in (grote)spieren met als resultaat veel pijn. Een behandeling van een chiropractor biedt verlichting van hevige pijn van vele blessures die betrekking hebben op de wervelkolom, spieren en gewrichten.
Door het gebruik van aanpassingen aan de wervelkolom, helpt de chiropractor het lichaam in zijn natuurlijke balans te herstellen en pijn het geblesseerde gedeelte te verzachten. Als het lichaam eenmaal weer juist functioneert vermindert de pijn vanzelf. Soms bereik je dit al met één enkele behandeling, maar sommige blessures hebben een aantal sessies nodig voordat de pijn vermindert.

Vergroot de mobiliteit

Een gespannen nek, een verrekte rug of een overbelaste knie kunnen iemand serieuze problemen opleveren in zijn bewegelijkheid. Langzaam of hinkend voortbewegen is voor niemand leuk.
Er is bewezen dat chiropractische correcties helpen om ontstekingen te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Als je dus door een potje honkbal niet meer op je knie kunt leunen, je nek pijnlijk is bij het draaien of je schouder je arm niet meer kan tillen dan is het waarschijnlijk tijd voor een bezoekje aan de chiropractor voor evaluatie.

Herstel bevorderen

Het uitgangspunt van chiropractie is om het lichaam als geheel te behandelen en niet alleen het gebied rondom de blessure. Als je lichaam meer in balans is functioneert het beter en zal het zichzelf sneller herstellen.
De meeste blessures die ontstaan tijdens het honkballen zoals peesontstekingen, verrekte spieren, gescheurde gewrichtsbanden enzovoort, herstellen sneller met chiropractische zorg. Verhoogde bloedtoevoer naar het aangetaste gebied en minder druk op het lichaamsdeel (vaak het gevolg van een blokkade of scheve wervel) staan het aangetaste gedeelte toe om zichzelf sneller te herstellen dan zonder chiropractische zorg.

Vermijd medicatie

Vrij verkrijgbare pijn en ontstekingsremmende medicatie kunnen bijwerkingen veroorzaken voor bepaalde mensen. Allergieën, maagproblemen en andere redenen zorgen er voor dat mensen steeds meer wegblijven bij dit soort medicatie.
Chiropractie bied deze mensen een medicatievrije minder intensieve manier om de pijn de verminderen en het herstel te bevorderen. Er zijn ieder jaar meer mensen die besluiten om een chiropractor te bezoeken om de pijn te verlichten in plaats van pillen te eten.
Voordat je begint met honkbal, en zelfs wanneer je al regelmatig speelt, onthoud dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Zorg goed voor je lichaam door van te voren goed te stretchen, wees je bewust van je lichamelijke beperkingen en drink voldoende tijdens het sporten. Met een klein beetje extra moeite is de kans op een blessure drastisch verminderd.
In het voorjaar en de zomer zal een spelletje honkbal vaker voorkomen, of je nu bij een vereniging speelt of tijdens de sportlessen op school. Probeer blessures zo goed mogelijk te voorkomen en wanneer jij zelf of één van je kinderen toch eindigt met een zere knie, verdraaide elleboog of een pijnlijk schouder bel dan je chiropractor om alles weer eens goed na te laten kijken.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest