Chiropractie die gericht is op Zone 2 van de Zone Technique: Een einde aan intoxicaties

Eén van de speerpunten van onze praktijk, is de zorg die wij aanbieden volgens de methode van de Zone Technique. Dit is een geavanceerde chiropractische expertise waarmee wij prachtige resultaten voor onze cliënten behalen.

Wij passen deze zorg toe bij cliënten die bijvoorbeeld problemen ervaren met terugkerende infecties (keelklachten, verkoudheid, ontstekingen). De oorzaak van deze klachten is vaak te vinden in de tweede zone. Hier ligt ook de oorsprong van veel hoofdpijnen, huidproblemen, maar ook problemen met de urine/ontlasting.

De tweede zone van de Zone Technique is namelijk het deel van het zenuwstelsel dat de afvalverwerking van ons lichaam reguleert. Wanneer ons lichaam niet in staat is, of onvoldoende in staat is, om gifstoffen, afvalstoffen, bacteriën en virussen afdoende af te voeren dan kunt u zich voorstellen dat hierdoor problemen kunnen ontstaan.

Al deze ongewenste stoffen blijven te veel aanwezig waardoor zij klachten veroorzaken. De oplossing ligt dan niet in het bestrijden van deze klachten, maar juist in het verhelpen van de oorzaak en aanleiding. De Zone Technique biedt hiervoor verschillende manieren om het lichaam weer te stimuleren haar afval op de juiste manier te verwerken.
Zone-technique

De tweede zone van de Zone Technique bij intoxicaties, wat houdt dat in?

De essentie van deze techniek is het gegeven dat ons zenuwstelsel verschillende onderdelen heeft. Deze zijn allen gespecialiseerd in hun eigen taak. Een verstoring in deze balans, betekent dan ook vaak dat er gezondheidsklachten optreden. Via de Zone Technique kan een chiropractor deze balans herstellen waardoor het zenuwstelsel weer goed functioneert. De zones bevinden zich aan de bovenkant van nek op de plaats waar zenuwen vanuit het lichaam de hersenen inlopen. Via deze zones kan een chiropractor de balans tussen de zenuwen in het lichaam en het brein bijsturen door stimulatie of demping.

We vertellen meer over de techniek in dit artikel.

In de tweede zone, komen de zenuwen samen die het systeem van afvalverwerking verzorgen. Wij noemen dit vaak het eliminatiesysteem van het lichaam. Dit systeem bestaat uit organen zoals de lever en de nieren die ervoor zorgen dat ongewenste stoffen ons lichaam verlaten. Ook de longen (die overtollige CO2 omwisselen voor zuurstof) en de huid behoren tot dit systeem.

“Wij geloven heel sterk in het blijven investeren in lichaam en geest. Want lichaam een geest vormen samen uw gezondheid.”

Welke klachten kunt u hebben door problemen in het eliminatiesysteem?

Wanneer de eliminatie van ongewenste stoffen niet goed verloopt, dan komen deze in een te hoge concentratie in ons lichaam voor. Hierdoor kunnen zij processen verstoren en klachten geven. Deze klachten komen met name voor door een teveel aan toxische stoffen die bijvoorbeeld hoofdpijn of huisproblemen kunnen veroorzaken. Ook kunnen ziekteverwekkers een kans krijgen wanneer dit systeem niet goed functioneert. Mensen hebben dan last van infecties en ontstekingen die niet goed overgaan en steeds maar weer terugkomen.

Wij zien bijvoorbeeld veel mensen met migraine of verstopte sinussen en hierdoor verkoudheid, voorhoofdsholte ontsteking, ontstoken amandelen en keelontsteking.

In plaats van het apart behandelen van deze klachten, richt de Zone Technique zich er op om het onderliggende systeem weer in balans te brengen.
Lifestyle Chiropractic Zone Technique

Hoe kan Lifestyle Chiropractic u helpen bij intoxicaties?

Wij geloven heel sterk in het blijven investeren in lichaam en geest om intoxicaties tegen te gaan. Want lichaam een geest vormen samen uw gezondheid. En wij hebben ervaren dat de Zone Technique hier een bijzonder krachtig middel bij kan zijn.

Wanneer u zich herkent in bepaalde klachten of wanneer u zich al meer heeft ingelezen in de Zone Technique en haar mogelijkheden, dan komen wij graag met u in contact. We beginnen met een vrijblijvende intake waarbij we in kaart brengen wat uw klachten zijn en wat de vermoedelijke oorzaak is. Wanneer wij inschatten dat wij u kunnen helpen met de Zone Technique, dan bespreken we samen hoe we dit traject ingaan.

Let op! U krijgt bij ons nooit quick fixes of medicatie (chemicaliën). Wanneer u op zoek bent naar zo’n soort “oplossing” dan bent u bij ons helaas niet aan het goede adres.

Wij kunnen u wel helpen wanneer u wilt investeren in uw gezondheid door uw lichaam de kans te geven zichzelf weer te herstellen. Wij geven graag een zetje door het weer in balans brengen van uw zenuwstelsel. Wanneer uw zenuwstelsel in balans is, heeft uw lichaam het natuurlijke vermogen om zelf weer alle afvalstoffen te elideren. Waardoor de oorzaak van de klachten weggenomen wordt in tegenstelling tot het behandelen van klachten zorgt dit voor een natuurlijke en duurzame oplossing.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic