Feedback company

  • Nederlands
  • English

Er bestaat geen twijfel over dat American Football een fysieke sport is. Soms is het gewoon snoeihard en dat komt vooral op je lichaam aan. Bij deze sport zie je veel verschillende typen blessures, sommige ernstig, waaronder hoofd- en nekletsel, enkel- en knieletsel en letsel aan de wervelkolom. Chiropractie is goed op weg om een populaire behandelmethode te worden, omdat het naast behandelen, ook de pijn van blessures onder controle weet te houden en zelfs wordt ingezet als preventiemethode. American footballspelers kunnen veel winnen met een bezoek aan de chiropractor.
Een onderzoek in de Amerikaanse National Football League (NFL) over de voordelen van chiropractie bij deze sport, laat zien dat 77 procent van de trainers spelers naar een chiropractor hebben verwezen voor een behandeling of een evaluatie. Toen het onderzoek plaatsvond (2002) had 31 procent van de teams een eigen chiropractor in dienst. Tegenwoordig maken alle 32 NFL teams gebruik van chiropractievoor zowel spelers als stafleden.
Teams op Amerikaanse scholen en universiteiten zijn ook van mening dat chiropractie hun spelers helpt. De bekende universiteit Virginia Tech heeft een chiropractor in dienst die regelmatig spelers behandelt en ze helpt om van blessures te herstellen en fysiek gezond te blijven. De chiropractor heeft een kantoor op het sportcomplex en de trainers kunnen afspraken maken voor de atleten.
De voordelen van chiropractie voor American footballspelers zijn enorm.

Verbeterde mobiliteit

Chiropractic manipulative treatment (CMT), oftewel chiropractische gewrichtscorrecties, is een van de basistechnieken die een chiropractor toepast bij sporters. Het helpt de flexibiliteit te verbeteren en pijn bij beweging te minimaliseren of zelfs weg te nemen. CMT wordt veel gebruikt bij footballspelers om blessures te voorkomen. Het heeft ook laten zien dat het de prestaties verbetert.

Lichaamsonderhoud

De intensiviteit en de ruigheid van het American Football leidt vaak tot blessures. Beursheid en stijfheid komen net zo vaak voor. Veel spelers gebruiken chiropractie om de scherpe randjes van de pijn te halen, die ontstaat door overbelasting en de hardheid van het spel. Misschien is een speler niet eens geblesseerd, maar heeft hij toch last van de algemene pijntjes die het beoefenen van deze sport met zich meebrengt. Chiropractie houdt het lichaam in topconditie, zoals het hoort, om zo de beste prestatie te kunnen leveren.

Pijnverlichting

Chiropractie is al enige tijd erkend als een effectieve methode om pijn te beheersen, nu ontdekken atleten ook de voordelen van chiropractie als therapie. Het is bewezen dat het kan helpen om hoofdpijn te verlichten, vooral als dit voortkomt uit hoofd- of nekblessures. Ook verlicht het schouderpijn en enkel- en kniepijn, die wordt veroorzaakt door verstuikingen en verrekkingen.

Voorkomen van blessures

Er is een direct verband tussen atleten die regelmatig gebruik maken van chiropractie en een daling in sportgerelateerde blessures. Atleten die behandeld worden, ondervinden dat ze flexibeler en mobieler zijn, wat weer gelinkt wordt aan het voorkomen van blessures. Daarnaast zorgt chiropractie ook om het lichaam als geheel sterker te maken, waardoor het beter bestand is tegen blessures

Maakt sterker en vergroot uithoudingsvermogen

Chiropractische zorg wordt ook gelinkt aan meer spierkracht. Hoewel het vaak alleen wordt gezien als een manier om pijn te verlichten, laat chiropractie ook zien dat het effectief helpt om spieren te versterken na een aantal behandelingen. Dit kan spelers helpen tegen blessureleed door de combinatie van vergrote spierkracht en betere mobiliteit. Dit werkt ook voor het uithoudingsvermogen.

Verlichten van liesblessures

Een groot aantal atleten ervaart liespijn door een blessure. Liesblessures, ook wel sporthernia genoemd, is een van de meest voorkomende blessures voor een American footballspeler. Chiropractie laat goede resultaten zien en kan vaak binnen acht weken het ongemak verminderen als de behandeling wordt gecombineerd met oefeningen.
Chiropractie heeft een belangrijke rol in het voorkomen van blessureleed, pijnbestrijding en algeheel lichamelijk herstel van een atleet in een van de meest fysieke sporten ter wereld. Deze voordelen kunnen ook gelden voor alle andere sporten waar blessures veel voorkomen.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest