Een betere hormonale balans door Chiropractische zorg met de Zone Technique

Eén van de redenen dat veel mensen onze praktijk bezoeken, is dat wij als enige Nederlands chiropractie praktijk bevoegd zijn in het aanbieden van chiropractische zorg volgens de Zone Technique.

De zone technique is een verdiepende chiropractische techniek waarbij een chiropractor door het stimuleren van zenuwen in specifieke zones, het zenuwstelsel in balans kan brengen. We vertellen u in dit artikel meer over deze techniek en hoe u hierdoor een betere hormonale balans kunt krijgen.

De eerste zone bij de Zone Technique, is de zone van de klieren. Dit betekent dat de zenuwen in deze zone met name betrokken zijn bij het balanceren van verschillende klieren in het lichaam die verschillende signaalstoffen en hormonen afgeven. Door het toepassen van de Zone Technique is het dan ook mogelijk om hormoonspiegels (hoeveelheid van het hormoon in het bloed) te normaliseren. Hierdoor krijgt u een betere hormonale balans. Dit is bijzonder krachtig bij bijvoorbeeld verstoringen van het immuunsysteem, ontspanning/nachtrust en energie niveaus.
systeem van de klieren

Het systeem van de klieren (Zone 1)

Binnen de eerste zone vallen klieren zoals de epifyse en hypofyse, de schildklier en maar ook de geslachtsorganen zoals eierstokken en testikels. Al deze klieren zijn verantwoordelijk voor afgifte van signaalstoffen zoals hormonen die ervoor zorgen dat allerlei processen in ons lichaam gereguleerd worden.

Meer of minder uitgescheiden stof door deze klieren betekent dat er processen worden gestimuleerd of juist afgeremd. Wanneer u bijvoorbeeld gehaast bent omdat er iets echt af moet worden gemaakt, dan kan het prettig zijn wanneer u wat extra energie hebt om wat langer door te kunnen gaan. Dit langer doorgaan niet echter niet te lang duren omdat er dan het risico optreedt dat u “opbrandt”. Het gevolg daarvan is dat u minder goed kunt ontspannen, minder goed slaapt en minder eetlust heeft bijvoorbeeld.

“De zone technique is een verdiepende chiropractische techniek waarbij een chiropractor door het stimuleren van zenuwen in specifieke zones, het zenuwstelsel in balans kan brengen. “

De gevolgen van een verstoring in Zone 1

Zone 1 van de Zone Technique betreft de zone die rechtstreeks in contact staat met het “klier centrum” in het brein. Dit gedeelte van ons brein is verantwoordelijk voor de regulatie van al (of in ieder geval een groot deel) die klieren in ons lichaam.

Dit centrum ontvangt op zijn beurt terugkoppeling van de klieren in het lichaam. Wanneer deze klieren zijn verstoord door bijvoorbeeld intoxicaties of een trauma, dan is deze disbalans door een kundige en bevoegde chiropractor vast te stellen in zone 1. De verstoring of disbalans is door de biologische terugkoppeling van het lichaam dus terug te vinden in de eerste zone. Het goede nieuws is dat deze zone het controlecentrum is voor het systeem van de klieren. Dit betekent dat hier voor een chiropractor dus ook mogelijkheden zijn om de verstoorde balans weer te herstellen.
Dit heeft direct gevolgen voor uw gezondheid, juist omdat de klieren in uw lichaam zoveel processen reguleren.
Chiropractische-zorg

Meer energie en beter kunnen ontspannen met de Zone Technique

Misschien wel de belangrijkste verbetering die onze cliënten ervaren, is de afname van stress en het beter kunnen ontspannen. Dit laatste komt terug in een betere nachtrust, minder piekeren en minder het gevoel hebben “altijd aan te staan”. Hierdoor volgen verbeteringen op andere terreinen zoals normalisering van de eetlust en het weer hebben van meer energie. Hierdoor verbeteren weer relaties, levenslust en werkprestaties.

Een tweede net zo belangrijk onderdeel, is de weerbaarheid van het lichaam. Want ook uw immuunsysteem wordt grotendeels gereguleerd door hormonen die klieren in uw lichaam afscheiden. Eem gebalanceerde werking van bijvoorbeeld de klieren die cortisol (bijnieren) en het schilklierhormoon (schildklier) afgeven, is een vereiste voor een immuunsysteem dat indringers zoals virussen en bacteriën op afstand houdt.
Een harmonieuze en balanceerde samenwerking tussen de verschillende klieren in uw lichaam is dus directe verbetering van uw natuurlijke afweer.

Een goede werking van uw klieren is dus essentieel voor een gezond en gelukkig leven!

“Omdat ieder mens uniek is, kunnen wij u beter bijstaan wanneer we persoonlijk contact met u hebben.”

Ervaar zelf de mogelijkheden door de Zone Technique bij Lifestyle Chiropractic

We hebben in dit artikel slechts een deel beschreven van de mogelijkheden die een chiropractor heeft voor het stimuleren van uw gezondheid door het topassen van de Zone Technique.

Omdat ieder mens uniek is, kunnen wij u beter bijstaan wanneer we persoonlijk contact met u hebben. Wij ontvangen u daarom graag in onze praktijk om in kaart te brengen op welke manier wij u kunnen helpen bij uw gezondheidsklachten of gezondheidsdoelen.
U kunt ons altijd vrijblijvend bellen voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Wil je weten of chiropractie iets voor jou is?

Neem dan contact op met Jolanda of Kelly

 

Maaike-Lifestyle-Chiropractic