Feedback company

  • Nederlands
  • English

Zwangerschap is een spannende, kostbare tijd in het leven van een vrouw die vol zit met nieuwe ervaringen. Het enige nadeel is dat de ontwikkeling van de baby het vrouwenlichaam extra belast, met name de rug en gewrichten, wat kan resulteren in pijn. Deze klachten spelen ook vaak op tijdens de bevalling en zorgen ervoor dat het herstel na de zwangerschap meer tijd kost.
Aanstaande moeders hebben verschillende voordelen bij chiropractische zorg. Dit zijn de 5 voordelen van chiropractie om de tol die een zwangerschap van het vrouwenlichaam eist te verlichten.

#1: Chiropractie zorgt voor een rechte wervelkolom

Zwangerschap zorgt voor veel extra gewicht in een relatief korte periode. Dit gewicht wordt gedragen door de wervelkolom, die daardoor uit positie raakt.
Wanneer dat gebeurt kan de pijn erg hevig zijn. Chiropractische behandelingen tijdens de zwangerschap helpen de wervelkolom in de juiste positie te houden en te zorgen dat alle ondersteunende banden en pezen hun werk optimaal doen. Zo is het lichaam beter voorbereid en kan het lichaam het extra gewicht adequaat ondersteunen.

#2:Je hebt geen of minder pijnstillers nodig

Meestal wanneer je pijn hebt, neem je een paar pijnstillers zonder daarbij na te denken. Maar zwangere vrouwen proberen het gebruik van pijnstillers het liefst zoveel mogelijk te vermijden.
De chiropractische behandelingen verminderen verborgen problemen die pijn veroorzaken, zodat de patiënt minder afhankelijk is van medicatie. Minder pijn ervaren en niet of nauwelijks afhankelijk zijn van pijnmedicatie is een win-win situatie voor vrouwen die in verwachting zijn.

#3:Chiropractie versterkt en repareert de gewrichten.

Zwangerschap heeft een grote invloed op de gewrichten van de toekomstige moeder. Chiropractie kan helpen om het effect wat de zware snelgroeiende buik kan hebben op de heupen, benen en enkels te minimaliseren.
Door het lichaam als geheel te behandelen, versterkt de chiropractische behandeling het lichaam en ondersteund het geblesseerde of gespannen lichaamsdeel bij het herstel.

#4: Chiropractie zorgt dat het bekken de juiste positie houd.

Een juiste positie van het bekken is ontzettend belangrijk tijdens het geboorteproces, het vergroot de kansen om op de natuurlijke manier te bevallen. Volgens de American Pregnancy Association.
“Wanneer het bekken niet recht staat kan dat de ruimte die de groeiende baby heeft verkleinen, dit wordt intra-uteriene beperking genoemd. Ook kan een scheefstand van het bekken het lastig maken voor de baby om in de juiste positie te manoeuvreren voor de bevalling. Dit kan het de moeder lastig maken om op een natuurlijke wijze, zonder complicaties te bevallen.”
Een ervaren chiropractor kan op een effectieve wijze het bekken corrigeren voor de bevalling zodat de moeder zonder veel problemen kan bevallen.

#5: Chiropractie ondersteunt het eigen herstellend vermogen van het lichaam

Laten we eerlijk zijn, veel zwangere vrouwen vragen zich af “zal ik ooit weer in dat leuke jurkje passen?”. Hoe sterker en gezonder een vrouwenlichaam is voor en tijdens de zwangerschap, hoe makkelijker het is om weer in vorm te raken wanneer de baby geboren is. Gezonde voeding en voldoende beweging op een veilige manier tijdens de zwangerschap dragen hieraan bij.
Chiropractie draagt ook bij aan de lichamelijke fitheid. Vrouwen die in verwachting zijn en voor chiropractie kiezen hebben vaak een betere houding, minder pijn en een betere mobiliteit, helemaal aan het einde van het derde trimester.
Dit zorgt dat ze langer bewegingsroutines kunnen doen en langer actief kunne n zijn dan de zwangere vrouwen die last hebben van rug- en gewrichtsproblemen. Na de geboorte is het makkelijker om weer met een fitnessroutine te beginnen en in de jurk te passen, als de gewrichten, rug en heupen van de kersverse moeder rechtstaan.
Chiropractie kan helpen om pijn te reduceren en de algehele gezondheid van een zwangere vrouw te verbeteren, zodat ze kan ontspannen en zich kan richten op de plezierige eigenschappen van de zwangerschap. Vrouwen die een kindje verwachten en regelmatig de chiropractor bezoeken hebben een sterker lichaam, kans op een makkelijkere bevalling, en een sneller herstel na de bevalling.
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Pin It on Pinterest